Осло…Норвегия

• 22 228
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря, Bled!  bouquet

Събирам нови идеи.  Laughing

# 61
  • Sofia
Шанцата Колменхолен също си заслужава!

# 62
Шанцата Колменхолен също си заслужава!
Благодаря за идеята!  bouquet

# 63
Здравейте!
Имам някои неясноти, които се надявам, да ми помогнете да си изясня:

От летище Торп до ж.п. гарата в Торп върви автобус, цената на който е включена в цената на билета за влака. До тук добре. Къде купувате билетите за влака Торп-Осло?  На летището или на самата ж.п. гара? Ако е на гарата - има ли достатъчно време да се купи билет и къде става - на гишета или от автомати, или и двете? Последен въпрос: На автоматите на ж.п.гара Торп(ако има такива) с какво плащате: карта или банкноти?

Пък ако някой скоро е ползвал този начин на придвижване - моля да сподели подробности!

Благодаря предварително!

# 64
  • Sofia
Аз искам да попитам всички бг карти ли "вървят" в Осло? И кредитни, и дебитни, на всички банки?

# 65
Zaharinka - за въпроса дали има достатъчно време - влакове има през 1 час, ако питаш за влак до Осло -Център - https://www.nsb.no/bestill/v2/velg-togavgang?to=Oslo+S&from= … mp;turnOnly=false
Аз съм плащала на автомат с карта, но не на Торп, а на Гардемуен. По принцип навсякъде може да се плаща с карта.

noshtna_ptica - ползвала съм там БГ Виза и Мастеркард кредитни, но картите по принцип са хиляди видове с разл. условия за всички банки, най-добре питай банката си. Питай и какви са ти таксите при теглене на автомат и каква карта ще ти е най-изгодно да имаш със себе си. Таксата на моята карта Виза при покупка в магазин е 0, но при теглене на автомат е много висока.
Мисля, че ако една карта е международна не би трябвало да има причина да не може да се използва там.

# 66
  • Sofia
Благодаря!  bouquet

# 67
Благодаря, Фри!
 bouquet
Питам за времето, защото на сайта е написано, че автобусът тръгва от летището 8 мин. преди часа за тръгване на влака от Торп за Осло, при това автобусът пътува 4 мин. Де факто има 4 мин. за слизане от автобуса, купуване на билети и качване във влака. Това просто е абсурдно! Което ме навежда на мисълта, че билетите за влака може би се купуват още на летището, ама никой не го потвърждава тук....
Явно на място ще се изясняват нещата, в най-лошия вариант - ще се чака следващия влак. За мен всеки изгубен час при пътуване е като един ден време за полезно оползотворяване на времето в чужбина.

# 68
  • София

Другото и май най-посещаваното е Bygdоy. Това е един полуостров, има всичко на него музей, парк, разходки.
До там може да се отиде с лодка, което е красиво. А може и с автобус.

Уникално е да отидете до ресторанта Frognerseteren високо, високо.
Хем хапване, хем кеф.

И двете места са ми любими  Heart Eyes

# 69
  • София
Благодаря, Фри!
 bouquet
Питам за времето, защото на сайта е написано, че автобусът тръгва от летището 8 мин. преди часа за тръгване на влака от Торп за Осло, при това автобусът пътува 4 мин. Де факто има 4 мин. за слизане от автобуса, купуване на билети и качване във влака. Това просто е абсурдно! Което ме навежда на мисълта, че билетите за влака може би се купуват още на летището, ама никой не го потвърждава тук....
Явно на място ще се изясняват нещата, в най-лошия вариант - ще се чака следващия влак. За мен всеки изгубен час при пътуване е като един ден време за полезно оползотворяване на времето в чужбина.

От Гарденмуен можеш и във влака да си купиш, но има автомати на входа и е супер удобно. За Торп не вярвам да е по-различно.  Peace

# 70
Благодаря на включилите се с отговор по темата. Днес автобусът от летище Торп тръгна за гарата в 13:35 часа. Влакът за Осло по разписание тръгва в 13:42. Незнам кога успяват изобщо да се качат пътниците...На изхода на летището има автомат за билети за влака и това улеснява нещата, но дали ги решава, всеки сам да си прецени. Няма да го изпробвам лично.

# 71
Здравейте,
Планираме пътуване до Норвегия през юли. Имам въпроси за наем на кола.Знаете ли дали дали можем да наем кола от летището.Ние ще летим с Уиз? Добра ли е идеята за наем на кола или е по-добре да се придвижваме с влак. Желаем да посетим Берген и фиордите.
Също имам въпрос от носно къмпингите. Имате ли отзиви?

Благодаря предварително за отговорите.

# 72
Цитат
Тук е и най-големия ледник в света, Йостедалсбреен

Малка поправка. Най-голям в континентална Европа, но не и в света Simple Smile

Бирички можете да си купите от летището (поне на Gardemoen) при пристигането, там цените са по-поносими спрямо Осло. В града алкохолът, както в повечето скандинавски страни, се продава само в специализирани магазини. В нормалните хранителни магазини има някакви бири, но са малки и с много нисък алкохолен процент.

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 11:53 от egonna

# 73
  • Europe
Поздрави от Осло, първа спирка от нашия балтийски круиз. Уютно и много кокетно градче.

# 74
  • Sofia
Поздрави от Осло, първа спирка от нашия балтийски круиз. Уютно и много кокетно градче.

Чудесно изкарване ви желая!
(въпреки че не бих характеризирала Осло точно с тези думи, се надявам да ви е харесал)

Общи условия

Активация на акаунт