Зло свекървище или мотиви за убийство?

• 9 536
  • 122
  •   1
Отговори
Здравейте! Преди да ме насочите към темите за свекървите - да, знам за тях, посещавам ги, но целенасочено не споделям за този ми проблем там.  Peace

Та така, сега да ви запозная с моя проблем. С мъжът ми сме заедно от 3 години. Живеем в неговия апартамент (гарсониера, представляваща хол, кухня и баня с тоалетна). И за мое голяяяяямо "щастие" майка му живее няколко етажа под нас (сама жена в двустаен апартамент). От начало беше супер готина - сутринта си пием кафето заедно, дали тя в нас или аз в тях .. споделяхме си, излизахме насам-натам заедно, абе с една дума - всичко 6! Обаче тя постоянно иска пари от сина си, едва ли не го "дебне" кога взема заплата.  Laughing Хайде, дава й - нали му е майка. Но тя е ТРУДОСПОСОБНА И РАБОТЕЩА жена, която пак подчертавам - живее сама ( с котката си де  Laughing ), но имала много заеми и трудно и било. Има и дъщеря, но тя живее в друг град с мъжа си и имат дете, та затова не иска от нея пари, нали дете имала. Добреее, аз обаче уча, но и работя почасово. С една дума що-годе се оправяме с ММ, но нали се сещате - парите пак не достигат. От начало не можех да си направя устата да не дава пари на майка си, все пак му е майка. Но стана така, че вече чакаме детенце. И моята, и неговата страна много се радват. На родителите ми ще е първо внуче, на майка му - второ. Та, вече й спряхме касичката, все пак родители ще ставаме, трябва да събираме пари за бебка. На нея обаче хич не й пука за бебето, нито за нас, ММ й обяснява, че трябват пари за детето, за посрещането му и всичко както си му е реда, а вещицата се обърна и изръси:
-Е, те нали родителите на izabellaaa ще го посрещнат, пък имат пари.
Аз направо без думи останах ..  #Crazy #Crazy #Crazy Родителите ми не са милионери ... взимат добри пари и ни помагат, да са живи и здрави, а майка му нито една стотинка не ни е дала. Това й изказване беше супер грозно. Родителите и роднините ми са толкова въодушевени, че вече са купили бебешка количка, легълце и дрешки.  Heart Eyes Та на свекито й е през оная работа че ще става баба или че всеки скътан лев ни е от полза, трябвало на нея да се помага. Нищо, че дъщеря й и мъжа й вземат наистина големи заплати, от тях не може да се иска. А преди няколко дни ММ говори с нея да се премести в гарсониерата, за сама жена е идеално, а ние с него да сме долу, таман като се роди бебка да не се гъчкаме. Тя твърдо отказа - или с нея ще живеем (тоест ще плащаме всички сметки и разходи) или нямало да стане. Аз отказах да живея с тази жена, още по-малко НОВОРОДЕНОТО МИ ДЕТЕ да живее с пушач, пушещ в къщата, а още повече, че тази жена е мърла и половина. Постоянно зад гърба ми прави изречения пред ММ за мен, той й се кара, но файда - йОк. Постоянно гледа да изсмуче някоя пара от него, но не й се получава. Дразни ме много, напоследък говори с мъжа ми отвратително - бил глупак, идиот, боклук, ла*но и т.н. ... А с мен се заяжда "деликатно", аз не й оставам длъжна де, но .. Та кажете ми, тази жена с нейния егоизъм и непукизъм за собствения си син и собственото си бъдещо внуче просто зло свекървище ли е, или ми дава мотиви да я удуша докато спи?!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 1
Не е длъжна да ви отстъпи апартамента. Вие сте хората, които е трябвало да помислите как ще се сместите с бебе в тясно жилище.
Мъжът ти пък не е длъжен да я издържа постоянно. А това, че допуска така да го обижда (зрял, женен мъж, който скоро ще стане баща), не говори добре и за него. Явно е емоционално зависим от майка си и още се чувства като малко момче пред нея, щом не може да я постави на мястото й и търпи подобно унижение.

# 2
  • София
Не я души, после ще я лежиш като за човек. А не си заслужава.
Спрете и касичката, да се опрвя сама. Щом е здрава да върви да работи и да си харчи парите.
За двустайния апартамент - не е дъжна да ви го отстъпи. Нейн си е,  да се оправя със сметките.
Ако почне работа ще си поема сметките.

