Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 764
  • 791
  •   1
Отговори
# 195
Така е. Просто наистина има хора, които искрено не искат да имат деца. Аз не се напъвам да ги разбера, но приемам, че е така.

Аз ги разбирам, има една порода млади, които са уверени, че имат Велики Идеи и нищо не трябва да ги ограничава. Дори да нямат Велики Идеи, някак си се самоубеждават, че имат Велик и Уникален Живот, какъвто никой не е имал, няма и да има.

Обикновено грешат и се надценяват или прикриват малодушие и липса на някакви сили в тялото и душата, но отстрани поне изглежда лъскаво. Сигурна съм, че са искрени обаче...

# 196
Честно казано предпочитам да се напъна и да се опитам да разбера тези, които не искат да имат деца, отколкото тези, които са родили 3-4 от различен мъж и после се мъкнат по телевизиите. При едните за мен има два варианта - егоизъм и егоизъм, а другите не ги приемам. Щото историята познава много случай аз имам 5 деца, тупане в гърдите, а кво даваш на тези деца- отделен въпрос.

# 197
Самотата на дърти години е брутална.

Не само на дърти, но въпроса е, че трудно бихме могли да сме самотни. Самотни в смисъла, който аз влагам в тази дума.

В момента ти казваш, че готвиш и пишеш в този форум, значи ползваш доста неща, които други хора за изработили, надали ти си правила печката си, компютъра си, надали сама си произвеждаш тока и т.н.
Това самота ли е, щом се ползваш от труда на толкова други хора?

Но аз разбирам, какво визираш ти, ти казваш, да живееш сам, да няма физически близък човек до теб. Ами съгласен съм, наистина е по-добре да има някой с който се разбираш и можеш да се прегърнеш, да почувстваш подкрепа от хубава дума, целувка и т.н., две мнения няма.

# 198
Тофи, щом разбра какво визирам, защо е нужно да говорим другото? Wink
Изпекох чушките, на мен ми се вижда брутално. На времето бабката като беше жива, живееше в съседство с една жена, която на 70-80г. нямаше деца. Нямаше и мъж. Нямаше живи родители, нито живи брат и сестра. Ние ходехме сума ти внуци при баба ми, снаха, дъщеря, зет и т.н. Изобилие от рода. Съседката никой не ходи да я види. Защото си няма никой. И тази същата бабка ми е разказвала как на младини имала за кандидати разни партийни членове, доктори и от много избиране накрая... Онзи лаф от чувала с туй, хванала онуй. Дъълго избирания младоженец избягал и я оставил сама на 40г. Цял живот после съжалявала, че дълго подбирала. Щото в един момент всички ще станем дърти и като замиришем на пръс, ако нямаме близки, да ни изпратят в такива случаи ние сме си виновни.
От тая гледна точка вече някой като ми каже, че не иска да има деца му казвам "ми добре си си решил". Та кои сме ние да се бъркаме в брилянтните решения на хората?  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 12:45 от Радостина Даскалова

# 199
  • София
Честно казано, потрисам се от грозновати, неособено умни и талантливи хора, родили 2,3+ също толкова грозновати и неособено умни и талантливи деца. Хубаво, разбирам ги едно да родят, да си угодят на инстинкта за размножаване, но не, раждат по повече и не само това, ами имат някакъв особен месиански комплекс, все едно правят огромно благоволение на света, че са ги родили някакви хора, които е почти сигурно, че с нищо да допринесат за добруването не на света, но дори и на много по-тесен ареал.
Знаеш ли, аз пък се потрисам от късогледството на някои хора.
Ако нямаше хора, родили и отгледали тези " грозновати, не особено умни и талантливи" деца, не ще има кой да ти смени памперса в старческия дом и да ти подаде чаша вода- на теб, талантливата, преминала през живота си ядейки, забавлявайки се и облекчавайки се, без да оставиш не " почти", ами абсолютно сигурно,следа.

# 200

Знаеш ли, аз пък се потрисам от късогледството на някои хора.
Ако нямаше хора, родили и отгледали тези " грозновати, не особено умни и талантливи" деца, не ще има кой да ти смени памперса в старческия дом и да ти подаде чаша вода- на теб, талантливата, преминала през живота си ядейки, забавлявайки се и облекчавайки се, без да оставиш не " почти", ами абсолютно сигурно,следа.

