Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 747
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ами то, ако не искаш детето ти да прилича на мъжа ти, защо изобщо си го взела тоя мъж  Laughing Това си е най-искрена форма на любов, да искаш детето ти да прилича на половинката ти  Heart Eyes

# 136
Аз искам деца, но не се умилявам от чуждите деца хич.

В представите ми за деца обаче, винаги са бебета или до към 4-5 годишни, изобщо не си представям, че след 10 години ще имам 10 годишно дете например.

# 137
Аз пък точно си представях дете на 10-12, не "бебенце".

# 138
Колко сме различни хората! Wink

# 139
Ние с ММ бяхме заедно от 5-6 години, когато решихме да се женим. Предишната година бяхме оженили повечето ни приятели и те вече имаха дечица. Като наближи сватбата, някак си тялото ми вече искаше да забременее. Не знам как да го опиша...хем си ни беше добре само двамата...хем нещо ни липсваше. Като мина сватбата, просто махнахме предпазните средства и воала Wink Сега резултата спи блажен следобеден сън и днес навършва 6 месеца Simple Smile

# 140
Аз пък никога не съм искала баш да забременявам. Да планирам бебеправене...бррр, някак зловещо ми се струва. Добре че досега и двете станаха общо взето неусетно и без много планиране, да не го мисля, че всеки месец над главата ми виси Дамоклев меч. Просто се оказах бременна. За второто дори таткото взе решение малко преди мен, което си беше ОК, защото да си кажа честно, втори път не ми се искаше да се застрелям в крака по този начин. Ама пък сега като го родих и вече заприличва на момиченце, съм доволна.

# 141
Аз съм на 30+, но нещо не ми се появява желание за дете. Може би човека до мен не е подходящия, не знам. Самата аз вече се чудя с мен ли нещо не е наред или с човека до мен. Той не иска брак, аз никога не съм била категорична в мнението си за брака-тоест мога със мога и без него. Затова живея с него без брак. Но връзката ни е доста сложна и изпълнена с проблеми, някои от които идват от външни фактори, които не ми се коментират. Мен може би и това ме спира. Знам, че едно дете няма да оправи нещата, а само ще ги влоши, ако не вървят. И засега се въздържам. Но трябва да взимам скоро някакво решение. Той самия има желание за дете, но някак си ми се струва, че иска дете просто заради идеята да го има и да му се продължат гените и ако не му го предоставя аз би го имал и с друга. Все едно не му е важно толкова дали аз съм човека или друг. Това е другото, което ме спира. Почвам да си мисля, че ако се говори за биологичен часовник мъжете го имат в повече от нас, защото те като си решат, че им е време за брак и деца и го правят с тази, която е насреща в момента. А аз съм малко по-друга. За мен брака и децата ги правиш не самоцелно, че да не изпуснеш влака, а защото точно с този човек ги искаш и защото си мислиш, че той е твоята половина. Вярно, може да не се окажат нещата така розови след време, но поне знаеш, че си тръгнал с тази нагласа. Не знам, може би съм старомодна и наивна, но така ги мисля нещата.

# 142
Ми значи не е чудесен и Уау!, а просто комфортен. Скука...

И детето ще поправи тази скука и всичко ще е "Чудесно" и "Уау"  Mr. Green Аз пък имам дете и сега полагам усилия да направя живота си пак що-годе "комфортен". Освен това ми е странно точно животът преди детето да се определя като скучен. По-скоро обратното Grinning

# 143
Да планирам бебеправене...бррр, някак зловещо ми се струва.

Mr. Green

Плановете са зловещо нещо.

# 144
Ми значи не е чудесен и Уау!, а просто комфортен. Скука...

И детето ще поправи тази скука и всичко ще е "Чудесно" и "Уау"  Mr. Green Аз пък имам дете и сега полагам усилия да направя живота си пак що-годе "комфортен". Освен това ми е странно точно животът преди детето да се определя като скучен. По-скоро обратното Grinning

Не, но ще си пренаредиш приоритетите и ще видиш кое наистина ти харесва. И то ще е Уау!, а не просто комфортно ежедневие. Няма например да си губиш времето с тъпи сериали по НВО, а ще гледаш само най-най. Няма да ядеш пица на кръчма, ама като ядеш навън, по-рядко, може да е топ селекция.

# 145
Ами на мен засега ми харесва да си ходя на кръчма когато си искам.  Mr. Green
Интересни неща говорите. Нито детето ще ти прави веселото, нито то ще ти определя скуката, нито пък това, че нямаш дете и живееш комфортно и както ти харесва, означава, че живееш скучно.
Аз пък мога да искам цял ден да си гледам сериали, да запиша да уча пак и куп още неща-едно дете не значи непременно отказване от всичко, но и означава напълно осъзнаване на отговорността и знанието, че живота ти ще се промени на 100%.
Доста странни изказвания.
Но затова пък е интересно, че хората сме толкова различни.

# 146
  • София
Скучният човек ще му е скучно и с деца и без деца  Laughing
Няма такова нещо децата да правят уау или да те вкарват в скучен коловоз.

# 147
Скучният човек ще му е скучно и с деца и без деца  Laughing
Няма такова нещо децата да правят уау или да те вкарват в скучен коловоз.

именно, точно така

# 148
Аз никога не съм се прехласвала по дечица и бебенца и прочее. Даже си казвах, че изобщо не държа да имам деца. После едно гинекологично "светило"  ми каза, че много трудно ще забременея и започна да ми говори за разни процедурки.Тогава всъщност осъзнах, че да имам деца е нещо важно за мен. Сега не мога да си представя живота си без малката...

# 149
Понякога имам притеснения, че ако отлагам прекалено и после забременяването отнеме доста време.. Мисля си, че ще започна да се филмирам и да се тревожа и вманиачвам. Затова предпочетох да имам план кога да започнем с опитите, дори и да не се е породило вътрешно силно желание. Някак си съм прагматична, тъй като усещам че винаги мога да си намеря причина, за да не забременея.

Общи условия

Активация на акаунт