Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 357
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Въпросът е в това, че някой си позволява да дава определение на любовта от неговата лична камбанария, да сочи с пръст, да нарича "кух" начинът на живот на другите, които не са като него. Визирам онзи Крастан Дянков, който си цитирала и всички, които претендират, че могат да дават определение на любовта и да сочат с пръст кой обичал и кой не. Ето това е проблемът, не друго.
Аз не виждам той да дава определение на любовта, той просто задава въпроси, върху които човек може да се замисли, стига да иска.

# 871
Не само няма, ами и не ще да има. Още едно доказателство, че или още не е узряла като личност, или още не е срещнала Мъжа, или е някаква извънземна порода. Освен ако не се самонавива, защото няма друг начин да остане с любимия.
Ама тя е още съвсем малка- завършила е училище преди 2-3 години.

Ясно

# 872
Завършила е преди кажи-речи 6 години. Не виждам какво общо има с предпочитанията ми за връзка.
Иначе правилно, че нямам деца и не искам такива. Не от партньора, изобщо.

# 873
На твоята възраст и аз бях "полигамна" и не мислех за деца.  Wink

П.П. Не бях срещнала човека, с когото искам да съм моногамна и да е баща на децата ми.

# 874
  • София
Ами да, леко извънземна порода си е човек, който изобщо не иска деца, ама ей на, най-близките ми роднини са такива и с времето свикнахме с мисълта.

# 875
  • София
А на тази пренаселена планета какво странно виждате, ако някой не иска да се множи!?
И още повече, по-добре да осъзнава и да не иска деца, отколкото "да не знае", ама да Иска деца, щото всички така искат и така Трябва. А после..... после лошо за детето.
Евалла казвам на такива като Антигон.

# 876
Едно е да не мислиш за деца, друго е да не обичаш деца.
Интересен ми е обаче начинът ви на мислене. Ако от моята възраст нататък се очаква тепърва да променям светогледи и принципи, въпросният процес стопиран ли е при вас след вашата възраст? И коя, ми е любопитно, е тази възраст по-конкретно?

# 877
  • София

Това в каква връзка?

# 878

Това в каква връзка?

Поста на Мейкуун.

# 879
  • София
Смисълът на една връзка го определят участващите в същата. Още никъде не е записано като задължително имането на деца, а съществуват значителен брой дългогодишни двойки при които липсват, но не и смисълът да бъдат заедно.
Глупости на килограм.
Аз проблем с предпочитанията на хората нямам, всеки е свободен да прави каквото иска, да се определя както иска, да си го слага както му се иска.
И в предните си постове казах, че да определяш чуждите емоции, чувства, мисли и т.н. по редицата, според собствените си дефицити е не само несъстоятелно - просто лично предположение, но и изключително елементарно и арогантно.
А ако на някой му е трудно да се понася, нека работи върху себе си. Wink
Ами, ние тук, къде по- кротко, къде по- разпалено дискутираме по темата, а ти скачаш с бутонките.
Гневна си, като гледам, отричаш правото на другите да разсъждават върху чуждите емоции, а точно това е смисъла на форума.
Та, бих ти предложила да се замислиш, дали ти не би трябвало да поработиш върху себе си-  върху непоносимостта към чужди мнения, например? Simple Smile

# 880
Интересен ми е обаче начинът ви на мислене. Ако от моята възраст нататък се очаква тепърва да променям светогледи и принципи, въпросният процес стопиран ли е при вас след вашата възраст? И коя, ми е любопитно, е тази възраст по-конкретно?

Аз не обичам чужда деца, не се умилявам, не припадам, леко безразлични са ми.
Моите ги обожавам и човек мога да убия за тях.

Моята възраст е 40 години. Светогледът ми продължава да се променя. Но не в тази насока. Повечето хора като са млади искат много връзки, да трупат сексуален опит, не искат деца, искат "Свобода"...После след 10-15 години залагат на стабилен партньор, кариера, доходи и обучение на децата...После мислиш пак за деца, къде да вложиш и инвестираш за бъдещето, за качествени почивки и продължаващо само-обучение, допълнителни квалификации и пенсионни вноски...

С леки разлики, че някои луди-млади, дето са се взели и станали родители на 18-19, после искат да изживяват отворени връзки и прочие - чувстват се ненаживели се, неопитали и не-знам-какво-още...

# 881
  • град-държава
Скрит текст:
Смисълът на една връзка го определят участващите в същата. Още никъде не е записано като задължително имането на деца, а съществуват значителен брой дългогодишни двойки при които липсват, но не и смисълът да бъдат заедно.
Глупости на килограм.
Аз проблем с предпочитанията на хората нямам, всеки е свободен да прави каквото иска, да се определя както иска, да си го слага както му се иска.
И в предните си постове казах, че да определяш чуждите емоции, чувства, мисли и т.н. по редицата, според собствените си дефицити е не само несъстоятелно - просто лично предположение, но и изключително елементарно и арогантно.
А ако на някой му е трудно да се понася, нека работи върху себе си. Wink
Ами, ние тук, къде по- кротко, къде по- разпалено дискутираме по темата, а ти скачаш с бутонките.
Гневна си, като гледам, отричаш правото на другите да разсъждават върху чуждите емоции, а точно това е смисъла на форума.
Та, бих ти предложила да се замислиш, дали ти не би трябвало да поработиш върху себе си-  върху непоносимостта към чужди мнения, например? Simple Smile
Къде го чукаш, то къде се пука... Laughing

# 882
Скрит текст:
А тези, които нямат деца и техните мозък и его са нещо в заблуда изглежда. Претенциозна работа...  Laughing

1.За да имат деца, естествено. Точно при тях е най - силно изразено. Влюбват се, решават, че са намерили "единственият", но това е една чудесна програма за възпроизводство. Харесали се двойка от по 23 хромозома "влюбили" се демек решили, че е време да се кръстосат. Да де, ама не е само кръстоската след нея трябва някой да отглежда кръстоската, най  евтиният и лесен начин е, когато природата им направи програма наречена "любов". Само за да ги държи заедно, докато порастнат кръстоските,  после вече изведнъж любовта си е отишла, останал е навикът и страхът от самота, които чудесно се обличат във формата "обич". Все пак няма да отречеш, че  смисълът на връзката е децата, чак после "да си имаме другарче". Любовтта е природна програма, улесняваща възпроизводството, това твърди и науката, не е моя иамислица само. Така, 2.както никой от вас не вярва, че отворените връзки могат да вървят ръка за ръка с обичта към единствен партньор, така и аз не вярвам, че изобщо след еди какъв си брой години заедно е  е останало и малко "любов". 3.Остава навик, емоционална зависимост, страх от самота. Любов не. Затова и повече от половината връзки завършват с раздяла. Хората вече не са длъжни да търпят, за разлика от преди.
1.Имам много близко семейство, женени от ...23 години.Разбират се повече от прекрасно, живеят в хармония, обичат се.Нямат деца.Та, те за какво точно са се събрали?    Laughing

2.Тук, във форума, имаше едно такова семейство, отворено за външни тръпки и връзки.Е, вече са "щастливо" разведени, всеки е с нов партньор.

3.
Скрит текст:
Аз и моят мъж:женени сме от 27 години, почти.Прекарваме свободното си време заедно, защото така искаме и двамата.ЧУваме се поне по 3-4 пъти всеки ден, пак по собствено желание.Когато се разхождаме, се държим за ръце.Когато гледаме тв, или сме гушнати, или пак ръцете ни са преплетени.Все още, след толкова години, след работа мъжът ми бърза да се прибира у дома, не проявява интерес  и никога не е имал такива мераци-да хойка с авери насам-натам.Когато се е налагало да се разделяме за няколко дни,  ужасно си липсваме и после ни трябват дни, за да се нарадваме един на друг.Всяка почивка някъде е малък меден месец.По този повод скоро той се майтапеше, че понеже не сме имали меден месец след сватбата, целият ни живот е един меден месец.    Grinning  Всеки наш ден започва и завършва с целувка.Секса-средно 2-3 пъти седмично.
Та, ако това не е любов, интересно ми е какво е.    Laughing

# 883
А на тази пренаселена планета какво странно виждате, ако някой не иска да се множи!?
И още повече, по-добре да осъзнава и да не иска деца, отколкото "да не знае", ама да Иска деца, щото всички така искат и така Трябва. А после..... после лошо за детето.
Евалла казвам на такива като Антигон.

Ти имаш ли деца?

Убедена съм, че тези, които съзнателно не искат и наистина нямат деца /ама не към 25 годишната си, а към 40+годишната си възраст/ - не са го направили, защото мислят за пренаселеността на планетата.

В тази тема явно се води не спор по убеждения, а е сблъсък на възрастовите разлики. Въпросът е там, че повечето от нас са били 20 годишни и са мислили по същия начин, после нещата са се променили. Мога да правя сравнение преди и след, и оттам е моето мнение. Антигона няма с какво да сравни - не и от 24-25 годишната си вързаст. Тя има убеждения, аз имам опит. Била съм като нея, 20+ годишна. Тя не е била на 40.

# 884
Стана  ми интересно защо постоянно споменавате за знайни и незнайни отворени връзки или бракове, които са приключили? Отвореният брак или такава връзка не са рецепта за дългогодишен съвместен живот и партньорство, а чисто и просто избор. И моногамните връзки приключват, дай да отречем и тях.

Общи условия

Активация на акаунт