Ти сериозно ли? Много вероятно е, след като ги има тези хора, те да продължат с модела на родителите си и да продължат усилено да раждат, вместо да работят - все едно дали в старческия дом, или някъде другаде. Ами, със сигурност, поне до момента, аз съм допринесла с данъците си за благото на подобни хора. А е силно съмнително, че те ще допринесат някога за моето благо. Всъщност, изобщо не си правя илюзии, че има голяма вероятност подобни хора да си възвърнат разходите, направени по тях.

# 201
Общо взето когато човек си мисли, че е изобретил нещо уникално и брилянтно, по-скоро не е така...

# 202
  • София
Честно казано предпочитам да се напъна и да се опитам да разбера тези, които не искат да имат деца, отколкото тези, които са родили 3-4 от различен мъж и после се мъкнат по телевизиите. При едните за мен има два варианта - егоизъм и егоизъм, а другите не ги приемам. Щото историята познава много случай аз имам 5 деца, тупане в гърдите, а кво даваш на тези деца- отделен въпрос.
Права си, но минаваме встрани от темата.
Има и като онези- семейството със сто деца, дето държавата трябвало да им даде още един апартамент, щото не мислят да спират да се плодят.
Но, това са изключенията.
На мен ми е трудно да разбера другото изключение- да не искаш да създадеш живот.........

# 203
Плюс това имането или нямането на деца не е свързано с оставянето на следа по никакъв начин. Човек оставя следа с делата си, добри или лоши, с постиженията си, а не с децата си.

Бетовен кой щеше да го знае векове по-късно, ако просто беше направил 20 деца, голяма част умрели от глад и мизерия, ако не беше композирал музика? Ами Шекспир? Ами Хитлер да не би да не е оставил следа, след като е нямал деца? Вярно, лоша следа, но е оставил.

# 204
Да, ама Бах пък е имал 17 и пет от тях са композирали доста музика. Някои композитори пък са писали пиеси за децата си.

Работата е там, че може да оставиш следа, но тая следа трябва да я реализират живи хора. Иначе е пасивна, просто бележка в историята.

Сега, ако имаш начин да убедиш чужди хора да имат същите ценности като теб, да мислят като теб, тоест да ги възпиташ, те стават твои деца. Има си такъв термин дори, духовни деца.

Но за повечето хора най-достъпният начин да разширят влиянието си е като създадат и възпитат деца.

То и не е толкова до създаването на живот, а до възпитаването на тоя живот. Това е интересното. Ако смяташ, че ценностите ти са добри, ще искаш да ги прехвърлиш и на друг, нали? Това е влиянието, за което говорим.

# 205
  • София
А може и просто да те мързи, какво толкова.

# 206
Да де, ама тогава си го кажи, а не се изкарвай някакъв ултра гений, който е открил топлата вода.

# 207
За мен най-интересното при децата е самото дете - като външност, като душевност, наистина това е един нов човек, съответно много интересен. Уникално преживяване е да го гледаш как расте. Не е задължително да е биологично твое, може да е осиновено или дете на партньора, но приемеш ли го за твое, то пак си е твоето дете.

# 208
  • София
Ти сериозно ли? Много вероятно е, след като ги има тези хора, те да продължат с модела на родителите си и да продължат усилено да раждат, вместо да работят - все едно дали в старческия дом, или някъде другаде. Ами, със сигурност, поне до момента, аз съм допринесла с данъците си за благото на подобни хора. А е силно съмнително, че те ще допринесат някога за моето благо. Всъщност, изобщо не си правя илюзии, че има голяма вероятност подобни хора да си възвърнат разходите, направени по тях.
Абсолютно сериозно!
Когато интелигентните не желая да се възпроизведат, за да осигурят наследници, мястото им се заема от следващите по веригата.
Природата не търпи празно.
Утре, като клекнеш, няма значение колко данъци си платила, щом не си била достатъчно далновидна да оставиш свой заместник на твоето ниво.

# 209
Интересно ми е който го мързи да има дете, защо изобщо вплита и партньори в тази работа. Обикновено единият не иска, а другият се самоубеждава, че и той не иска.

Може би искат да имат опцията за деца (ако искаме, можем да ги имаме), но едва ли ще решат твърдо да нямат и да живеят без партньор, за да са по-сигурни.

Така де, 100% контрацепция няма, може днешната мацка, дето не иска деца, утре да ти направи номерче...или мъжът да направи номерче...

" аз съм допринесла с данъците си"

Ха-ха-ха! Това са пари. Парите не са стойност, те са символ на стойност. Ако няма хора, няма и стойност, ако ще и куп злато да си оставила. Като няма кой да върти икономиката, няма и икономика.

Общи условия

Активация на акаунт