Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 462
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 900
...смятам, че сексуалната свобода на истинския партньор не трябва да бъде ограничавана. Радвам се на всяко нещо, което кара партньорката ми да се чувства добре, защото когато тя се чувства добре, и аз се чувствам добре. Обратното също важи. Ревността е чувство, присъщо на неуверените - еднакво в партньора си, и в себе си.

Т.е. ако тя се чувства добре, когато се пердаши с някой случайно срещнат, ти си ок, нямаш грижи, щастлив се чувстваш дори? Не, няма начин, не вярвам и на дума от написаното! В обратния случай те намирам за безпринципен, прилепчив и безхарактерен човек, за който собствените възприятия и чувства са без всякакво значение, за сметка на удоволствието на друг човек.

Но защо? Прибира се доволна, не му пили, пее, благодарна му е, че не е ревнив простак.. това е и от негов интерес, в дома му цари удовлетворение и веселие. Grinning

А като решат да правят секс тя ще казва: "не така, по-наляво, Пешо така прави и ме докарва до екстаз, ти нали искаш да съм щастлива, старай се и ти".  Joy

# 901
 Joy Joy Joy Ох, не мога! Има логика обаче.

# 902
Herz, Точно върху ясни и твърди принципи се гради връзката ми, затова мога да съм спокоен и уверен в нея.
Не е нужно да контролираш ситуацията във всеки един момент или да ограничаваш свободата на партньора си, когато си се убедил, че той е качествен, честен и отговорен човек, с когото имаш продължителна и стабилна връзка. Няма от какво да се притеснявам, нито виждам индикации за нужда от промяна. Подкрепям обобщението на Iris04.

Колкото и да е невероятна една връзка, понякога имаш нужда от глътка свеж въздух, нещо ново. Да кажем, че ако веднъж годишно аз и приятелката ми правим секс за една нощ с някой, вместо скандали и раздели, ще се смеем на историите си и ще стимулираме страстта във връзката ни. Абсолютно невярно се направи асоциация в една друга тема, че едва ли не всеки уикенд едва ли не участваме в някакви оргии.

Колкото за горният пост на Dara88, цитатът може да го каже само някоя злобна и комплексирана женица. Моята е добра и мила.  Laughing

# 903
  • София
А на тази пренаселена планета какво странно виждате, ако някой не иска да се множи!?
И още повече, по-добре да осъзнава и да не иска деца, отколкото "да не знае", ама да Иска деца, щото всички така искат и така Трябва. А после..... после лошо за детето.
Евалла казвам на такива като Антигон.

Ти имаш ли деца?

Убедена съм, че тези, които съзнателно не искат и наистина нямат деца /ама не към 25 годишната си, а към 40+годишната си възраст/ - не са го направили, защото мислят за пренаселеността на планетата.

В тази тема явно се води не спор по убеждения, а е сблъсък на възрастовите разлики. Въпросът е там, че повечето от нас са били 20 годишни и са мислили по същия начин, после нещата са се променили. Мога да правя сравнение преди и след, и оттам е моето мнение. Антигона няма с какво да сравни - не и от 24-25 годишната си вързаст. Тя има убеждения, аз имам опит. Била съм като нея, 20+ годишна. Тя не е била на 40.
Имам, да. Защо?

Ох, ами разбира се, че не са го направили защо мислят точно за пренаселеността на планетата (то на повечето Зелени им Псевдо мисълта за планетата, ама нейсе), а важното е, че са го направили осъзнато. Не искат, защото не искат! Всеки ли е длъжен да иска? Всеки ли е длъжен да е хетеро? Всеки ли е длъжен да е бял....

# 904

А като решат да правят секс тя ще казва: "не така, по-наляво, Пешо така прави и ме докарва до екстаз, ти нали искаш да съм щастлива, старай се и ти".  Joy

Joy
 Че кой прави така, Дара, трябва да и е изпила чавка ума на всяка, която казва такива неща, независимо на собствен, или на чужд мъж Laughing

# 905
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.

Анабел, така черно си илюстрирала нещата Laughing .

Не мога да твърдя нищо от личен опит, много съм далеч от конкретната възраст, но хора с дългогодишен брак са ми казвали, че любов има не само в първите три години на връзката, както обичат да твърдят някои "специалисти".
Колкото до децата, обичала съм хора без изобщо да мисля да създавам поколение с тях. Любов има, дори, когато възможност за деца няма, например при двойки с репродуктивни проблеми или хомосексуални двойки.

ПП - повечето статистики, които сочат, че 50% браковете завършват с развод не са верни.

# 906
Оххххх, Дараааа! Не научили от тази тема, че дори Пешо да е изначално съществуващ във връзката, Пешо не се споменава?! Доматите- също ( и Пешовите, и всички останали домати). hahaha

# 907
 И да го споменеш, с когото си в момента, той е най-добрия, знаете отлично Joy

# 908
Herz, Точно върху ясни и твърди принципи се гради връзката ми, затова мога да съм спокоен и уверен в нея.
Не е нужно да контролираш ситуацията във всеки един момент или да ограничаваш свободата на партньора си, когато си се убедил, че той е качествен, честен и отговорен човек, с когото имаш продължителна и стабилна връзка. Няма от какво да се притеснявам, нито виждам индикации за нужда от промяна. Подкрепям обобщението на Iris04.

Колкото и да е невероятна една връзка, понякога имаш нужда от глътка свеж въздух, нещо ново. Да кажем, че ако веднъж годишно аз и приятелката ми правим секс за една нощ с някой, вместо скандали и раздели, ще се смеем на историите си и ще стимулираме страстта във връзката ни. Абсолютно невярно се направи асоциация в една друга тема, че едва ли не всеки уикенд едва ли не участваме в някакви оргии.

Колкото за горният пост на Dara88, цитатът може да го каже само някоя злобна и комплексирана женица. Моята е добра и мила.  Laughing

Не искам да споря, възможно е връзката ти да е изградена на ясни и твърди принципи, задавам си следващия въпрос - какви са те? Не говорим за контролиране на ситуации или да ограничаваш партньора си, от това няма да има нужда при едни нормални, според моите разбирания, отношения. Пак ще кажа, изневяра във дългогодишна връзка не отхвърлям, има навик, има рутина, има желание за нещо ново в даден момент. Това е различно от отворен брак/връзка, в които въобще не ти пука, че с откровенията и подробностите си за извънбрачни забавления нараняваш този, с който си създал деца и съвместен живот. Не можеш да ме убедиш, че качествения, честен и отговорен човек няма нужда от любов и сигурност, а от свобода в сексуалните си отношения. Глътката свеж въздух в една връзка не е задължително свързана с друг човек, това е моята интерпретация.  

# 909
ronaldd , щом имаш деца, сигурно правиш разликата когато не си искал и си нямал, и когато си поискал и ги имаш. Два различни периода от живота ти. Сега не милееш по онзи - "бездетния" период, предполагам?

Цитат
И още повече, по-добре да осъзнава и да не иска деца
- на 20-25 години това не се приема сериозно от гледна точка на по-възрастните, като нас.  Wink И аз заявявах гордо и настървено на 18-19 години, как няма да се женя и да имам деца, и майка ми се смееше "ще видиш"..Видях.  Laughing

Идеята ми е, че младите лесно декларират, че не искат деца. Уверени в убедеността си. Естествено, после приискват и имат повечето от тях. Едва след като имаш деца, може да направиш разликата преди и след, нямане и имане, не-искане и желание. И декларациите и "осъзнаването" изглеждат несериозно.

# 910
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.

Анабел, така черно си илюстрирала нещата Laughing .

Не мога да твърдя нищо от личен опит, много съм далеч от конкретната възраст, но хора с дългогодишен брак са ми казвали, че любов има не само в първите три години на връзката, както обичат да твърдят някои "специалисти".
Колкото до децата, обичала съм хора без изобщо да мисля да създавам поколение с тях. Любов има, дори, когато възможност за деца няма, например при двойки с репродуктивни проблеми или хомосексуални двойки.

ПП - повечето статистики, които сочат, че 50% браковете завършват с развод не са верни.

Joy Ти пък черно. Ми може и черно да е, хич няма да ме учуди.

Да, аз в друг пост и хомосексуалните и старите моми и ергени и тях споменах, колко хубаво си живеят.
Въпросът е крайната цел. То естествено, че в днешно време, хората преди да вземат крайната стъпка за деца, опитват достатъчно връзки с една цел, кой е най - подходящият партньор. Това имам предвид за връзките, че целта им е деца. Не е казано, че първата връзка ще е скрепена с деца. Макар че навремето е било точно така, една връзка никой не те пита обичаш ли този или онзи, жениш се и траеш там, и това е. А вече останалите изисквания за вярност и т.н. се засилват, когато има деца, даже и от темата е видно. Laughing Това всичкото обикновено е несъзнавано поне при повечето.

# 911
Оххххх, Дараааа! Не научили от тази тема, че дори Пешо да е изначално съществуващ във връзката, Пешо не се споменава?! Доматите- също ( и Пешовите, и всички останали домати). hahaha

Ми не се научих, нали не съм "отворена", обърквам се.  Crossing Arms

Гримчо, това което ме плаши истински в този живот са хората без чувство за хумор. Сега ми е ясно защо на твоята партньорка й се налага да прибягва до други за да й е пълно щастието.  Mr. Green

# 912
  • София
ronaldd , щом имаш деца, сигурно правиш разликата когато не си искал и си нямал, и когато си поискал и ги имаш. Два различни периода от живота ти. Сега не милееш по онзи - "бездетния" период, предполагам?

Цитат
И още повече, по-добре да осъзнава и да не иска деца
- на 20-25 години това не се приема сериозно от гледна точка на по-възрастните, като нас.  Wink И аз заявявах гордо и настървено на 18-19 години, как няма да се женя и да имам деца, и майка ми се смееше "ще видиш"..Видях.  Laughing

Идеята ми е, че младите лесно декларират, че не искат деца. Уверени в убедеността си. Естествено, после приискват и имат повечето от тях. Едва след като имаш деца, може да направиш разликата преди и след, нямане и имане, не-искане и желание. И декларациите и "осъзнаването" изглеждат несериозно.

Хм. Странно. Аз пък на 18 г. исках и знаех, че ще имам деца. Но не, не съм се втурнал да ги правя на 19.........

# 913
И да го споменеш, с когото си в момента, той е най-добрия, знаете отлично Joy

Това се отнася за егоистите!  Naughty А ако мъжът ти иска да те види щастлива и е готов на всичко за това, не ограничава "сексуалната ти свобода" даже сам ще пита как го прави Пешо та си толкова щастлива и усмихната?

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 15:08 от Dara88

# 914
Ето, пак споменаваш Пешо. smile3532

Общи условия

Активация на акаунт