Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 447
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 885
Едно е да не мислиш за деца, друго е да не обичаш деца.
Интересен ми е обаче начинът ви на мислене. Ако от моята възраст нататък се очаква тепърва да променям светогледи и принципи, въпросният процес стопиран ли е при вас след вашата възраст? И коя, ми е любопитно, е тази възраст по-конкретно?

Не. Изобщо не стопира процесът.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 01:42 от Буря през август

# 886
Стана  ми интересно защо постоянно споменавате за знайни и незнайни отворени връзки или бракове, които са приключили? Отвореният брак или такава връзка не са рецепта за дългогодишен съвместен живот и партньорство, а чисто и просто избор. И моногамните връзки приключват, дай да отречем и тях.
Защото вероятността отворената връзка да приключи е почти 100%.
За моногамната връзка, не е сигурно.    Grinning
Доста моногамни връзки остават до живот (по данни-около 50%).
Отворени връзки, останали до старини заедно , не съм чувала.Може и да има де, не познавам много такива, всъщност само една.А тя е на прага на разпада...

# 887
Стана  ми интересно защо постоянно споменавате за знайни и незнайни отворени връзки или бракове, които са приключили? Отвореният брак или такава връзка не са рецепта за дългогодишен съвместен живот и партньорство, а чисто и просто избор. И моногамните връзки приключват, дай да отречем и тях.
Защото вероятността отворената връзка да приключи е почти 100%.
За моногамната връзка, не е сигурно.    Grinning
Доста моногамни връзки остават до живот (по данни-около 50%).
Отворени връзки, останали до старини заедно , не съм чувала.Може и да има де, не познавам много такива, всъщност само една.А тя е на прага на разпада...

И във всички тези 50% оцелели моногамни връзки никога не е имало забежка? Изневяра? Любовник или любовница?  Невъзможно.
И са оцелели заради нестихващата любов? А не по навик, липса на избор, изгода, зависимост? То не е въпроса да останете заедно, а да сте заедно по любов.

# 888

....

3.
Скрит текст:
Аз и моят мъж:женени сме от 27 години, почти.Прекарваме свободното си време заедно, защото така искаме и двамата.ЧУваме се поне по 3-4 пъти всеки ден, пак по собствено желание.Когато се разхождаме, се държим за ръце.Когато гледаме тв, или сме гушнати, или пак ръцете ни са преплетени.Все още, след толкова години, след работа мъжът ми бърза да се прибира у дома, не проявява интерес  и никога не е имал такива мераци-да хойка с авери насам-натам.Когато се е налагало да се разделяме за няколко дни,  ужасно си липсваме и после ни трябват дни, за да се нарадваме един на друг.Всяка почивка някъде е малък меден месец.По този повод скоро той се майтапеше, че понеже не сме имали меден месец след сватбата, целият ни живот е един меден месец.    Grinning  Всеки наш ден започва и завършва с целувка.Секса-средно 2-3 пъти седмично.
Та, ако това не е любов, интересно ми е какво е.    Laughing

Лиготии. Laughing

Стана  ми интересно защо постоянно споменавате за знайни и незнайни отворени връзки или бракове, които са приключили? Отвореният брак или такава връзка не са рецепта за дългогодишен съвместен живот и партньорство, а чисто и просто избор. И моногамните връзки приключват, дай да отречем и тях.

Защото обикновено приключват и след тях отворковците се включват в най-обикновена, стандартна моногамна връзка.

# 889
Възпроизводство, дръжки. Колко двойки изобщо не се възпроизвеждат? Ама изобщо.
Дрън-дрън- та пляс пишеш, Анабел, ясно е, че не си във влюбена връзка, но съм сигурна, че като се случи, всичко ще ти кликне и ще го разбереш.

И колко процента решават съзнателно да нямат дете? Някъде около 0,001%.

Всъщност, много много повече, така като се замислиш, всяка от нас е имала поне по 1-2 връзки, които не са завършили с деца.
Не говорим за решение да нямаш деца завинаги в живота си, а да нямаш деца с конкретен човек в конкретна връзка.

Така че ... няма да е възпроизводсвото, друго ще е.

Моето лично мнение, е, че основната ни цел е да сме щастливи, а човек в общия случай е по-щастлив във връзка (когато има любов и разбирателство). Та в този ред на мисли, няма как един моногамен човек да е щастлив в полигамна връзка, па ако ще седем пъти да се е възпроизвел.

Естествено, че преди да имаме деца всички ние опитваме с една две, три и колкото там искаме. Аз затова питам каква е крайната цел на връзката? Естествено, че повечето хора са щастливи във връзка, нали така ни е програмирала природата за да си отгледаме потомството, чиято цел е връзката. В нито един животински вид връзката не е просто самоцел или за да са щастливи участниците в нея, а за да могат да отгледат потомство. Това е целта на връзката. Да срещнем подходящият, с който да имаме поколение и с който ще живеем до старини. За съжаление природата не не е направила съществуването ни тук с цел да сме щастливи, а за да се възпроизведем да отгледаме възпроизводството до възраст, в която ще е годно то да се възпроизведе, а ние да се оттеглим и да се споминем накрая. Това е цикълът на живота. Щастие и смисъл на живот са човешки измислици, с които да направим временният си престой по приятен, което не означава, че човек не трябва да се стреми към тях. Измислиците и илюзиите са много приятни и в никакъв случаи не е задължително да са вредни. Но са  субективни и индивидуални понятия.
Иначе естествено, че човек е по - щастлив във връзка, нали и аз за това намеквам. Поне по - голямата част от човечеството.

# 890
Скрит текст:
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

1.За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, 2.както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". 3.Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.
1.Имам много близко семейство, женени от ...23 години.Разбират се повече от прекрасно, живеят в хармония, обичат се.Нямат деца.Та, те за какво точно са се събрали?    Laughing

2.Тук, във форума, имаше едно такова семейство, отворено за външни тръпки и връзки.Е, вече са "щастливо" разведени, всеки е с нов партньор.

3.
Скрит текст:
Аз и моят мъж:женени сме от 27 години, почти.Прекарваме свободното си време заедно, защото така искаме и двамата.ЧУваме се поне по 3-4 пъти всеки ден, пак по собствено желание.Когато се разхождаме, се държим за ръце.Когато гледаме тв, или сме гушнати, или пак ръцете ни са преплетени.Все още, след толкова години, след работа мъжът ми бърза да се прибира у дома, не проявява интерес  и никога не е имал такива мераци-да хойка с авери насам-натам.Когато се е налагало да се разделяме за няколко дни,  ужасно си липсваме и после ни трябват дни, за да се нарадваме един на друг.Всяка почивка някъде е малък меден месец.По този повод скоро той се майтапеше, че понеже не сме имали меден месец след сватбата, целият ни живот е един меден месец.    Grinning  Всеки наш ден започва и завършва с целувка.Секса-средно 2-3 пъти седмично.
Та, ако това не е любов, интересно ми е какво е.    Laughing

Чудесно, браво, идеално, само че за теб това може да е любов, но вярвай ми за друг може да изглежда като емоционална зависимост, страх от самота, исключително развит навик, невероятно вманиачени особено това с телефонните раговори и още много неща. Това не го мисля аз за теб и мъжът ти. Казвам ти само как някои отстрани би заключил отностно вашето поведение, точно както ти примерно би направила заключение за неговите отворени връзки. Ако ти примерно казваш 'ооо как се заблуждават, че се обичат пък си го слагат наляво надясно", по същият начин и той може да каже " Боже каква заблуда на тези емоционално зависими, маниакално задушаващи се индивида с няколко обаждания на ден без причина, вечно заедно. Маниаци. Та те толкова се страхуват да не останат сами, че вече се чудят какво да измислят" Разбираш ли? Не аз да го кажа, моля те не ме разбирай неправилно. Така, както ти примерно си мислиш, че това е любов, така друг човек хич не го намира за любов, а за задушаване, например. Ей за това казах, че никой няма право да слага етикет и определение на любовта. И понеже знам, че пак някой ще се обърне към мен лично ще кажа, че когато съм била влюбена е било немислимо за мен да има трети човек във връзката. Немислимо!
Ама с форумната отворена връзка и щастливото семейство без деца  са два примера, които абсолютно нищо не показват. И аз познавам стари моми и стари ергени изключително щастливи. От там какви заключения да направя, че хората са много щастливи сами? Ми не е вярно това.  Говорим по принцип какъв е смисълът на връзките и той не е хората да са щастливи, защото ако беше това, то хора нямаше да има изобщо. Смисълът на живота е възпроизводството и в негово име се прави абсолютно всичко в този живот. Бъдните поколения това е. Аз познавам и хомосексуални свойки без деца, които също са много щастливи, но дали това е смисълът на връзките? Съмнявам се. Няма нито един животински вид, който да се обвързва с цел щастие и просто така, без да знае защо. Обвързването е с цел поколение. Харесва ни не харесва ни природата така е направила.

