Само към любовниците - настоящи, бивши или бъдещи :)

• 111 418
  • 1 660
  •   1
Отговори
# 780
То с премълчаване всеки може.

Различна степен на премълчаване. Липса от нужда да се криеш, като мишок.

Има разлика, нали?  Simple Smile

# 781

- Разбира се, че не му казвам за своите похождения, нито той за неговите.

Защо трябва да ме пита? Страда от амнезия или просто си е тъп? Като иска обяснения значи ще му бъдат дадени. Но защо, по дяволите, не иска? Защото не е малоумен и знае, че жена му ако излиза с мъж няма да е за да си сравнят прекрасния педикюр.

Значи си кръшкате, но се правите на приятно разсеяни и не задавате въпроси. Все едно не се е случило. Значи не ви е съвсем безразлично. Stop

Именно.
Аз съм леко разочарована откъм очаквания, че наистина са по-широко скроени.  Laughing
То с премълчаване всеки може.

Кое премълчаваме? След като няма въпрос е логично да няма да отговор. Или не е? Като попита ще има обяснение, като не пита за какво да се дава? Вкъщи се казва "Отивам до магазина", "Излизам с Пенчо.". А не "Излизам до магазина за да купя домати, краставици и сирене, за да направя шопска салата, за да я ям, защото съм гладна, понеже не съм яла от няколко часа, а днес не са зареждали прясно месо, пък и мен малко ме мързи да готвя нещо по-така, пък и е жега, нещо лекичко ще спретна, пък и...пък и..."
При вас явно всяко действие предварително се съобщава в най-подробни детайли по всички параграфи - защо, къде, какво, кога, как, дали, ами, нима, ако?

Ако проявя интерес да питам ще ми бъде отговорено. Нито аз спестявам подробности, нито той. Но като си наясно за какво иде реч, защо питаш? Наистина, защо питаш?

# 782
От една тема къде отидохте.Чета ви от където ви хвана,не се връщам на зад,но искам да кажа,че всеки си е различен характер,и приема изневярата по различен начин,аз примерно ако разбера не бих простила,бих се почувствала предадена. Антигона,от това което чета до някъде ти вярвам до някъде не,но ако е истина всичко това което пишеш ти свалям шапка,и аз искам да мисля по този начин,защото ще си спестя доста нерви ако ми се случи.Като се замисля пък заради един празен секс(Ако е празен де) не си заслужава да си разваляш семейството.

# 783
Аз ще направя още няколко кръгчета из кръговото.  Crazy

Егото ти е желязно, докато не знаеш с коя и колко пъти, и колко хубаво му е, и колко често присъства в мислите му.
Умна си, и затова не питаш.
Не му  казваш и твоите похождения, да не би да реагира неочаквано.
Отворена връзка, пък си трайкате.

Една статия за отворените връзки. Точка 3 обяснява мълчанието.

Скрит текст:
Повечето от дамите по начало търсят сериозна и моногамна връзка. На мъжете сякаш им трябва повече време за да споделят това желание. И ето, че се роди модерен вариант, който що-годе да балансира между тези два копнежа – отворената връзка.

В нея двама души официално са двойка, но всеки може да „кръшне" на другия без това да става повод за драми и раздяла. Хем искаш да задържиш човека до себе си, хем не искаш да се затваряш само в тази връзка.

За да не става така, че единият разбира „отворена връзка" по различен начин и в крайна сметка да е неудовлетворен или да се чувства излъган, е редно да си изясните някои неща (сам/а на себе си) и на половинката.

А ето ги и „правилата" на отворената връзка:

1. Кажете истината. Ако само вие смятате да имате отворена връзка, а другият си няма на представа, това си е чисто мамене. Трудно е, но трябва да бъдете откровени с партньора/ката си и още в началото да кажете ясно какво очаквате от връзката. Кажете му/ѝ, че държите на него/нея и искате да го/я запазите в живота си, но не сте готов/а да се обвържете съвсем сериозно. Така той/тя ще може да прецени дали е ок със ситуацията и какво да очаква.

2. Не се захващайте с наивник/наивница. Ако имате някакви скрупули и искате повече от всичко отворена връзка, намерете партньор, който да я приеме като такава. Приятел/ка, който/която смята, че вие сте любовта на живота му/ѝ, не е подходящ/а за отворена връзка. Защо? Защото в даден момент той/тя ще стане лабилен/а и няма да се справи със своя статус и ще започне да ви преследва, да иска обяснения, да настоява за чувства и емоции да ви ограничава. Затова направете подобно предложение на човек, който има подобен опит и в друга връзка и не е обсебен от вас.

3. Приемете политиката "не питай, не обяснявай" с вашата половинка. Това е най-добрият начин да запазите връзката си, освен ако и двамата не искате да полудеете. Спестете си детайлите за другите, с които се виждате, защото макар да сте наясно с типа на отношенията си, на никого не му е приятно да му навират в лицето, че е един/една от многото

На мен ми звучи много разумно. Но тая работа не е за хора с деца, които освен егото трябва да пазят и територията си. Мисля, че е подходящо за много млади и атрактивни хора, които сами по себе си представляват съблазън за околните и няма да им е трудно да намират  странични  еднократни партньори, тоест не им е нужно да преследват и кандърдисват въпросните обекти , а ги забърсват пътьом.

Точно и на мен така ми звучи. Децата много усложняват процедурата, съвсем правилно си отбелязала, че вече и територия се пази. Ако за необвързаните изневярата е обида само за егото, то при семействата с деца вече са засегнати и други. Да речем изкарва се семеен ресурс пари примерно към чужд човек. Не се приема като цена на някакви забавления, като да си купиш нов парфюм, примерно. Един вид семейството е като някаква клетка и третият човек е някакъв вирус, който иска да се внедри вътре и да си копира ДНКто. Особено ако вирусът е млад и няма свои деца. За това явно толкова зле се приема изневярата. Като се замисли човек много е логично даже.

# 784
  • Пловдив
Според мен (ама съм го чела някъде) идеята на верността в семейството на жената е да може мъжът да си гарантира, че децата са негови, а идеята на верността на мъжа е, че той ще влага всички ресурси в родните си деца.

# 785
Според мен (ама съм го чела някъде) идеята на верността в семейството на жената е да може мъжът да си гарантира, че децата са негови, а идеята на верността на мъжа е, че той ще влага всички ресурси в родните си деца.

Да, точно това е идеята. После вече идва и моментът с отклоняването на ресурси от семейството, които освен материални са и чисто времеви. Накрая е моментът с егото.

# 786
Цитат
При вас явно всяко действие предварително се съобщава в най-подробни детайли по всички параграфи - защо, къде, какво, кога, как, дали, ами, нима, ако?........Но като си наясно за какво иде реч, защо питаш? Наистина, защо питаш?

Питам, защото не познавам друг, декларирал полигамност и ми беше любопитно.
Явно съм имала грешна представа, мислех, че идеята за полигамията и отворените връзки е друга. Че не е проблем да се знае, дори да се пита и обсъждат секс аферите, защото за полигамните това е нещо обичайно и прието, не е табу.

Иначе конкретно за мен и моя мъж - не се следим, не се ревнуваме, дори не се чуваме по телефона през деня. Той има доста свободен режим на работата, не знам къде ходи и кога се прибира, не му проверявам телефона...Има пълна свобода да прекарва свободно времето си, с мен или без мен, където иска.
От своя страна също не ме следи, примерно - зная, че след работа ще закъснея, ама къде съм, с кого съм и прочие - ще попита от куртоазия, или аз ще разкажа после.

Това не е от незаинтересованост, а защото си имаме доверие от една страна и всеки уважава личното пространство и интереси на другия. А аз още  съм наясно, че ако реши да кръшне, няма как да го спра. Така че не го и следя.
Също съм на принципа - ако ще е само за секс, по-добре да не знам. Еднократен секс също не би ме вбесил. Би ме разтревожило, ако се влюби в друга.
Но не означава, че приемам изневярата. Предпочитам изобщо да не ми се случва, ако не се е случила вече.  Laughing

Намираш ли прилики с това, което ти разправяше?
Разликата е, че аз твърдя, че съм моногамна.
Твърде малко разлики, очаквах повече.  Simple Smile

# 787
Затова всеки самостоятелен, дори и да остане сам, може да се справи.  Simple Smile
Тараматанци може. Отглеждането на деца е колективна работа, особено ако са повече. Ти май нямаш деца, по изказванията ти така изглежда.
Защо да не може,познавам жена която има две деца,и ги е отгледала съвсем сама.Не им е липсвало нищо освен баща,не знам как се е справила,но то се вижда,че се е справила много добре. Simple Smile

# 788
Цитат
При вас явно всяко действие предварително се съобщава в най-подробни детайли по всички параграфи - защо, къде, какво, кога, как, дали, ами, нима, ако?........Но като си наясно за какво иде реч, защо питаш? Наистина, защо питаш?

Явно съм имала грешна представа, мислех, че идеята за полигамията и отворените връзки е друга. Че не е проблем да се знае, дори да се пита и обсъждат секс аферите, защото за полигамните това е нещо обичайно и прието, не е табу.

Ами нали и тя това каза, че не е проблем да се пита и ще се отговори. Поне десет пъти го каза. Откъде го измисли това табу...

