Нашите орхидеи тема 16 - радости и грижи, размисли и страсти

• 66 027
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
Светланка, мерси, так и не се начучих колко да в поливам тази красавица. Листата й също се развиват, имам 2 нови, така че дано е добре и ме зарадва след някой месец с нов цветонос.

# 301
Аз да се похваля - имам си кейки:
Скрит текст:

Не знам колко вида сфагнум има и не помня дали този сме го коментирали, но го купих за смешни пари
Скрит текст:
  /spoiler]
Някой тествал ли го е?
това е трофен сганум а не от този който аз харесвам и който научих нскоро че бил новозенландски  моля ви се, един като на мъхести кичури.... Та този торфен сфагнум ми е ужасен, много степан и нещата лесно нагниват в него защото става като една мокра маса. Видях го на биоцвет в Бриколаж и си го взех и аз защото беше много еФтин, но е лош като за мен. дано има някой накойто д аму върши работа.

# 302
И аз напролет имах една хубавица, която много държеше да има "коса" по корените. Беше в чисто нов субстрат, така че явно заразата беше в самата нея. Засушаване и накисване в Топсин поряза мераците ѝ.

Калиев пермаганат върши същата работа, естествен е но апелирам към внимание- много слаб розов разтвор иначе гори корени ...

# 303
  • София
Impala, така си я купих, чак в къщи след няколко дни го видях. Извадих, дезинфекцирах и сложих в нови кори, и пак мухляса. Та съм сигурна, че проблемът е в самото растение, не в корите. Тези вторите кори, заедно с последните нови, които купих ги сварих и после опекох, дано няма оцелели  Mr. Green Но орхито е наказано без кори за сега. За по-нататък ще помисля.
А бубите...  Joy  Joy  Joy не знам дали има смисъл да коментираме  hahaha

Ре ге, аз торфа го купих за мухоловката, че в такъв виреела, но не знаех, че има различни видове сфагнум. Поразрових отгоре-отгоре и вътре има и от този другия, "орхидеения", макар и в ограничено количество. Но, аз така или иначе съм на "Вие" с това животно, надали ще го пробвам. Обичам да поливам аз  Mr. Green

# 304
  • Ænima/Albuquerque
Здравейте,

Идвам с развитие.  Mr. Green

Това е бялата, изкара цветоноса веднага след като отрязах прецъфтелите разклонения. Приемам идеи, как да го закрепя, така че да върви в по-удобна посока, пък и да не се пречка и да не го отнесе някой. Остават още 2-3 сантиметра, преди да удари в прозореца.

Скрит текст:

А, това е лилавата, за която имах съмнения, че изобщо ще оцелее, понеже я купих почти за жълти стотинки и бях сигурна, че просто ще си умре. Почти съм сигурна, че не е корен, но май не снимах от правилния ъгъл.

Скрит текст:

# 305
За първата съветвам да НЕ изправяш. този вид цфтеж заради естеството на разклонението винаги е такъв огънат. ако напънеш малко ще се счпуи. просто завърти саксията да гледа в друга посока.

За второто може да е цветонос .

# 306
  • Ænima/Albuquerque
О, в никакъв случай няма да изправям. Всъщност, той е прав, като кюнец, просто съвсееееем леко съм го подпряла на пръчката, и съм го захванала с едно такова гумирано, за да не стои във въздуха със собствената си тежест. Много е крехък.
Накъдето и да завъртя саксията, има опасност за цветоноса... листата пречат на позиционирането в друга посока.

# 307
Здравейте,подариха ми цимбидиум,може ли да ми кажете как да го гледам, че да цъфне. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 308
Sarcasm™,
в чаши за вино ли ги отглеждаш? Много яко изглежда, моля те пусни "панорамна" снимка!  bouquet

# 309
  • Ænima/Albuquerque
Sarcasm™,
в чаши за вино ли ги отглеждаш? Много яко изглежда, моля те пусни "панорамна" снимка!  bouquet

Да, в чаши за вино. Но само минито и бебето (кейкито). Другите са си в саксии.

Снимките са старички, обаче, преди да прецъфтят.

Скрит текст:
Минито:

Бебето:

И останалите, (една липсва, може още да не съм я купила по това време Mr. Green):

# 310
  • Sofia
Преди време се похвалих, че ще си имам кейки от орхата с централен цветонос.
Да, ама това "кейки" взе да ми прилича на цветонос.  Shocked
Вие какво ще кажете? И ако наистина е цветонос няма ли да изтощи орхата?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=890807087641480&set= … 641473&type=3

# 311
Здравейте момичета, аз минавам да се похваля, че се сдобих с още две фалчета днес. Повечето орхи са ми в такъв луд цъфтеж, но не ми остава време да ги наснимам. Малайзийската дендра и тя тръгна, даже май скори ще цъфти, защото излизат някакви странни тънки израстъчета, които със сигурност не са листа, ама да видим  Grinning
Сега разглеждам други видове орхи. Като човек, който успешно се справя с фалчета и си изпробва късмета с няколко дендри, на какъв следващ вид мога да се пробвам?

# 312
Преди време се похвалих, че ще си имам кейки от орхата с централен цветонос.
Да, ама това "кейки" взе да ми прилича на цветонос.  Shocked
Вие какво ще кажете? И ако наистина е цветонос няма ли да изтощи орхата?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=890807087641480&set= … 641473&type=3

Цветоносче е . ако беше изтощена нямаше да цъфне, радвай му се!

# 313
Здравейте момичета, аз минавам да се похваля, че се сдобих с още две фалчета днес. Повечето орхи са ми в такъв луд цъфтеж, но не ми остава време да ги наснимам. Малайзийската дендра и тя тръгна, даже май скори ще цъфти, защото излизат някакви странни тънки израстъчета, които със сигурност не са листа, ама да видим  Grinning
Сега разглеждам други видове орхи. Като човек, който успешно се справя с фалчета и си изпробва късмета с няколко дендри, на какъв следващ вид мога да се пробвам?
.

добавям се на слвдващия ден - Лудизия - май тя,ми аз вижда доста подходяща!

Епидендрум /енциклия, зигопеталум.
Съветвам цимбидиума и пафиопедилума да са последни.

Обаче нека кажем така  нека ме поправят ако греша - успешен е опит увенчан с домашно заложен и цъфнал цветонос.сякаш най непретенциозни към цъфтеж са лудезиите, пък и поливането им е наистина много рядко.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 08:58 от _re_ge

# 314
  • Sofia
Благодаря на добрия вестоносец!
_re_ge   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт