Отговори
# 675
  • София
На мен ми предложика кутийка на нук, ама не ми хареса цвета. Ще я отворя утре залъгслката да видя с капаче ли е:)
Шикер, а в кутийката на лирели хваща ли се бибката на авент?

# 676
Да, влиза в кутийката, достатъчно е голяма. Аз имам на Авент и на Мам, влизат в кутийката

# 677
Хлъц, 24 часа глад след секцио ли?? Гати и ужаса! Мен за планово по принцип ме искат същия ден в 9 сутринта да кацна в болницата. До 9 мога да пия едно кафе без мляко, вода, чай или ябълков сок. След секциото не помня да са ме държали гладна,както и цял ден докато раждах уж нормално си ядях. Та като се наложи да ме срежат след 24 часа неуспешни опити не е било на празни черва.
За столчетата - нашето от 0 до 13 кг. е на Маxi cosi а на  баткото е Römer. Наистина тези излизат най-добри от тестовете и като цяло това са най-популярните тук.
Аз още не съм стегнала багажа за болницата. Нещо съм супер неорганизирана..... Трябва да се стягам ама много ми тежи всичко...

# 678
Ооо това с глада 24 след секцио хич не ми харесва  Confused аз изобщо не мога да стоя гладна (това е сериозно, не прищявка), ужас...айде ако съм си в стаята ще хапна нещо тайно (което ще имам в багажа  Mr. Green) ама ако е в реанимация...но не вярвам всички да ги държат 24 часа в реанимация след секцио.
А това с яденето дали има значение с каква упойка е правено секциото или то си е заради самата операция?

Залъгалка мисля да имам приготвена и да ми я пратят евентуално след раждането (след като я стерилизират вкъщи), а за помпа се чудя...но май с нея така ще процедирам. Така като чета някои казвате, че ви е била полезна помпата в болницата, други че изобщо не са я ползвали, та май ще видя как е при мен и нея ще я искам при нужда. Още повече, че консултантката по кърмене, съветва ползването на помпата да се избягва до колкото е възможно особено първите дни след раждането  Rolling Eyes

А друго щях да ти питам: Мислите ли че тези електрически кани, които са за топлене на вода могат да свършат работа за стерилизирането? Примерно за болницата, а и после за вкъщи или не е добра идея?

# 679
Добро утро Simple Smile
Днес ще има дъждове и хладинка  Laughing

Малачика 2009 ми е предишното раждане  Peace

Калина аз реално си бях яла преди секциото понеже се мъчих нормално да родя, когато е планирано обаче знам че от предната вечер НЕ трябва да се яде. След това 24 часа реанимация, даже имах и катетър, т.е. освен да си докопам водата и телефона, нищо друго, то етрудно да се въртиш наляво-надясно , после пак не ти дават кой знае какво за ядене , мисля някаква оцветена вода ....като бульон или нещо такова  Mr. Green

# 680
choco_late, леле това е ужас, моя позната ми разказваше , че 2 дни след секциото са я държали на кисело мляко, а после за следващите дни и разрешили само бебешки пюрета, ама не знаех, че 24 часа - НИЩО!  ooooh! Аз ще припадна! Това хемоглобин, кръвна захар, кръвно - не ми се мисли! После сигурно 3 дни няма да съм адекватна  Close ох дано не се наложи де, ама знае ли човек  Rolling Eyes

# 681
Да, да и от предната вечер не бях яла и пила. Мисля, че предварителният глад е заради упойката, но карат всички да са гладни, защото във всеки един момент можи да се наложи пълна упойка. А ако е секцио по спешност съответно не си гладувал.
Калина, в реанимация стоях почти 48 часа. В някои частни болници местят в стая по-бързо.

# 682
Спокс! Всичко се преживява. А и знаете ли с този глад колко лесно се свалят останалите ни от бременността кг. Mr. Green

# 683
Аз пък си мислех, че като станеш след операцията да се раздвижиш и вече те местят в стая  Rolling Eyes
В нашето АГ казаха, че на другия ден след секцио те местят и ти дават бебето, но те доста неща казаха на деня на отворените врати, които после разбрах, че много много не спазват. На мен ми е чудно 24 часа след секцио как ще си гледам бебето ако наистина го оставят при мен в стаята, за други болници съм чувала, че чак на 3 - тия ден ти го дават  Rolling Eyes

# 684
  • Сливен
Ох, колко хубаво - последните страници само за раждането сте си говорили. Ама като се замисля - влезем ли в септември ще започнат да изскачат малко по малко по-нетърпеливите бебоци. Като раждала два пъти нормално, само едно мога да кажа - никога не съм се чувствала по-щастлива от вечерите след самото раждане, направо на върха на вълната. Дано и сега мине всичко добре. Определено втория път раждането беше в пъти по-добре - за 2.5ч. родих и всичко беше толкова осъзнато, че просто нямам думи...първия път протече малко по-сложно, защото тоновете бяха ужасни и за малко да ме оперират, добре че попаднах на много опитен доктор.
Помпа не съм ползвала - нито в болницата, нито вкъщи - изцеждах се на ръка, но имах късмета да ми се отпушат всички канали и с второто дете бях напълнила фризера с кърма и до 11-ия месец бебка не беше пила АМ (освен в родилното де), въпреки че често отсъствах заради лекции, просто пиеше от запасите. След 11-ия месец го въведох уж да я засища повече вечер, но си я кърмих до 1г. и 9 месеца.
Вчера напреднахме и с покупките - взех комплект шишета на Авент, повивалник (че нашия след две деца на нищо не приличаше), комплект за изписване, козметика за бебето и хавлии. Изпрах ги - направо за два дни и взех тока на моята пералня  Laughing, а после и на ютията.
Нощниците ми пристигнаха - от тези с копчетата от двете страни, намерих ги по 14лв., можело един номер по-малки да поръчам, ама карй, сега няма да гледаме красотата. До края на месеца мисля да си спретна и багажа, в понеделник ще ходя за 45-дн. болничен, та предполагам, че тогава ще ми дадат списъка.
Това е май от мен - хубав и прохладен ден Hug

# 685
  • София
Добро утро!
Рокси и моите нощници дойдоха, аз оък можело един размер по големи да взема, малки ми оптват в задника, ама каквото- такова:)
Аз мисля да докупя днес каквото е останали като багаж за мен за болницата и да взема да го стегна най после. Какви подплънки за кърмачки ше ползвате? Аз гледах че авент имат:)

# 686
Като сме на вълна покупки, понеже и аз си отбелязвам нещата, които ще поръчам от един магазин, та да попитам - трябват ли ми лепенки за пъпче ?

# 687
Момичета здравейте май всички сте стягаме вече, и аз съм взела всичко за бебчо, останаха ми само козметиката и още се колебая на коя марка да е. Видях един нагревател за шишета около 50 лв. и мисля да си взема и него освен стерилизатора. И моят багаж не е много готов защото като чета списъците в нета ми се виждат с много излишни неща. Исках и да Ви попитам комплекта за изписване пере ли се и той, няма ли да се съсипе и да изглежда зле?

# 688
  • София
Кали, не ти трябват. Вчера на отворените врати акушерката каза че тези лепенки се ползват само ако бебето е с пъпна херния. Каза също да оставяме пъпчето над памперса. А другите нани във ФБ казват, че има памперси, които са изрязани в областта на пъпчето:)

# 689
  • Сливен
Nari90 , аз не мога да си представя да облека на новородено нещо неизпрано и неизгладено - няма да се съсипе, ще си го изгладиш и ще стане като нов.

Общи условия

Активация на акаунт