СТОЙНОСТИ НА ЧГХ - тема 6

• 98 933
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
  • Поморие
Благодаря ви момичета! Снощи мъжът ми занесе изследванията на доктора, мнението му е,че най-вероятно е спряло да се развива, но е възможно и да е грешка на лабораторията, за което много се надявам. Утре пак ще пусна ЧХГ, но вътре в себе си усещам,че нещата не са наред Cry

# 361
Добро утро, Доби!   Hug

И аз още вчера можех да ти кажа, какво означава падащата стойност, но грешки стават...
В същата лаборатория повтори изследването, пък дано са сгрешили втория път...

Ако не, следващия месец, мила, няма да се отказваш!   Hug
Следи си овулацията със специален тест, да я нацелите от раз.    Hug

# 362
Здравейте.
Последният ми цикъл бе на 21.03 и продължи 11 дни.
По календарът и овулацията ми е около 02.04.
На 15.04 правя преглед при гинеколог-кисти,раничка,съмнения за липса на овулация.
На 20.04 правя тест за бременнст-положителен.
На 22.04 кръвен-243.7.
Днес на преглед се вижда тъмно петно в матката и нисък прогестерон.На 10.05 съм на преглед отново.
От 1 година правим опити,а последния месец бяхме спрели.Много съм притеснена.Не спирам и не спирам да чета и плача.Моля за съвет.

# 363
  • София
Как на прегледа се е оказало ниския прогестерон, лигавицата не е достатъчно дебела или си го изследвала?
Колко е той (и референтните граници колко са).
Ако е нисък, не ти ли предписаха Утрогестан или Дуфастон, за да запълниш липсите му и ембриона да има по-голям шанс за хубаво инплантиране?

Надявам се, че ще повториш кръвния тест след 48ч, това ще даде представа дали бременността се развива добре за сега. Ако не си пускала прогестерон е хубаво да пуснеш, за да се прецени и бързо да се реагира с медикаменти.

Късмет и недей да плачеш, всичко е поправимо ако се действа бързо и ако проблема е само в прогестерона. Може да посетиш и още един лекар за още едно мнение за този прогестерон.

# 364
Здравей.Много ти благодаря ,че се включи толкова бързо.Не зная какви са показателите,обясни ми,че е нисък прогестеронът.Изписа ми но-шпа,фолиева киселина и Утрогестан.
Попитах за нови тестове-каза да не правя нищо,на 10ти май ще се види дали има плод.Сега само сянка,може би сакче.Имам доверие на лекаря си и все пак съм крайно обезпокоена.Броя дни от последния МЦ,гледам си стойностите.И чета ли чета.И се чудя кога ли съм забременяла.Предполагам до 10ти ще съм супер нервна.
Единствено не трябва да вдигам тежко,защото работата ми е доста напрегната и съм по цял ден на крак до през нощта,но докторката каза,че не пречи.

# 365
  • София
а ти изследване ли пусна за прогестерона, кръвно?
Даде ли ти снимка от ехографа? По нея ли прецени, че си с нисък?
Иначе ти е назначил Утрогестан, което ще помогне ако е нисък да се стабилизира.
Не трябва да се притесняваш, всичко което може да се направи го правиш.

Единствено не съм съгласна, че не трябва да пускаш никакви изследвания още. Тук много пъти се е доказвало защо 2 кръвни теста през 48ч, особено като човек има притеснения са нужни. Стойността трябва да се увеличава достатъчно добре, за да се заключи, че за момента всичко е наред.

лично аз бих пуснала след 48ч в същата лаборатория още един ЧХГ, поне за мое успокоение

За момента наистина се успокой, защото сте взели всички мерки. До 10-ти има 2 седмици, ако не издържиш от нерви, отиди след 1 седмица пак. Знам какво е да чакаш в неведение дали това което правиш помага или не, за това аз лично когато не съм издържала съм ходила на извънредни прегледи - по-добре да дам едни пари и да ми  е спокойно, откокото да се заравям с мислите си за лоши неща!

п.п. Как сте спрели да правите опити? Ако е така и цял месец не сте правили опити без да се пазите е странно наистина, че си бременна.

# 366
Нямам изследвания за прогестерон.Явно е преценила по това,което е видяла на ехографа.Имам снимка,но е само снимка,няма никакви показатели.

Радвам се,че ме разбираш.Чувствам се една идея по-добре и благодаря от цялото си сърце  Hug

Относно опитите.Една година опитвахме,не се пазехме.Следях овулацията,положителни тестове в началото ,средата и края на месеца  newsm78 Съвсем се бях ошашавила.Качих килограми,изпаднах в депресия.
Последния месец сме правили секс около 02-08.04.Тогава мъжът ми казва,че е направил бебо.Иначе на 16.04 сме имали контакт,като не е свършвал в мен.Сега се шегува,че съм заченала непорочно  Laughing
А на мен всъщност не ми е смешно  Simple Smile

п.п. След всички предполагаеми изчисления докторката каза,тази бременност стартира изключително странно. Embarassed

# 367
Пусни отново ЧХГ в същата лаборатория + ТСХ и прогестерон. Изключително несериозно е тази лекарка да гадае така и да дава предположения. След като излязат резултатите пиши какви са и смени лекарката.

# 368
  • София
ако е преценила за ниския прогестерон само с прегледа наистина е супер несериозно...

vili_t0 е казала вярно. Аз бих пуснала тези 3 изследвания и с резултатите на преглед при друг доктор

# 369
А ТСХ какво е ?  Embarassed

# 370
  • София
хормон на Щитовидната жлеза, който ако е висок може да причини спонтанен аборт

# 371
Мила, успокой се. Не се панирай, важно е да запазиш спокойствие.   Hug

Плодното сакче може да се види на ултразвук чак след като хормонът ЧХГ мине 1000, така че имай още малко търпение... Затова лекарката ти е видяла само сянка.

Както вече са ти казали момичетата, задължително изследвай бета ЧХГ след 48 часа от първото изследване и то в същата лаборатория. За да си спокойна, изследвай си и прогестерона, но е добре, че пиеш утрогестан и но-шпа.

Не е задължително да изскочи проблем с ТСХ-то, но няма да е зле да го изследваш, след като цяла година се опитваш да забременееш...

Надявам се да се успокоиш, пусни си изследванията и изчакай бета ЧХГ да мине 1000, преди да идеш отново на ултразвук.

Стискам палци всичко да е наред с бременността ти!   Hug

# 372
  • София
Момичета, чхг 3 дни преди датата на М - 50.7, нормално ли е за този период? Имам и 2 положителни уринарни теста?

# 373
Ами супер е Simple Smile

# 374
  • София

Дано, дано дано!!!  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт