Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 66 032
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
  • Ænima/Albuquerque
И аз се съмнявам, че е корен, от това място ми се струва невъзможно да излезе корен. Ще видим, де, с тия китки няма нищо невъзможно.  Crossing Arms

# 331
Аз пък да ви кажа какво намерих  hahaha В основата между две листа виждам нещо елипсовидно, забулено като в паяжина. Разръчках го и познайте! Ларва-гъсеница! Нямам идея откъде се е взела! Скоро присаждах точно тази орхидея и добре съм я огледала от всички страни. Тя стои отделно от другите и около нея винаги има купа с плодове. Възможно ли е от там да се е взела тази гадинка?

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 19:00 от zigizagi

# 332
  • постоянно
ето го и моето кейки

още цветя

....
херр

# 333
  • Ænima/Albuquerque

Ах, това е цъфнало от кейкито ли?  Heart Eyes

# 334
  • постоянно

Ах, това е цъфнало от кейкито ли?  Heart Eyes

Да,  от едното кейки има един голям цвят.  Xxx

# 335
  • Ænima/Albuquerque
Супер странно. Хех.  Heart Eyes

# 336
Хър 76

красота!!!!

# 337
  • постоянно
Благодаря ви 😊
Тази орхидея я "спасих" от изхвърляне.  Беше намалена на 50p почти всичко увяхнало но с зелени пръчки. Реших че не мога да позволя да се изхвърли и я купих. Ето как ми се отблагодарява с две бебета.  Но ще ми трябват съветите ви как да ги гледам по-нататък 😊

# 338
  • Ænima/Albuquerque
Може ли да снимаш откъде точно излиза цветът от бебето?  Flutter
Много ми е интересно как се е пръкнало цветенцето.  Mr. Green

# 339
  • постоянно
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208117270273309&id=1346981786

Sarcasm надявам се се вижда добре 😊

# 340
Наистина много симпатично и интересно кейки на her_76. Лилавите красавици също ми харесаха Heart Eyes .

# 341
  • София
Здравейте, имам въпрос относно пресаждането на орхидея, която беше с мухъл. След като я извадя от саксията е нужно да я измия обилно с вода и след това да дезинфекцирим. Въпросната дезинфекция може ли да стане с кислородна вода и корените трябва да ги потопя в нея ли? Нужно ли е да седят определено време или само ги потапям? След това трябва ли да минат отново през вода? И последен въпрос- преди да ги поставя отново в саксията нужно ли е да са сухи корените? Нова съм в отглеждането на орхидеи и нямам опит Simple Smile Благодаря предварително

Здравей, за кислородната вода не мога да кажа нищо, не съм опитвала. Тук сме ползвали спирт или калиев перманганат за тази цел. Коментирано е по-назад в темата, можеш да погледнеш. Няма нужда да изплакваш след това. Относно корените - по-добре е да са мокри, когато връщаш в саксията. Тогава са по-гъвкави и не така чупливи, както когато са сухи. Трябва да смениш или дезинфекцираш и субстрата, и саксията също.

# 342
  • Ænima/Albuquerque

Уф, не се вижда. Нищо, де.  Mr. Green

# 343
# 344
  • Ænima/Albuquerque
Уау!  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт