Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 792
  • 791
  •   1
Отговори
# 255
Имате много нереалистична представа за хората на 30+, които не искат деца. Явно не сте общували с такива, по друг начин не мога да си обясня посоката на този разговор.

Според ТСТ се имали за гении; или за мацки ; или за кариеристи; сега пък всеки ден ходели на дискотека ...
Ами не, напълно нормални хора са си, ходят си на работа, прибират се готвят си, почиват си, уикендите спят до късно и излизат или пътуват някъде и така.
Всички тия претенции, дето им ги приписвате, са само във вашите глави.

Точно така си е, на мен специално нежеланието за деца не ми е свързано с кариера или страх от загуба на фигурата, нито пък страх, че няма да ходя на пътешествия.

Между другото, толкова много хора (жени най-вече) познавам, които от отчаяние, че ще изпуснат последния влак, се решават да имат дете от някой, чието главно достойнство е, че в момента е наличен, иначе не е "Той", дори моментът не е правилният, а просто им се струва един от последните възможни моменти. Имам приятелка, за която дори наистина може да се каже, че има кариера - работи в една най-добрите световни компании, които имат клон в България. Има си приятел, който дори не живее с нея, а в друг град с родителите си, безработен е, и идва от време на време да се види с нея или пък тя отива. Ами, забременя от него, щастлива е, че ще има дете, но ако можеше да избира, щеше да избере някой по-добър.

# 256
Aaaa, пред перспективата да остана без дете, и аз бих родила от някой добър приятел или временно гадже.  Naughty Навършиш ли 40, при жените си става по-трудно, няма какво да се лъжем. Пък точния мъж може да го срещнеш на 50, детето няма да ти е пречка.

# 257
  • Куциндрел
По темата - поисках дете малко преди да стана на 30, по-рано не исках по ред причини. Родих на 31 години и въобще не мисля, че съм закъсняла с раждането. Вече за 2-ро дете се триумя. Rolling Eyes

По Мамаситената тема - шЪ паднЪ. Mr. Green

# 258
Aaaa, пред перспективата да остана без дете, и аз бих родила от някой добър приятел или временно гадже.  Naughty Навършиш ли 40, при жените си става по-трудно, няма какво да се лъжем. Пък точния мъж може да го срещнеш на 50, детето няма да ти е пречка.

Да, но повечето хора дори не са толкова искрени като моята приятелка. Качват се на последния, понякога и единствен влак, и после начукват канчетата на околните бездетни, колко по-щастливи са те с компромисния си живот, компромисния мъж и детето (децата си) пред останалите, които водят по-различен живот от техния. Сякаш ако успеят да се самоубедят, че животът на околните е по-зле, техният собствен живот автоматично ще стане по-добър.

# 259
  • Куциндрел
кукумицинка, вече може да имаш дете и без да имаш мъж. Не е и толкова срамно в наши дни.

Моята баба е родила баща ми почти на 40. Преди това е градила кариера, успешна при това. Mr. Green
Хубавото при нея е било, че много не й е пукало от хорското мнение, че е на възраст за да има дете.

# 260
Много слабо ме вълнува животът на другите хора. Както са си го подредили, така. Всеки човек има нещо, заради което да му завидиш и друго, заради което да не си му на мястото  Wink

# 261
кукумицинка, вече може да имап дете и без да имаш мъж. Не е и толкова срамно в наши дни.

Моята баба е родила баща ми почти на 40. Преди това е градила кариера, успешна при това. Mr. Green
Хубавото при нея е било, че много не й е пукало от хорското мнение, че е на възраст за да има дете.

Не съм твърдяла, че не може да имаш дете и без мъж (съпруг), естествено, като му се изключи няколкоминутното участие във възпроизводствения акт под формата на секс или пълнене на бурканчето. Просто мисля, че човек, който наистина няма желание за деца, пък съвсем няма желание да бъде самотен родител.

# 262
Интересно ми е дали фактът, че животът на съвременната жена е много пълен с други стимули не е в основата на това, че като че ли няма място за дете.

Друг парадокс: мацката трябва да има мъж, за да докаже, че е желана. Но не й е цел да има мъж. Но ако има, е въпрос на престиж пред останалите мацки. Ако има и диамантен пръстен - instant bragging rights.

# 263
  • Куциндрел
кукумицинка, вече може да имап дете и без да имаш мъж. Не е и толкова срамно в наши дни.

Не съм твърдяла, че не може да имаш дете и без мъж (съпруг), естествено, като му се изключи няколкоминутното участие във възпроизводствения акт под формата на секс или пълнене на бурканчето. Просто мисля, че човек, който наистина няма желание за деца, пък съвсем няма желание да бъде самотен родител.

Никой не кара никого да има или няма деца. Има хора, които не искат деца, това е нормално, има хора, които неистово искат и това е нормално. Аз проблем и с 2-та типа хора нямам, даже симпатизирам повече на първия тип хора. Wink

# 264
Да, но преди няколко десетилетия тия хора бяха малко, докато сега е въпрос на престиж поне да кажеш, че децата не те кефят, че може и без деца да си изкараш живота...нещо като парола и in-group talk за новото поколение жени.

Да кажеш, че искаш да си майка...ще обереш срама за нещо, което си е достоен избор.

Те накрая всички стигат до извода, че ще си родят, ама въпросът е преди това да се ударим у гърдите и да кажем, вижте ме колко съм прогресивна и независима.

# 265
  • София
Мамасита, явно четеш някакви шантави американски single-chick блогове, иначе не мога да си обясня с нищо тоталното невежество и неразбиране какви точно са съвременните млади жени.

# 266

Никой не кара никого да има или няма деца. Има хора, които не искат деца, това е нормално, има хора, които неистово искат и това е нормално. Аз проблем и с 2-та типа хора нямам, даже симпатизирам повече на първия тип хора. Wink

Понякога двата типа хора се събират. Всъщност единствено желанието на партньора ми да има деца и разрушаването на връзката ни по тази причина с цел все от някоя жена да има дете, би ме замислило дали да имам дете, за да го задържа. Защото е най-добрият човек, който съм срещала, и е почти сигурно, че трудно ще срещна друг дори отчасти толкова добър, а има вероятност и другият пак да иска деца.

# 267
Няколко български момичета са ми във ФБ фийда и ме снабдяват с мисли, снимки и извадки от нашенския сингълски живот. Не е от хАмерикански блогове, макар че се доближават до оная култура.

Като се заженят, дори го правят с bridesmaids с еднакви рокли.

Та обясни според теб какви са младите жени и какво виждаш.

# 268
  • София
Имате много нереалистична представа за хората на 30+, които не искат деца. Явно не сте общували с такива, по друг начин не мога да си обясня посоката на този разговор.

Според ТСТ се имали за гении; или за мацки ; или за кариеристи; сега пък всеки ден ходели на дискотека ...
Ами не, напълно нормални хора са си, ходят си на работа, прибират се готвят си, почиват си, уикендите спят до късно и излизат или пътуват някъде и така.
Всички тия претенции, дето им ги приписвате, са само във вашите глави.
0г.
Т. е., живеят живота на хора на 50- 60 години, които вече са отгледали децата си...
Не се заяждам, надявам се, не звучи така.
Жал ми е за тях.

# 269
Странно е наистина, че не са чак толкова смели и динамични, колкото дори аз си представям. Може би защото аз преди децата наистина правех много неща, и то не само мързеливи- боен спорт, планинарство, екшънче да има. После искаш-не искаш се кротваш. Сега чакам да попораснат, та да вляза пак във форма.

Затова ми е смешно, че хем са без деца, хем доста от тях са тюфлеци и нищо интересно не правят.

Общи условия

Активация на акаунт