Възпитание в емпатия

• 7 223
  • 141
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да, това също е част от възпитаването на "правилната", политкоректна емпатия.
Няма значение, че днес си щял да прегазиш човек на пешеходна, че си натопил колега, за да заемеш мястото му, че си си приписал чужди заслуги или че си нагрубил жестоко съвсем невинен човек. Важното е да съчувстваш на правилните хора и да ти се къса сърцето за когото трябва.
Тоест хората от телевизора са по-важни от тези около теб. Не за друго, ами защото телевизорът казва така.

Когато човек е състрадателен, той съчувства на всеки, който е в беда, не подбира по коректност и целесъобразност.

Това, което описваш, не е състрадание, а поза. Не мисля, че Параход или Жаве имаха нещо подобно предвид.

Да не съчувствам на бежанците, защото има някой от тяхната раса, който не е читав човек ми се струва ужасна мисъл. Както и да не съчувствам на колежка от Пловдив, да речем, понеже в Пловдив има една случайна лоша жена.

# 136
"Тоест хората от телевизора социалните мрежи са по-важни от тези около теб. Не за друго, ами защото телевизорът Фейсбук/Туитър казва така."

Ъпдейтнах медиата, ТВ вече не е актуална.

# 137
 Кой пред каквото висне това му е актуално.
 Макар че и да не припарваш до медия пак няма как да се изолираш от страданието на други, непознати хора.

# 138
...или лъвове...

# 139
Или лъвове.

# 140
  • София
За бежанците - по едно време работех с тях и даже съм плакала от яд при някои истории. Дано са се оправили поне това семейство с момичетата! Praynig

За лъвовете - гледам един док. филм за една, дето гледа лъвове и само се възмущавам!
Обаче така и не можах да я разбера защо не продаде един умрял лъв, за да си плати сметките.

# 141
"Казвам се Кхан"- силен, тъжен и дълбок филм за човешката душа и проявата на съчувствие и емпатичност.

Общи условия

Активация на акаунт