# 789
  • Пловдив
Затова всеки самостоятелен, дори и да остане сам, може да се справи.  Simple Smile
Тараматанци може. Отглеждането на деца е колективна работа, особено ако са повече. Ти май нямаш деца, по изказванията ти така изглежда.
Защо да не може,познавам жена която има две деца,и ги е отгледала съвсем сама.Не им е липсвало нищо освен баща,не знам как се е справила,но то се вижда,че се е справила много добре. Simple Smile
Под съвсем сама имам предвид съвсем сама, няма баба, няма дядо. Едно става, две по-трудно, от три нагоре в днешната ситуация в Бг си е направо смърт. БЕЗ никаква помощ. Иначе типичното бг семейство от мама и баба е ясно. Защото от личен опит - живеем далеч от роднини и нямаме никаква помощ, миналата година мъжът ми внезапно отива в спешна командировка в чужбина, аз отивам да карам големия син на лекар в София, часът се записва месец предварително и ако го отменя следващия час е отново след месец. Отивам в детската градина за да обясня, че всичко става и по план би трябвало да се прибера около нормалното време за прибиране на децата, но ако нещо (катастрофирам, затворена магистрала) да приберат другите деца. И учителката (замества и не ни познава) казва "Ама нямате ли брат, баба, дядо, някой друг да го вземе, такова нещо досега не съм срещала." Значи това е съвсем сами, разбираш ли? Не разведената да се прибере при родителите си. Защото ако нещо се случи с моя мъж аз ще се прибера поне да съм в един град с моите роднини, да има на кой да се опра. Защото съвсем сама просто не може.

# 790
Цитат

Ами нали и тя това каза, че не е проблем да се пита и ще се отговори. Поне десет пъти го каза. Откъде го измисли това табу...

Според мен искаше да каже, че не могат да си обсъждат и да си разказват кой как си го е сложил, харесало ли му е и т.н. Съвсем свободно, дори без да се питат. Просто да си разказват като две добри приятелки.

# 791
Ще отговори, ако той пита...Ама не се питат.

П.П. Не става въпрос за буквализми къде кой си го сложил.  Tired

Друго се сетих. Примерно - двамата са у дома. Не Антигона. Двама полигамни други.
 Той пита - тази вечер да излезем навън, тя - Не, ще се приготвям за среща. Къпе се, слага сексито бельо, страхотната рокля, обувките на висок ток, парфюми, прически, грим и изчезва. Мъжът какво прави? Отваря си биричка и гледа мач/чете книга/пуска една прахосмукачка и е ОК.
 После се връща жена му сутринта - той я оставя да спи, после й прави кафенце и я пита как мина вечерта. Тя казва - страхотно, пак ще изляза с него. И той е ОК - само ми кажи кога, че да резервирам ресторант за следващата вечер, че ми се хапва навън...Така някак си си представям полигамията.

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 16:47 от Мейкуун

# 792
Според мен искаше да каже, че не могат да си обсъждат и да си разказват кой как си го е сложил, харесало ли му е и т.н. Съвсем свободно, дори без да се питат. Просто да си разказват като две добри приятелки.

Извън тези така важни подробности, които бихме си/не си споделили, защото сме много възвишени и свободомислещи, аз си задавам един малко по-философски въпрос, а именно: За чии ми е оня другия, като няма да се влюбвам, забърсвам го за по веднъж,..., трябва или да му е златен или аз да имам някакви отклонения. Респективно, моят партньор няма да избира красавица, даже грозна ще я търси, тя няма да му е важна, защото аз ще съм с първото място...А ако има деца, горките, съвсем ще им объркаме представите! Та за какво е цялото това действие? Моля ви, дайте някакво обяснение!

# 793
Затова всеки самостоятелен, дори и да остане сам, може да се справи.  Simple Smile
Под съвсем сама имам предвид съвсем сама, няма баба, няма дядо. Едно става, две по-трудно, от три нагоре в днешната ситуация в Бг си е направо смърт. БЕЗ никаква помощ. Иначе типичното бг семейство от мама и баба е ясно. Защото от личен опит - живеем далеч от роднини и нямаме никаква помощ, миналата година мъжът ми внезапно отива в спешна командировка в чужбина, аз отивам да карам големия син на лекар в София, часът се записва месец предварително и ако го отменя следващия час е отново след месец. Отивам в детската градина за да обясня, че всичко става и по план би трябвало да се прибера около нормалното време за прибиране на децата, но ако нещо (катастрофирам, затворена магистрала) да приберат другите деца. И учителката (замества и не ни познава) казва "Ама нямате ли брат, баба, дядо, някой друг да го вземе, такова нещо досега не съм срещала." Значи това е съвсем сами, разбираш ли? Не разведената да се прибере при родителите си. Защото ако нещо се случи с моя мъж аз ще се прибера поне да съм в един град с моите роднини, да има на кой да се опра. Защото съвсем сама просто не може.
Ами да съвсем сама родителите и не знам къде са,а другите баба и дядо....За тях нищо не знам освен,че работели някъде и нямало как да и помагат.Брат,сестра няма и защото се е справила съвсем сама със всичко повечето хора не мислят,че това е невъзможно почнаха да говорят какво ли не за жената.Как аджеба тя има две хубави деца добре възпитани и отгледани,тя също добре изглеждаща,със една работна заплата,а те не могат. ooooh!

# 794
Та за какво е цялото това действие? Моля ви, дайте някакво обяснение!

Кеф, забавление, покриване на породено желание и т.н., не е да няма причини.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт