Зоната!

• 30 360
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
  • Луната ни пази
Ах, сега погледнах. Дали не може някои специални рецепти да са изключение и в скрит текст Blush

Шаги, след 4 чаши вино няма ли Love is in the air? Simple Smile  

п.п. Онзи ден ми стана любопитно, но забравих да питам - какво означава никът ти? Порода коне ли е?
Порода чистокръвна арабска кобила.
Много специалните рецепти могат да са изключение, но не ми се сърдете, ако размахам пръст (нали съм даскалица), ако 5 страници се говори за готвене Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 541
Само от четене на последните страници качих 5 кила минимум Laughing
Това е една от причините, поради които сложих вето на готварските рецепти в началото. Понеже се мятаха торти, реших да не се обаждам, ама ...  Peace

извинявай, от мен тръгна  Hug

не разбрах Деми какво изтри и ме гризе любопитство  Grinning
едит: видях, в тази тема също списвах преди време, но за съжаление не ми остава много време да участвам редовно в темите, които харесвам и спрях :/

# 542
  • Луната ни пази
Бубанка,   bouquet
Чета селските пинизи и разбирам, че човеколюбци не останаха  Tired

# 543
Там са само животнолюби  Sick

# 544
Аз се отписах от селските пинизи, че ме дразнеше по 20 страници намилане на едно и също.
Сега пак ли има емоции, ще надникна. Mr. Green

# 545
  • Луната ни пази
Аз се отписах от селските пинизи, че ме дразнеше по 20 страници намилане на едно и също.
Сега пак ли има емоции, ще надникна. Mr. Green
Лек сблъсък се получи, който премина към директни нападки на основа произход!  Peace
Аз лично съм човек, който се въздържа, сега не успях. Все пак се надявам, че не преминах границата на възпитанието!

# 546
  • Оптимист по принуда
 Има потребители, които се изказват на въпреки просто за спорта. Винаги. 

# 547
О, не се ядосвайте.

Мине се не мине и все се дъвчат кучета и котки.

# 548
  • Оптимист по принуда
Аз я следя от време на време тази тема, но тя вече се изчерпва, защото теми, разисквани още от самото ѝ начало, се предъвкват и пак, и пак. Аз не се ядосвам, включвала съм от време на време по разни въпроси, но виждам, че Shagya е афектирана, а не бива. Peace

# 549
  • Euskal Herria
Вечер е голямо шоу у дома. Гледаме сериала "Текила и Бонети". Кучето се позиционира пред  телевизора и щом види Текила (куче е), моментално се изправя на два крака и почва да ближе екрана - "целува" си другарчето. А когато Текила се движи на екрана - примерно прекосява стаята и излезе извън кадър, нашият любимец го проследява и наднича и зад монитора - търси го къде е. Е, няма такъв смях. Ако успея, ще го снимам какви милувки раздава  Joy.

grach:
Скрит текст:
Торта с три вида шоколад

Блат:
150 г какаови бисквити
100 г натурален шоколад
2 с. л. течен шоколад

Бисквитите се счукват на ситно/блендират/, добавят се течния шоколад и натуралния шоколад / разтопен в микровълнова или на водна баня/. Сместта се изсипва във форма, оформя се като блат и се оставя в хладилника да стегне. (Този блат съвсем успешно се замества и с готов, какаов блат или може да се направи блат от бисквитите + 80 г краве масло + 2-3 с.л. какао)

За крема с млечен шоколад:
300 г млечен шоколад
200 г сирене Филаделфия (крема; маскарпоне)
200 мл течна сметана

За крема с бял шоколад:
300 г бял шоколад
200 г сирене Филаделфия (крема;маскарпоне)
200 мл течна сметана

Приготвянето на всеки крем е по един и същи начин:
Шоколадът се стопява (в микровълнова или на водна баня), разбива се на гладък крем и се оставя да се поохлади. Сметаната се разбива на пухкав сняг. Към нея се добавя сиренето и се разбива добре. Към тази смес се добавя разтопения и поохладен шоколад и се разбърква с шпатула до получаване на хомогенна маса. Готовият крем се изсипва върху блатa и се оставя в хладилника да се стегне. Като се стегне кремът, отгоре се изсипва другия и пак се оставя.
Украсява се по желание.

Скрит текст:
Tarta de queso con fresas/ Чийзкейк със сладко от ягоди

За блата:   150 г чаени бисквити
        60 г масло

Бисквитите се натрошават на ситно (смилат), към тях се добавя мекото масло и се разбърква добре. Тази смес се разстила върху дъното на форма, заглажда се и така направения блат се оставя в хладилника да стегне.

За крема:   350 г течна сметана
      350 г сирене Филаделфия (или друго крема сирене)
        50 г захар
          5 г  желатин (3 листа)

Сметаната се затопля върху котлон, добавя се захарта и се разбърква, за да се стопи. След това се прибавя и сиренето, разбива се до получаването на хомогенна смес. Към нея се добавя желатинът – ако е на прах, директно към крема; ако е на лист – докато добре се стопи и размеси с останалите продукти. След това леко охладения крем се налива върху блата и се оставя в хладилника (между 4 и 6 часа).

За сладкото:   300 г  ягодово сладко
          1 супена лъжица вода
          2 г желатин (1-2 листа)

Сладкото се затопля на водна баня, добавя се водата и се разбърква добре. След това се добавя желатинът. Сместта се изсипва върху белия крем и отново се оставя в хладилника, докато се стегне.

Украсява се по желание.

Забележка:  Желатинът, който ползвам, е на листове 12 листа = 20 г

А днес четох това: http://news.plovdiv24.bg/577564.html
Да се смееш ли, да плачеш ли...

# 550
  • Луната ни пази
Аз я следя от време на време тази тема, но тя вече се изчерпва, защото теми, разисквани още от самото ѝ начало, се предъвкват и пак, и пак. Аз не се ядосвам, включвала съм от време на време по разни въпроси, но виждам, че Shagya е афектирана, а не бива. Peace
А, Деми, не съм Simple Smile Опитах се да обясня на дамата, че емпатията към човешките същества, особено в неравностойно положение, трябва да е на по- високо ниво от това към кучетата и котките. На нея явно аргументите не и стигнаха и реши да ме засяга на произход и правене на зимнина, все неща, от които не се срамувам и ги намирам за ценни. Ами не може всички да сме от центъра на София, не се и натискам да съм. Изпълнявам им съветите и като добър провинциалист си стоя на село и си копая картофите. Hug
Ама виж, кучето на Янчето го харесвам и у нас бих го поканила. Стига да не го носи в чанта (горкото)!
Янче, това направо в селските пинизи да го занесеш! (статията имам предвид)  Peace

# 551
Обидите са много грозни! Но пак нещо е измислила с толкоз акъл  Twisted Evil

# 552
  • София
Яна, много благодаря   bouquet

# 553
  • Euskal Herria
Моля. Ако има нещо неясно, ще обяснявам. Това са първите ми опити - получиха се.

# 554
  • София
Добре, като тръгна да правя, ако нещо не се получава, ще питам. Иначе сметаната е растителна, нали?

Общи условия

Активация на акаунт