Великолепният Век - Кьосем (Muhteşem Yüzyıl - Kösem) от тази есен по Star TV, №1

• 152 436
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Dream извадих ти от турската уикипедия инфо поста над твоя, че имат и дъщеря.

# 526
Извинявам се, че ви връщам назад във времето, но Махидевран колко деца има?

Махидевран Гюлбахар е хасеки султан на Сюлейман I Великолепни и майка на първородния му син шехзаде Мустафа. Махидевран, с черната си коса и зелени очи, е считана за най-красивата жена в историята на Османската империя.
Родена: 1500 г., Албания
Починала: 3 февруари 1580 г., Бурса, Турция
Съпруг: Сюлейман I (ж. 1512 г.–1566 г.)
Деца: Принц Мустафа   Peace

Защото в биографията на Сюлейман пише това:

2. Махидевран Султан : ( някъде срещана с името Гюлбахар ) Тя е родена през 1500 г. и е майка Мустафа ( роден 1515 ), Разие ( родена 1525 ) Тя умира на 3 Февруари 1581 в Бурса

Dream Team, Благодаря ! Не бях срещала този текст !  Peace bouquet

# 527
Момичета  Hug Hug Hug
Записвам се в темата ви, благодаря за интересните исторически данни  bouquet

# 528
Излиза, че Разие и Баязид са родени в една и съща година

# 529

Зад кадър

# 530
  • София
Излиза, че Разие и Баязид са родени в една и съща година
Да, но ние това не го видяхме, защото се занимавахме с принцеси, Фирузета и разни ей такива измислици, които аз трудно понасях. Laughing Но пък май по-добре така, защото нямаше да мога да понеса физиономията на Махидевран, ако беше забременяла и родила. И без това ме дразнеше до безобразие.

Синан, благодаря за превода. Hug Вече започнах силно да се вълнувам, но се чувствам така объркана, както  в началото на ВВ. Още не знам кой кой е, какво се е случило с него, не им знам имената и ще започна да ги сричам в началото, всичко ми е ново, различно, а аз така съм свикнала с ВВ, че не знам как ще превключа. Положителното е, че поне вече знам постовете в империята и кой какъв е, защото питайте ме първите 20 епизода как схващах що е то главен везир, калфа, кой е най-важен в харема, пашите....Нищо не разбирах.

Лучия, благодаря за снимката с ковчезите и обяснението. Още когато излезе трейларът се смаях какво е това, направо не искам да виждам тези кадри.  Sad Колкото и да си мислех, че няма да ми е кофти, когато убият Мустафа и Ибрахим, това за мен бяха най-тежките сцени във ВВ. Дори при повторното ми гледане на сериала ги пропусках.

# 531
Доскоро не знаех, че Сюлейман е въвел използването на ишарет - език на жестовете. Научих го от тук, от тази книга. А на страницата, която ще видите като отворите линка, има речник на някои по - често срещани турски наименования. За съжаление е на руски. Езикът на жестовете е бил пренесен в харема от двама глухонеми братя. Сюлейман е смятал, че обкръжаващата го тишина му придава още по- голямо величие. 
Величие и крах Османской империи

Muhteşem Yüzyıl Kösem - Teaser 6

# 532
  • София
https://instagram.com/p/9ltcB9DNLZ/

*

Късно видях, че и Лучия е публикувала фрагмана. Трия го за да не се повтаряме и оставям само този с английски субтитри.

A woman fits in many titles and roles in her lifetime - "Magnificent Century Kosem" Teaser 6 - English Subtitles

https://youtu.be/ohc4t899Ag8

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 22:07 от zarani

# 533
  • Ruse, Bulgaria
6. Teaser - Бг Субтитри

# 534
Синан, благодарности за превода и субтитрите! bowuu bouquet Grinning

# 535
Така и не ми стана ясно какво целеше Ибрахим с убийството на Лео, освен, че улесни живота на Хюрем и я избави от страха, Сюлейман да разбере. А Виктория винаги ми е била неприятна като персонаж, най-вероятно измислен. Хубаво щеше да е сценаристите повече да се придържат към историческите факти. Принцеса Рамзие е имала някакво влияние в империята, а и това означава, че все пак Сюлейман е простил на Махидевран.

# 536
  • на кой му пука, майна

bouquet

Благодаря за превода !

Така и не ми стана ясно какво целеше Ибрахим с убийството на Лео, освен, че улесни живота на Хюрем ..................Принцеса Рамзие е имала някакво влияние в империята, а и това означава, че все пак Сюлейман е простил на Махидевран.

Какво да и е простил ?

# 537
  • София
Еванджелин, добре дошла! Много се радвам на присъствието ти в темата!  Hug

Синан, благодаря за превода на фрагмана!  bouquet

Dream Team май смеси Разие, която изобщо не се появи в сериала, с измишльотините на Шахин, и оттам мисля се получава объркване.

В новия фрагман се вижда вече и Есра Дерманджъоолу.

# 538
Зари  Hug чета темата от самото начало  Peace

# 539
Привет на новодошлите wavey

Мис Турция 1983 г.

Общи условия

Активация на акаунт