Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 39

• 57 724
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Имам съображения към Плевенската клиника- там като влезеш в някаква спирала на имунологията и не можеш да излезеш от нея. #Crazy
Имам отличен ендокринолог. Практикува в  МУ и обучава студентите, как се става лекар. За мен той е изключителен. Семейният ми ендокринолог е. Всичко медицинско касаещо семейството ми  си съветвам с него. Когато му се оплаках, че съм правила консултация с много високомерен хематолог, той ми каза следното - Няма значение какъв е, важното е да свърши работа, качествено.
 Моите ТАТ и МАТ обичайно са мноого завишени. Но имунологията ми не показва отклонение в другите клетки - правих пълен панел под контрола на доц. Балтаджиева, от чийто професионализъм също останах впечатлена. Също всичките видове биопсии не показаха отклонение.
 Моят еднокринолог каза, че ТАТ и МАТ показват, че с  антитела имунната система атакува ЩЖ.
 Повтарям се, че в следствие на това лекарите търсят дали имунната система не атакува и други органи с антитела - даде ми пример - антиспермални тела и т.н.
 Каза, че след като родя, може никога повече да нямам проблеми с ЩЖ. Praynig

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 22:13 от Анонимен

# 436
  • Пловдив
Имам съображения към Плевенската клиника- там като влезеш в някаква спирала на имунологията и не можеш да излезеш от нея. #Crazy
Имам отличен ендокринолог. Практикува в  МУ и обучава студентите, как се става лекар. За мен той е изключителен. Семейният ми ендокринолог е. Всичко медицинско касаещо семейството ми  си съветвам с него. Когато му се оплаках, че съм правила консултация с много високомерен хематолог, той ми каза следното - Няма значение какъв е, важното е да свърши работа, качествено.
 Моите ТАТ и МАТ обичайно са мноого завишени. Но имунологията ми не показва отклонение в другите клетки - правих пълен панел под контрола на доц. Балтаджиева, от чийто професионализъм също останах впечатлена. Също всичките видове биопсии не показаха отклонение.
 Моят еднокринолог каза, че ТАТ и МАТ показват, че с  антитела имунната система атакува ЩЖ.
 Повтарям се, че в следствие на това лекарите търсят дали имунната система не атакува и други органи с антитела - даде ми пример - антиспермални тела и т.н.
 Каза, че след като родя, може никога повече да нямам проблеми с ЩЖ. Praynig
Герда, благодаря за изчерпателния отговор, аз също ще направя и консултация с доц. Балтаджиева и ще реша в крайна сметка как да процедирам. Иначе д-р Начев (ендокринолог) ми каза, че въобще да не ги следя ТАТ и МАТ щом веднъж са високи ще си останат такива.

# 437
Отдавна не съм писала в темата. Сега реших да се включа по повод имунологията.  Имам леко отклонение на NК  клетки,  за което ми баха изписани от доц.  Балтаджиева стандартните антиоксиданти, аспирин протект и т.Н.  Направих и два опита в клиниката - неуспешни.  Бях отчаяна и реших да поискам второ мнение. Отидох на място, където бях проучила, че се държи много на въпросните вливки.  Решихме да започнем нов опит там, но докато чаках да ми дойде, за да започнем стимулация, се оказа, че съм забременяла спонтанно  (с неизяснен стерилитет сме). Веднага след чуване то на сърдечната дейност направихме вливане на Имуновенин.  Дали заради това или заради нещо друго вече съм в 15 седмица и да сега всичко върви нормално. Пожелавам много успех на всички борещи се и никога да не губите вяра.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 08:52 от kriss_and

# 438
  • София
Отдавна не съм писала в темата. Сега реших да се включа по повод имунологията.  Имам леко отклонение на NК  клетки,  за което ми баха изписани от доц.  Балтаджиева стандартните антиоксиданти, аспирин протект и т.Н.  Направих и два опита в клиниката - неуспешни.  Бях отчаяна и реших да поискам второ мнение. Отидох на място, където бях проучила, че се държи много на въпросните вливки.  Решихме да започнем нов опит там, но докато чаках да ми дойде, за да започнем стимулация, се оказа, че съм забременяла спонтанно  (с неизяснен стерилитет сме). Веднага след чуване то на сърдечната дейност направихме вливане на Имуновенин.  Дали заради това или заради нещо друго вече съм в 15 седмица и да сега всичко върви нормално. Пожелавам много успех на всички борещи се и никога да не губите вяра.

Каква хубава новина, леко и безпроблемно бременеене

# 439
Крис, ех че страхотна новина. Лека и спокойна бременност до термин.  Hug

# 440
Здравейте, момичета, и от мен в новата тема, макар и преполовена вече:)
Другата седмица ми предстои биопсия при д-р Персенска и се чудя - боли ли, колко струва? Някой има ли идея? newsm78

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 16:27 от Kary_Tr

# 441
След блокиращата си записах час за 8ми. Преди да вляза при док, да си пусна ли сама изследвания през лабораторията, за да спестя време, но като Е2 минава по фонд пък ТСХ ПКК аз си ги плащам? Или да си чакам самият лекар да ми назначи изследванията?
Разбрах, че док държи при стартирането да има ПКК, но не знам колко и какви показатели да има в това ПКК - 32 или 35?
 Ако няма ясно прокъряване да отложа часа, но ако до ден два то липсва, да отида да видим защо.

Въпросът ми е в деня след прокървяването ли трябва да мина преглед, или може да си е на 8ми, дори и да ми е дошло три дни преди това? newsm78

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 07:41 от Анонимен

# 442
  • София
отиваш си на 8 и нищо не пускаш щом не са ти казали.
пкк става за 10минути,ако я поискат.

# 443
Да ви се похваля - в манипулационна акушерките са страхотни. Обясняват всичко много хубаво, толкова са любезни и  много лекичко бият инжекцийките.
А аз се притеснявах, че като ми е за първи път, гледам уплашено, не мога да мисля и изглеждам глупавичко.

Сигурно ви се струва смешно отстрани, но... всеки помни първата инжекция.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2015, 07:42 от Анонимен

# 444
  • София
Крис, желая ти лека, безпроблемна и прекрасна бременност до щастлив финал Hug Hug

Герда, аз също съм много доволна от акушерките в манипулационната, много мили и спокойни са всички на който съм попадала там.

Kary_Tr, на първа страница от темата има информация за видовете биопсии, времето за което излизат резултатите и цената. За болката има си я, не е като без хич Mr. Green, но всеки си има праг на търпимост, правила съм три биопсии в клиниката.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 18:33 от Мaksy

# 445
  • Перник
Здравейте, момичета, и от мен в новата тема, макар и преполовена вече:)
Другата седмица ми предстои биопсия при д-р Персенска и се чудя - боли ли, колко струва? Някой има ли идея? newsm78
Аз имам 2 правени биопсии, не съм усетила абсолютно нищо. Има момичета които казват, че усещат болка, при мен изобщо липсваше. При втората имаше леки болки 15-20 минути след взимането на биопсията, не по време на манипулацията. Успех  Simple Smile

# 446
Момичета, къде си поставяте Прегнила, ако не сте от София? Предполагам във всеки Спешен център....

# 447
Биопсията е леко неприятна за секунди. Чувствителността е индивидуална.
След кюретаж боли повече и при МЦ също.
Скъпички са тези изследвания, но си заслужават и предотвратявали неуспехи.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2015, 22:17 от Анонимен

# 448
Eй, благодаря ви за информацията! Страхотни сте! Hug

# 449
 Някой знае ли в нашата клиника  доц. Христова какъв лекар е?

Общи условия

Активация на акаунт