Кога дойде при Вас желанието за дете?

• 34 687
  • 791
  •   1
Отговори
# 675

Мда, аз моите ги написах. Ако мъжът ми се навие да остане да гледа бебе първите 2-3 години, аз нямам пробем, ще родя трето  Laughing

Аз пък обратното - ако се навие да роди второ, аз ще го гледам първите 2-3 години, няма проблем.

Което показва, че за всеки критериите са различни. Аз бих родила, бих гледала с удоволствие, но пък искам други неща и така Simple Smile

# 676
  • Куциндрел
Между другото, навих се за второ, защото аз бях на позицията "трудно, тоест на практика невъзможно", докато той ми показа, че трудните и невъзможни ситуации малко по малко започват да се оптимизират, докато станат възможни и дори лесни.
Това, че ти си кандисала, не значи, че и другите ще.
Хем не искаме да ни уеднаквяват, хем умраме да уеднаквяваме другите. Crazy

# 677
Едно време като са раждали по 5-10 да не е било по-лесно, а?  Simple Smile

Може би е било по-лесно от гледна точка на наличието на неща, които да ти отвлекат вниманието, неща които искаш, защото си човек, нали така?

Сещам се за един пример, едни хора казват, ми нямаме достатъчно пари за деца, а в същото време си позволяват доста луксозни стоки и услуги да потребяват.  Grinning

# 678
  • Куциндрел
Едно време като са раждали по 5-10 да не е било по-лесно, а?  Simple Smile
То и сега на тези с по 5-10 не им е лесно.

# 679

Все пак не всички ситуации трябва да се разрешават, нали, ако хората не ги виждат като проблем.

Между другото, навих се за второ, защото аз бях на позицията "трудно, тоест на практика невъзможно", докато той ми показа, че трудните и невъзможни ситуации малко по малко започват да се оптимизират, докато станат възможни и дори лесни.

А, ама на него му е първо, нормално е да напира, все пак си няма. Като те навие за второ, тогава ела ни кажи как го е направил. Само дано не е оплождане без да пита може ли. Laughing

# 680

Кой ги уеднаквява? Напротив, ето ти различни критерии, питам те в тази ситуация как и за какво ще преговаряш. Интересни са ми всички неща, които карат човек да заеме категорична и непомръдваема позиция там, където може и да е на гъвкава позиция и в крайна сметка да направи нещо повече и по-добро, отколкото да се опъва като магаре на мост в името на...и аз не знам, идея ли, мода ли...

Не знам дали е уеднаквяване, или е просто добра практика- да действаш за нови позиции, вместо да си браниш позициите в момента.

Ако си със съпруг и за него е проблем, това, че ти не виждаш проблем нищо не значи. Ще трябва да разрешавате ситуацията. Не може да му кажеш- а, то не е проблем, въобще не го мисля...защото ТОЙ го мисли.

# 681
  Добре де, признахме - аз поне, че твоите мотиви са били железни да приемеш убеждението. Всяка би.

# 682
  • Куциндрел

Кой ги уеднаквява? Напротив, ето ти различни критерии, питам те в тази ситуация как и за какво ще преговаряш. Интересни са ми всички неща, които карат човек да заеме категорична и непомръдваема позиция там, където може и да е на гъвкава позиция и в крайна сметка да направи нещо повече и по-добро, отколкото да се опъва като магаре на мост в името на...и аз не знам, идея ли, мода ли...

Не знам дали е уеднаквяване, или е просто добра практика- да действаш за нови позиции, вместо да си браниш позициите в момента.

Ако си със съпруг и за него е проблем, това, че ти не виждаш проблем нищо не значи. Ще трябва да разрешавате ситуацията. Не може да му кажеш- а, то не е проблем, въобще не го мисля...защото ТОЙ го мисли.
Като за начало, аз не съм тръгнала да си напускам пратньора, да търся друг, който няма деца, че той да ме навива да му родя дете.
Как точно да разрешм ситуацията, че аз не искам да имам 2-ро дете? Вече ти казах, че у дома е тоталитаризЪм.  Mr. Green

# 683
А той показвал ли е, че иска?

В моята ситуация едва ли ще е чак толкова голямо навиване за трето, по-скоро е логично да го има, и за двамата е почти очевидно. В момента съм на 33, има време да го реализираме в срок.

Между другото първият ми мъж искаше по дифолт две, но ако бях останала с него, едва ли щеше да ме навие за второ толкова лесно. Може би щях да си остана с едно.

# 684
 Дори не мога да си представя мъж  да натиска жена си за второ, пето и десето, ако тя не иска. От какъв зор, да го питаш...
  Какви са тия мъже, дето ви насилстват и ви навиват, не знам.

# 685
"Не искам" има различни степени. Ако хептен не искам, няма да съм с него, нали? Но щом съм с него, има право да си заяви желанията и да се обоснове, а защо не и да предложи компромиси и промени.

Аз пък трудно си представям какви са тия мъже, дето ходят на пръсти около вас и не смеят да кажат нищо по отношение на броя деца.

Не знам дали е зор, някои хора имат ентусиазъм за деца, имат и талант за това. Ако не ви кефи идеята, ми не взимайте daddy type, лесно се разпознават, има и други видове мъже, които нищо не ги натиска отвътре за потомство.

Разбира се, има садистични мъже, за които искането на деца е вид закрепостяване на жената. Но нали трябва да сме позитивни- има и хора, при които не е така и подбудите са съвсем нормални и здравословни. Всяка жена би следвало да може да различава двата типа; аз лично съм срещала от садистичния тип и това е тоя, който никога, ама никога няма да ме навие да родя. Вече писах, че в някои ситуации това е сериозен червен флаг.

# 686
  • Куциндрел
А той показвал ли е, че иска?

В моята ситуация едва ли ще е чак толкова голямо навиване за трето, по-скоро е логично да го има, и за двамата е почти очевидно. В момента съм на 33, има време да го реализираме в срок.
Иска, разбира се. Подмята чат-пат, но не ме насилва.
А ти не се май, давай 3-тото, че тъкмо си влязла в ритъм.

Цитат
Ако хептен не искам, няма да съм с него, нали?
Ох, не на всички живота им се измерва в правенето на деца. Crazy

# 687
  • София
Пари мога да нося и аз, и го правя

И може да гарантираш, че ще го правиш и като бременна, и като прясно родила? Че няма да ти се налага да лежиш, или просто да не си във форма, или да искаш да си гледаш детето? Нали се сещаш, че има моменти, в които е много приятно някой да ти замести намаления доход. Временно, за година-две-три, пък после си прави пари, никой не те спира.

"къщата дете не гледа"

Това е невярно. Добра локация, добър квартал, близо до хубаво училище и/или градина и паркове, удобен транспорт, наличие на двор- всички тия неща могат да ти спестят много, много усилия около детето. А и ако е модерна и оптимизирана къща, която лесно се поддържа- още повече. Виж, ако иска две деца, но предлага панелна гарсониера...сори, нот сори, не става.

Колкото до "време и усилия"- не очаквам точно 50% от памперсите да сменя, но със сигурност няма да остане без равностойна инвестиция от негова страна, просто формата може да е по-гъвкава.

Аз нямам проблем да гледам бебето, стига да не трябва пък да се грижа в този момент за доходите. Трудно е някак едновременно да се бачка и да се кърми, а след раждане си гледам първо здравето и рахата поне година.

Всичко това го направих и с двете деца, ама от - до. Все едно моя живот описваш.
Вземах максималното възможно майчинство за Бг и с двете деца дето родих. Къща, нова - голяма, локация също, ясли - градини, наблизо, класирани деца с 300- ста зора и т.н. Че и двор имаме, наш , собствен за децата.
Нищо даром, да не мислиш.  Ипотеки , бачкане, ремонти и много труд. Планиране, кога , как и колко мога да отсъствам от работа. Не съм очаквала 50 % от мъжа ми. Никак. И на 10 % съм доволна, в помагането. Гледах ги/ кърмих ги до 1.5 годинки, и двете, после се върнах на работа веднага, за да няма дупка в бюджета, взех и плащам на бавачки. После градина / ясла.
Мъжа ми и той бачка, плаща сметки и т,н,, ама помощ за децата, около 10 %, или в краен случай  Grinning Grinning, гледам да не го занимавам, за да си спестя мрънкането.

Баби имаме две свободни, гледам да не ги занимавам ( едната никак), ама ако се наложи има кой.

И какво да ви кажа - нито ми е Мнооогоо лесно. Нито пък мъжа ми в доволен. Все не съм се справяла докрай добре.  Grinning Grinning И дума не може да става да си остана у дома, да си почина, той да ни издържа. И аз не искам.
Тъй че, гаранция за нищо няма.

Когато почувствате че можете и искате бебе, не отлагайте дълго, трудно е, но си заслужава.  Hug

# 688
Мамасито, спри се, че съвсем ще откажеш Контесата от 2-ро дете. Тъкмо е започнала да се навива.
Цеци , надали може да ме откаже или да ме стимулира който и да е .

Отдавна знам ,че за важни въпроси решението е узряло вътрe в мен много преди да се разговоря за него. Но ми е интересно да чета и да разговарям за потенциалните 'what if'  Flutter

# 689
 Моя не иска, вече си има една обожавана щерка, която винаги бил си знаел, че ще има  Rolling Eyes, но и да искаше други,  все тая - няма и толкоз.

Не знам дали е зор, някои хора имат ентусиазъм за деца, имат и талант за това. Ако не ви кефи идеята, ми не взимайте daddy type, лесно се разпознават, има и други видове мъже, които нищо не ги натиска отвътре за потомство.

Точно така,  типажа дето нещо го натиска отвътре за потомство хич не ме привлича. Много ми е антисексапилен, мисля, че има широк ханш, смъкнати рамене, и се жени през студентските години.

Общи условия

Активация на акаунт