# 3
Че тя даже е и работеща.  Stop Мъжът на авторката трябва да се справи с поведението на майка си и да й покаже, че вече е мъж и трябва да го уважава като такъв. Peace

# 4
Нахално е да и искате апартамента, както и тя да ви иска пари. В никакъв случай не прави грешка да живеете заедно. Спрете и кранчето и се дистанцирай

# 5
Спрете да давате пари, просто е. Може да е всякаква, но не му бърка в джоба, той доброволно дава.
За апартамента си е в правото.

# 6
Нахално е да и искате апартамента, както и тя да ви иска пари. В никакъв случай не прави грешка да живеете заедно. Спрете и кранчето и се дистанцирай
+1 Peace
Щом сте си правили устата  за нейното жилище, ще има да си патите и да ви изнудва.
Дайте й да разбере, че вече нямате претенции към нищо, което й принадлежи и не обръщайте внимание на просташките й изказвания.

# 7
  • Плевен
Аз не смятам, че е толкова нахално, да питат за размяна на жилищата.  Не питат чужд човек, а майката на мъжа й.  А и не я пращат на село, а няколко етажа по-нагоре.
След като е отказала ще се съберете и в по-малкото жилище, а ако толкова ви е тясно можете да го продадете и да купите по-голямо далече от свекървата. Чак да я убиваш, малко пресилено ми идва Simple Smile !
Мъжът ти на колко години е? А ти завършила ли си училище ?

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 07:45 от нади_миши

# 8
Ако всяка си мисли, че нейната история със свекървата заслужава отделна тема, то направо да кръстим форума Бг отчаяни снахи ...  Wink

# 9
Продайте жилището и си купете поне двустаен,ако нямате възможност за повече...
И далеч от свекървата!!!
Много зор ще ви е в тази гарсониера с малко дете..
Мъжът ти няма да се наспива за работа...

# 10
Здравей,аз не мога също да преценя дали е зла,така като чета не ми харесва много много нейното отношение.Но историята ти страшно много прилича на моя живот.Преди да забременея и ние помагахме с каквото можем,не е било много,но пък от тях и една стотинка не сме получили(Живеем в различни градове)И когато ходим там из цяло ние си отговаряме за нашите разходи с малко изключения.Да обаче и аз забременях "Много мило го приеха,много се зарадваха" ooooh!.И от тогава до ден днешен свекито хапе синът си,правим ремонт в къщи и става бавно защото ММ го прави след работа,а свекито все му казва "Брей много си забогатял щом такъв ремонт правиш" #Sniper"А на нас нека покрива ни падне" или нещо от този род.За бебето веднъж не са попитали (даже и не знаят какво ще е)За другото внуче също.Спирам да пиша,че пак се изнервих. #Crazy

# 11
Що пък да е нахално да и искат апартамента? #Crazy На сам човек колко му трябва? Стая и кухня са напълно достатъчни. И недоумявамм как може родител да нарича детето си с такива грозни и обидни думи. Според мен не само, че трябва да спрат да и дават пари, ами и въобще не трябва да контактуват с нея и да си сърба попарата.

# 12
Не е длъжна да ви отстъпи апартамента. Вие сте хората, които е трябвало да помислите как ще се сместите с бебе в тясно жилище.
Мъжът ти пък не е длъжен да я издържа постоянно. А това, че допуска така да го обижда (зрял, женен мъж, който скоро ще стане баща), не говори добре и за него. Явно е емоционално зависим от майка си и още се чувства като малко момче пред нея, щом не може да я постави на мястото й и търпи подобно унижение.
Грешни разбирания имате за поставяне на място или не ви се е налагало да го правите. В случая свекървището явно има такива начини тя да постави сина си на място - като го обижда на некадърен боклук. И сега какво, поставяне на място ще рече да прекъсне контакти с нея ли?
Мъжът да говори със сестра си, ако свекървата толкова няма пари да се обръсне. Не намирам за редно само едното дете да тегли, а другото да си вее гъза, без значение внуци има ли, няма ли.
Гарсониерата може да бъде продадена/дадена под наем и да се купи двустаен апартамент далеч от блока на свекървата. Така ще е тихо и спокойно. Тя не е длъжна да дава своето жилище.
Спира й се кранчето и да се оправя сама. Тези заеми за какво ги е направила?

# 13
Ох, как ме амбицирате да стана свекърваааа!  smile3508

Нищо драматично не прочетох. Ама нищо. Поредната идилия.

# 14
Страшни методи има свекървата за поставяне на място и то на собствения й син, няма що. Да, за мен виновен е мъжа. Голям авторитет е щом майка му го нарича боклук, идиот, ла*но (това от другата тема), а той не само мълчи, но й иска и жилището. Моите близки не са ме наричали така, но ако го правеха не бих го търпяла, защото се уважавам достатъчно. Еле пък пред мъжа ми да ме наричат боклук. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт