Великолепният Век - Кьосем (Muhteşem Yüzyıl - Kösem) от тази есен по Star TV, №1

• 152 443
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
bebeOgi

Скрит текст:
Тази тема е за сериала "Кьосем", а не за "рендето Керем". Даже не е и за личния живот на Берен! Има тема за актрисата, където спокойно би могла да изказваш всичко що се отнася за житието  битието й. Не бих желала да допускам, че оплюванията ти целят да прогонят желаещите да коментират сериала "Кьосем" от тази тема, но в последно време всичките ти коментари са силно променени към негативизъм и зле прикрито удоволствие да размахваш неоспоримото си право да лепиш епитети. Някак много познато започна да ми звучиш....
Апропо къде изчезна Сибилла? smile3503

LU4IQ, защо реагираш така - след като аз именно от твой пост видях снимките на Берен и Есра и изразих мнение и точно ти показа какво са писали рускините за охраната и 'липсата' на настроение и изобщо разни подробности за Берен , които нямат нищо общо със сериала ....???  newsm78 опитваш се да ми кажеш , че ти можеш да правиш и постваш и пишеш каквото пожелаеш ,  а аз не .... PartyЕ съжалявам , че не си познала ! smile3521 Никого не 'прогонвам" , защото чета само онова , което намирам за смислено , към никого не се обръщам персонално , не обиждам и не провокирам ...пиша си мнението каквото е и ако някой , както ти в случая се обърне персонално към мен - протокола изисква да се отговори  Wink
Относно въпросите и намиганията ти ,питайки ме за " къде изчзна Сибилла' също не разбрах какво означават ? newsm78 newsm78....но както казах всеки има право да си пише и да си пита каквото пожелае !  Peace bouquet smile3503

Сега за сериала - с надеждата , че няма да ми изчезне и този пост , като един предишен без никаква причина. Wink Берен е в лошо разположение на духа, което искрено се надявам да не попречи на представянето й по време на снимките. 

# 511
Бебе Оги що не си пускаш отровата в групичката, а ни караш да ти четем глупостите. Никой от нас не иска да ти чете малоумните постинги, пълни със злоба и жлъч.

Къде ме изпращаш , че нещо не разбрах и като каква точно ??? Тук разрешение ли се иска за да пише някой и то от теб или от кого ??? Кои са тези "никой от нас" , кои сте вие?
Имам потребителско право , не съм обидила никой , спазвам правилата на форума и толкова !
Колко пъти да те призовавам да си въздържаш нервите и изблиците и да те поканя отново да пропускаш моите постове за да не изпадаш в подобни състояния ....
Хайде малко се огледайте - 3-ма - 4-ма поствате тук каквото си пожелаете и се приемат мнения само ако на вас ви харесват ....или "благодарности" или 100% подкрепа на вашето мнение ....
Сега вече ми става ясно защо тази тема е толкова бедна и одърпана и безинтересна и пишат 2-ма , 3-ма потребители....Явно всички , които не учасват с 'одобрени" постове .....са атакувани по същия начин злобно и бездарно за да спрат да пишат . Е , добре ...Със здраве, пишете си тук с редакция и одобрение и се 'развивайте"  Joy Успех !

# 512

Берен с Езра Дерманджиоглу  в Нишанташъ.
Казала е на репортерите, че до дни започват снимките й в сериала.

Скрит текст:
Берен Саат и ее подруга Эсра Дерманджиоглу были замечены на районе Нишанташы, выходя из отеля "Софа", где состоялась вечеринка. Саат со своей шляпой на голове выглядела очень элегантно. Как- то вышли слухи о том, что муж Берен, Кенан Догулу, нанял охрану для любимой жены. На вопрос, связанный с этой темой, актриса с улыбкой ответила опровержением. Также журналисты спросили, почему актриса так долго не была видна в публике. Берен ответила: "В эти дни у меня не было настроения. " Еще актриса сказала, что на днях приступит к съемкам сериала "Великолепный Век: Кёсем". Далее актрисы, сев в машину Саат, уехали.

Скрит текст:
Всеки може да види в поста ми назад в темата какво съм показала и какво съм скрила в спойлер. Надявам се, че и ти успяваш да направиш разликата. Молбата ми е да бъдем по - толерантни в изказванията си. Всеки тук има любимци и аз може да не харесвам някого, но се старая да проявявам уважение към всички - и към актьори, и към феновете им. yes Мисля, че има поне няколко начина човек да изрази неодобрението си към нещо или някого и винаги би трябвало да избере този, който няма на наскърби останалите фенове, които четат или пишат /независимо къде в публичния нет/. Преценила съм, че си достатъчно интелигентен човек, за да ме разбереш с малко думи.
Преди да обвиняваш когото и да е, погледни си постовете и помисли какво би станало, ако всеки започне да те репликира. Това е причината хората да мълчат и да, само 3 - ма 4- ма да продължават да пишат, подминавайки те. Кой на кого ще благодари си е негова лична работа. Темата и атмосферата в нея я правят всички, които пишат, включително и ти, която постоянно призоваваш да те подминават. Хайде, аз спирам до тук!

# 513

Берен с Езра Дерманджиоглу  в Нишанташъ.
Казала е на репортерите, че до дни започват снимките й в сериала.

Скрит текст:
Берен Саат и ее подруга Эсра Дерманджиоглу были замечены на районе Нишанташы, выходя из отеля "Софа", где состоялась вечеринка. Саат со своей шляпой на голове выглядела очень элегантно. Как- то вышли слухи о том, что муж Берен, Кенан Догулу, нанял охрану для любимой жены. На вопрос, связанный с этой темой, актриса с улыбкой ответила опровержением. Также журналисты спросили, почему актриса так долго не была видна в публике. Берен ответила: "В эти дни у меня не было настроения. " Еще актриса сказала, что на днях приступит к съемкам сериала "Великолепный Век: Кёсем". Далее актрисы, сев в машину Саат, уехали.

Скрит текст:
Всеки може да види в поста ми назад в темата какво съм показала и какво съм скрила в спойлер. Надявам се, че и ти успяваш да направиш разликата. Молбата ми е да бъдем по - толерантни в изказванията си. Всеки тук има любимци и аз може да не харесвам някого, но се старая да проявявам уважение към всички - и към актьори, и към феновете им. yes Мисля, че има поне няколко начина човек да изрази неодобрението си към нещо или някого и винаги би трябвало да избере този, който няма на наскърби останалите фенове, които четат или пишат /независимо къде в публичния нет/. Преценила съм, че си достатъчно интелигентен човек, за да ме разбереш с малко думи.
Преди да обвиняваш когото и да е, погледни си постовете и помисли какво би станало, ако всеки започне да те репликира. Това е причината хората да мълчат и да, само 3 - ма 4- ма да продължават да пишат, подминавайки те. Кой на кого ще благодари си е негова лична работа. Темата и атмосферата в нея я правят всички, които пишат, включително и ти, която постоянно призоваваш да те подминават. Хайде, аз спирам до тук!

Не знам какво виждат "всички" и продължава да не ми е ясно кои конкретно имаш предвид под "всички" , но аз само един потребител съм призовала да не ми "чете постовете" ......просто защото реагираше доста "бурно" директно към мен .Така , че нещата не са точно както изглеждат , нали  Wink Wink Wink Има някаква "задруга" тук между 3-4 потребителя , които определят цялата тема като "всички" и своите мнения като одобрени или написани "от всички"....Нека казваме нещата по-прямо и по-честно ...за да е по-лесно ...да се 'изтърпяваме" ...тук в темите ...ако не се харесваме Peace.... Ако има някаква вътрешна договорка в подпомагане и подкрепа една на друга срещу всеки пишещ различно от вашето мнение - това е друго нещо.  Peace Никъде не съм прочела форумно условие да се съобразявам кой потребител кой актьор или актриса харесва и кой не харесва и от това да се ръководи моето мнение , което изказвам или бих искала да изказвам.  Peace Няма нужда да си гледам постовете назад , защото не пиша мнения под диктовка или под упойка , а съм писала собственото си мнение , знам какво съм писала и така ще бъде винаги !  Peace
Аз също спирам с тази полемика и няма да отговарям повече на подобни съобщения , адресирани към мен .Самата аз чета каквото искам , пропускам и подминавам каквото искам и споделям онова , което реша !  
Един пост отново адресиран към мен , в който отговорих - вече не помня на кой потребител - относно починалият гей Маккуин , беше премахнат без да обижда никого и без да нарушава никакво форумно правило....., но тук по форумите е както в живота - действа се с всички "средства" независимо честни или не !
Успех !

p.s LU4IQ, последен въпрос към теб , но риторичен - не се налага отговор : Нали, не сматаш наистина , че групата е толкова бедна и постна от към пишещи потребители , защото аз с моите постове съм ги "отказала" да пишат ?!! Не звучи сериозно .... newsm53

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 15:34 от bebeOgi

# 514
# 515
Наистина ли при османците младоженецът и булката не са присъствали заедно на сватбата си, а това е ставало чрез пълномощници?

# 516
  • София
Наистина ли при османците младоженецът и булката не са присъствали заедно на сватбата си, а това е ставало чрез пълномощници?
Да

# 517
На мен ли така ми се стори или ми се видя Мукадес ат "Пепел от рози" на снимките от каста?  newsm78  Joy Joy Joy
не мога да си я представя като някаква султанка, сигурно ще е интересно

Да, Miss_Bingley  за наше щастие ще гледаме тази прекрасна актриса в Кьосем !!!:peace: Peace bouquet

ЕСРА ДЕРМАНДЖЪОЛУ ще играе ролята на Дженет Хатун. Най-вероятно, тази героиня ще бъде хазнедар в харема (икономката на харема)   Hug Peace bouquet newsm10 smile3501

Есра е уникална , невероятно талантлива актриса , много интересен човек като мислене , поведение и изобщо поглед към живота ...завършила История на изкуствата преди да сбъдне детската си мечта - да стане актриса !  smile3525 Не се съмнявам , че каквато и роля да й бъде поверена .....ще ни зашемети с нейното изпълнение !!! smile3521

Моля за извинение , ако някой от форума -потребител, скрит или открит , гост , наблюдател или надзирател в темата НЕ харесва ЕСРА ДЕРМАНДЖЪОЛУ, а пък аз обикновения потребител не знам и си позволявам лукса да проявявам симпатии към тази актриса !
Дано съм извинена ! Благодаря !  bouquet

# 518
  • София
Малко красота от нашите актриси

Гюлджан Арслан

Скрит текст:

Скрит текст:

Аслъхан Гюрбюз

Скрит текст:

Тюлин Йозен

Скрит текст:

# 519
След смъртта на Мурад III, синът му Мехмед III, пристига тайно в Истанбул и първата му заповед е била да бъдат убити 19 - те му братя. Наложниците на баща му, вкл. и бременните, са били хвърлени в морето.

# 520
Някои исторически бележки за султаните могат да дадат известна представа за манталитета и капризите на тираните, които за нищо не зачитали честта, достойнството и живота на човека. А манталитетът на управниците, корупцията и покварата от абсолютната власт играели немаловажна роля за упадъка, разложението и накрая за катастрофата на Османската империя.
През 1957–1963 г. в Цариград излезе от печат шесттомната «Муфассал османлъ тарихи» («Подробна османска история») от колектив изтъкнати турски историци. В този авторитетен труд за султан Мурад III, на трона от 1574 до 1595 г., четем: «Първото нещо, което извършил Мурад III с влизането си в двореца «Топ-капъ сарай», било да заповяда да бъдат убити петимата му братя.»
Това убийство е описано в много трудове върху историята на Османската империя, както и в издания за съвременните турски учебни заведения. В книгата си «Османлъ султанлар тарихи» («История на османските султани»), издадена през 1961 г., Енвер Бенхан Шаполио пише, че веднага след смъртта на баща си, за да се освободи от претендентите за султанския трон, Мурад III извикал палачите и им заповядал набързо да удушат петимата му братя. Палачите влизали от стая в стая, измъквали братята на султана и един по един ги удушвали. Най-големият от братята бил на 20 години, а най-малкият бил още дете. Според същия автор Мурад III имал в харема си 40 жени и около 500 робини, които «непрекъснато раждали». Имало години, когато в султанския дворец едновременно се люлеели 50 люлки на пеленачета. Шаполио пише, че султанът бил с разстроени нерви и за да бъде успокояван и развеселяван, майка му, везири и паши му доставяли красиви момичета, робини от различни народности. Дворецът бил пълен с джуджета и «маскари» (шутове), чиято длъжност била да разсмиват падишаха. Биографът на османските султани продължава с любопитни подробности: в двореца имало и т. нар. «шамар огланларъ» (момчета за шамари). Когато султанът се ядосал на някого, тези момчета трябвало да се подлагат да ги бие, докато му мине гневът, за да не пострадат някои от големците.

# 521
Извинявам се, че ви връщам назад във времето, но Махидевран колко деца има?

# 522

Махидевран Гюлбахар е хасеки султан на Сюлейман I Великолепни и майка на първородния му син шехзаде Мустафа. Махидевран, с черната си коса и зелени очи, е считана за най-красивата жена в историята на Османската империя.
Родена: 1500 г., Албания
Починала: 3 февруари 1580 г., Бурса, Турция
Съпруг: Сюлейман I (ж. 1512 г.–1566 г.)
Деца: Принц Мустафа   Peace

# 523
  • София
Махидевран има две деца Мустафа и Разийе
Mahidevran Sultan
Doğum   Bosfor (kesin değil)[1]
1500 civarı
Ölüm   3 Şubat 1580
Bursa
Yattığı yer   Bursa Muradiye Külliyesi
Diğer adı   Mâlâhurûb Mâhîdevrân [2]
Din   İslam
Ebeveyn(ler)i   İdar (Haydar) Mirza, Nazcan Hatun
Eşi   I. Süleyman
Çocukları   Şehzade Mustafa ve Raziye Sultan

# 524

Махидевран Гюлбахар е хасеки султан на Сюлейман I Великолепни и майка на първородния му син шехзаде Мустафа. Махидевран, с черната си коса и зелени очи, е считана за най-красивата жена в историята на Османската империя.
Родена: 1500 г., Албания
Починала: 3 февруари 1580 г., Бурса, Турция
Съпруг: Сюлейман I (ж. 1512 г.–1566 г.)
Деца: Принц Мустафа   Peace

Защото в биографията на Сюлейман пише това:

2. Махидевран Султан : ( някъде срещана с името Гюлбахар ) Тя е родена през 1500 г. и е майка Мустафа ( роден 1515 ), Разие ( родена 1525 ) Тя умира на 3 Февруари 1581 в Бурса

Общи условия

Активация на акаунт