# 891
  • София
Ох, Анабел, природата, та природата. Толкова сме избягали от тая природа, че вече изобщо не може да е довод това. Ако следвахме зова на природата, щяхме да започнвм да раждаме деца около 20-тата си година и да спрем, когато вече не можем физически.
Природата ....

# 892
  Много ми е интересно как ще мисля след 10-15 години, със сигурност отново ще съм си променила светогледа.

Това е напълно естествено. Когато се сбабичосаш, загубиш самочувствие и магия над мъжете, секне ти либидото или бог знае какви още неща, сексът не би трябвало толкова нагоре в приоритетите, освен ако не искаш да си шантава личност. В този смисъл някой назад беше писал, че женската полигамия биела на курвалък - ами то народа си е го казал, че и куравлъка е до време Simple Smile

Един млад човек кипи и гори в разцвета на силите си, всеки секс с неговият партньор и други партньори ще е тръпка и преживяване. Не че проповядвам някаква крайна полигамност, но смятам, че сексуалната свобода на истинския партньор не трябва да бъде ограничавана. Радвам се на всяко нещо, което кара партньорката ми да се чувства добре, защото когато тя се чувства добре, и аз се чувствам добре. Обратното също важи. Ревността е чувство, присъщо на неуверените - еднакво в партньора си, и в себе си.

# 893
...смятам, че сексуалната свобода на истинския партньор не трябва да бъде ограничавана. Радвам се на всяко нещо, което кара партньорката ми да се чувства добре, защото когато тя се чувства добре, и аз се чувствам добре. Обратното също важи. Ревността е чувство, присъщо на неуверените - еднакво в партньора си, и в себе си.

Т.е. ако тя се чувства добре, когато се пердаши с някой случайно срещнат, ти си ок, нямаш грижи, щастлив се чувстваш дори? Не, няма начин, не вярвам и на дума от написаното! В обратния случай те намирам за безпринципен, прилепчив и безхарактерен човек, за който собствените възприятия и чувства са без всякакво значение, за сметка на удоволствието на друг човек.

# 894
Ох, Анабел, природата, та природата. Толкова сме избягали от тая природа, че вече изобщо не може да е довод това. Ако следвахме зова на природата, щяхме да започнвм да раждаме деца около 20-тата си година и да спрем, когато вече не можем физически.
Природата ....

Така е, но за сега като гледам не сме спрели да се възпроизвеждаме. Абсолютно изключение е да се съберат двама души само ей така за да са си щастливи, в 99% от случаите връзката е скрепена с дете или деца.

# 895
...смятам, че сексуалната свобода на истинския партньор не трябва да бъде ограничавана. Радвам се на всяко нещо, което кара партньорката ми да се чувства добре, защото когато тя се чувства добре, и аз се чувствам добре. Обратното също важи. Ревността е чувство, присъщо на неуверените - еднакво в партньора си, и в себе си.

Т.е. ако тя се чувства добре, когато се пердаши с някой случайно срещнат, ти си ок, нямаш грижи, щастлив се чувстваш дори? Не, няма начин, не вярвам и на дума от написаното! В обратния случай те намирам за безпринципен, прилепчив и безхарактерен човек, за който собствените възприятия и чувства са без всякакво значение, за сметка на удоволствието на друг човек.

Но защо? Прибира се доволна, не му пили, пее, благодарна му е, че не е ревнив простак.. това е и от негов интерес, в дома му цари удовлетворение и веселие. Grinning

# 896

Много малко хора биха се радвали като теб, че партньорката им е щастлива, понеже вчера е правила секс с друг, така че е най-добре да се намират едни други за връзка.

Последна редакция: чт, 27 авг 2015, 01:44 от Буря през август

# 897
Защо се хабите със страници наред да се обяснявате на 20-годишни. Всичките сме били бунтовни, уникални, различни и сме гледали отвисоко на лелките и чичаците. "Аз никога", "аз винаги ще...". Винаги е било така.

# 898
Щото не знаехме, че са 20 годишни.  Laughing

# 899
  • София
 hahaha Абсолютно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт