Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 806
  • 791
  •   1
Отговори
# 285
  • Куциндрел
Кукумицинка имам чувството, че себе си убеждава в някакви неща. Ама старческите домове били повече със старци с деца, ама тюфлеците не били само бездетните... Едно знам - имаш наистина невероятен късмет да срещнеш добър и качествен мъж. Но той би бил такъв и за още много други жени, а все някоя би му родила и дете. Замисли се поне, едва ли ще си първата, която ще уведомят, преди да се случи (не ти го пожелавам, естествено).

В какво точно убеждавам и се самоубеждавам? Че всички без деца са със супер тела, супер кариера и ходят на супер почивки? Подобно нещо не твърдя. Обективно погледнато в старческите домове повечето старци са хора с деца, че и с внуци. Обективно погледнато, тюфлеци има и сред хора с деца, и хора без деца. И т.н.
Разбира се, че оценявам приятеля си, замислям се за тези неща, именно защото той ми е желаният избор, а не някакъв компромис и защото и двамата сме имали достатъчно избор да бъдем и с други хора. Качествени хора рядко се срещат, такива, които изцяло те допълват. Дори и на млади години. Просто аз не съм в благоприятната позиция да търся друг мъж след време, при условие, че е много вероятно той също да иска деца, а да не е толкова качествен и специален за мен.

Много сложно. Crazy

# 286
"Обективно погледнато, тюфлеци има и сред хора с деца, и хора без деца. И т.н. "

Да, но от моята гледна точка, ако си без деца, а ми се оплакваш колко си уморена, просто не мога да те взема насериозно. Тоест странно ми е как по-млади от мен, без ангажименти, не са заети с велики дела, а общо взето си губят времето в прозаични неща, че и се чувстват заети и натоварени.

Но това е нормално, като погледнеш назад живота си и си кажеш- леле, как съм си губила времето, ако сега бях без деца, щях да се мобилизирам и да свърша 1000 неща.

И това си е факт, не го казвам, защото просто искам да се фукам, че ако не бяха децата, щях да постигна нещо. Вземи ми децата за седмица и свършвам неща, които на моми и ергени отнемат месеци. Дори с деца сме по-стегнати и организирани- не знам защо млади, здрави, прави и без ангажименти дори не успяват да дойдат на среща без закъснение, а ние с деца успяваме.

# 287
Orindj - Много благодаря за конкретния отговор. Пожелавам ти едно здраво и много щастливо бебе.
За себе си усещам, че самият факт, че започнах да се замислям над този въпрос, означава че в мен се заражда някакво желание. Точно и поради този факт говорихме с приятеля ми по темата и обсъдихме кога ще е най - благоприятно и за двамата да го плануваме. Той за разлика от мен има изразено желание за дете, въпреки че понякога казва "рано ни е".

# 288
И при нас беше така.Аз бях тази ,която отлагаше,а либето дете та дете.Това си го обяснявам с факта ,че с една евентуална бременност се променят много неща в живота на жената.От тези мисли тя изпитва ясен или подсъзнателен страх.Може да се наложи например дълъг болничен при по-рискова бременност,съответно отсъствие от работа.Временно прекъсване на социални контакти,ако щеш и с приятелки дори.Съобразяване с доста неща.Не на последно място и страх от самото раждане.А при мъжете.....реално нищо не се променя Thinking

# 289
"Обективно погледнато, тюфлеци има и сред хора с деца, и хора без деца. И т.н. "

Да, но от моята гледна точка, ако си без деца, а ми се оплакваш колко си уморена, просто не мога да те взема насериозно. Тоест странно ми е как по-млади от мен, без ангажименти, не са заети с велики дела, а общо взето си губят времето в прозаични неща, че и се чувстват заети и натоварени.

Но това е нормално, като погледнеш назад живота си и си кажеш- леле, как съм си губила времето, ако сега бях без деца, щях да се мобилизирам и да свърша 1000 неща.

И това си е факт, не го казвам, защото просто искам да се фукам, че ако не бяха децата, щях да постигна нещо. Вземи ми децата за седмица и свършвам неща, които на моми и ергени отнемат месеци. Дори с деца сме по-стегнати и организирани- не знам защо млади, здрави, прави и без ангажименти дори не успяват да дойдат на среща без закъснение, а ние с деца успяваме.

Всъщност от както има деца върша толкова хиляди неща, които преди и не ми е хрумвало ,че ги мога!
Човек не винаги може да знае какво  би спечелил или загубил от позволяване или лишаване от нещо. И никак не е полезно да се впуска във важности без да го е премислил на извънемоционално ниво. Добрия избор със свободата ни, е да отсееш важностите в живота си ,които ще те карат да  се усещаш цял и добре,без значение Другите,Природата, Вселената ...и съфорумките, естествено  Laughing

# 290
Аз пък не мисля, че задължително всеки трябва да има деца  Peace
Такова размахване на пръст и категоризиране не ми е по вкуса.

Пълно е с кретени с деца-кретени, така че възпроизвеждането не е кой знае какво геройство

# 291
Да де и аз това  исках да кажа - нищо  не може да е задължително и ако за някой нещо е добре, за друг може и да е вредно даже.... Всъщност като се замисля - имам две бездетни приятелки и  още няколко такива приятели / не за всички съм сигурна, че това си е тяхно решение и избор/ и си мисля,  че  светът много повече губи от тяхното  невъзпроизводство, отколкото от разможението на  други. Но това е еретична мисъл, дори леко ме е срам от нея  Rolling Eyes

# 292

Е, не знам. Аз специално рядко се оплаквам за подобни неща, и всъщност смятам, че са излишни подобни оплаквания. По-често са ми се оплаквали хора с деца - все едно голямата работа, че трябва да свърша и тяхната работа и да стоя 2 часа след работното време, нали нямам деца, защо ми е да се прибирам навреме, ще вземе да ми доскучае и ще ми дойде много почивката. И защото те не били в кондиция, цяла нощ били будували, защото детето било с темепратура, можело да объркат нещо, дай аз да им свърша работата, а пък те да си тръгнат навреме, за да приберат детето от детската градина или да сготвят на мъжа си. Или пък сега - възлагам някаква работа, за определен срок, наближава крайният срок и почват оплакванията - детето това, детето онова, не могла да свърши работата в срок...

Особено пък при дежурства по празници масово го отнасят бездетните. Нищо против нямам семейните да са суперорганизирани, много работни и ефективни, даже се надявам наистина да стават такива повечето.

# 293
Децата-кретени,са такива,защото са създадени от хора,които не са готови и не искат да станат родители.Това в моите очи са деца,достойни за съжаление(а ,,родителите''им за разстрел).Тези деца страдат от това ,че не са получили нужното внимание за всяко дете,ьза това стават такива,Защото обществото така ги забелязва и говори за тях,макар и не с добро.Те не са получили елементарно възпитание от своите създатели.Така че......на някои хора трябва да им се забрани да се възпроизвеждат,щом не могат и не искат да поемат нужната отговорност #Cussing out

# 294
Цитат
Като се заженят, дори го правят с bridesmaids с еднакви рокли.

защо, нещо против еднаквите шаферски рокли ли имаш?
 Joy Joy Joy

аз и без деца съм достатъчно заета, пък не мога да си представя като дойде и детето  #Crazy
просто толкова много неща стоят пред съвременната жена-майка, съпруга, работеща и домакиня и не знам си още какво, аз затова съм казала-това жената е робот, чудо, машина на моменти, а лошото е, че някои жени сами се насаждат така, в смисъл шири се идеята, че щом си жена си длъжна да се справяш с всичко това едва ли не, за мен това, че пред жената стоят толкова много отговорности, не е нормално и аз лично толкова дини под една мишница няма да мога да нося  Thinking

# 295
Признавам си, че като почне жена без деца да ми обяснява колко е заета, просто си го пускам край ушите  Mr. Green

# 296
Признавам си, че като почне жена без деца да ми обяснява колко е заета, просто си го пускам край ушите  Mr. Green

Разбира се, че наличието на дете/деца води след себе си купища допълнителни ангажименти  Peace
Това, мисля, че никой нормален човек не може да го отрече, ако полага грижи и не разчита основно на външна помощ от детегледачки, баби, дядовци и т.н. Също дете, което ходи на училище за мен изисква много внимание предвид нивото на образование у нас  Peace

По тази причина понякога помагам на колега, на когото му се налага такава  Peace

Но, както казаха по-горе, не го приемам за ок, ако това започне да се ползва като оправдание постоянно за несвършена работа и спазени срокове

# 297
Аз и моят приятел (нямаме брак, на семейни начала сме) много искахме детенце и ежедневно правихме опити, и след около 2-3 месеца разбрахме щастливата новина. Сега октомври месец чакаме нашето щастие, което ще сплоти семейството още повече.  Heart Eyes

# 298
Не знам дали са живи родителите ти, дано е така.
Но, когато си заминат по реда си, оставаш без друг близък човек, освен мъжа ти и детето.
Знаеш ли сентенцията " Брат брата не храни, но тежко му, който го няма?"
Вярна е, за съжаление- наскоро изгубих сестра си.
Винаги съм можела да споделя с нея неща, които нито на мъжа ми, нито на приятели се казват. И винаги сме имали опора една в друга, особено след като мъжете ни си отидоха без време.......

Живи, здрави и млади, слава богу. Много съм близка с първите си братовчеди, по-близка съм от някои братя и сестри.
Без значение дали са народим 1 или 5 деца, никой не знае какво ще стане като остарее. Децата по чужбина или далеч, други пък не се разбират, няма гаранция за нищо. Всъщност имам много малко познати, които са близки с братята и сестрите си. Затова някак този въпрос не ме вълнува.

# 299
Честно казано, потрисам се от грозновати, неособено умни и талантливи хора, родили 2,3+ също толкова грозновати и неособено умни и талантливи деца. Хубаво, разбирам ги едно да родят, да си угодят на инстинкта за размножаване, но не, раждат по повече и не само това, ами имат някакъв особен месиански комплекс, все едно правят огромно благоволение на света, че са ги родили някакви хора, които е почти сигурно, че с нищо да допринесат за добруването не на света, но дори и на много по-тесен ареал.

За всеки неговото гардже си е хубаво Simple Smile

...което ще сплоти семейството още повече.  Heart Eyes

Чакай първо да дойде, да стоите 3 г. без сън и после можеш да кажеш дали наистина е подействало сплотяващо, защото при доста действа обратното  Mr. Green не искам да те плаша, просто трябва и да сме реалисти. Да отгледаш човек съвсем не е песен.

Общи условия

Активация на акаунт