Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 359
  • 762
  •   1
Отговори
# 300
  • До сърцето...
Помня-помня но да те предупредя само нещо-това че аз мисля,че 2 аромата са подобни не значи,че мъжа,за когото искаш да купиш парфюм за подарък ще мисли по същия начин.Има парфюми с 95% същите пирамиди,които не миришат еднакво.Дори тук в темата често се среща "аз мисля,че аромат Х мирише на.....,и прилича на аромат А" и след това има няколко отговора "Неее-на ман въобще не ми прилича на...,или ухае на..." . Мога да ти препоръчам аромат ,който да наподобява  Very Irresistible , но няма да е същия-няма друг ,който да има лешник,кафе,мента и сусам в него,като сусама особено рядко се ползва като нотка в парфюмите.Ако искаш ще ти дам примери ,като цената,която  предполагам би желала да платиш е 70-100лв - нали така?  Peace

О, ама това, че няма да е същия (кожа, възраст, вкусове се променят) е ясно като бял ден.
И да, това е примерния ценови диапазон.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 23:35 от Radika

# 301

С известно закъснение - разлика има, да. Тоалетната вода е по-лека, искряща, зелена, радостна. Парфюмът е по-плътен, по-сладък, повече шлейф прави. Има съществена разлика в трайността на двата, в полза на парфюма. В парфюмната вода има повече смокинов плод, а кокосът е по-гурме, по-кремест и плътен /като coconut milk/. В тоалетната вода има смокинови листа и свежа кокосова вода.

Макарон много благодаря за споделеното! Парфюма определено звучи като по -"мой"  bouquet

# 302
  • София
Малко със закъснение да си кажа и аз за Noir Exquise, но докато ви изчета  Crazy
Тест с добро напръскване, но само един (засега). В началото силно ми заприлича на по-сладка версия на друг Артизан - Amour Nocturne. Не съм сравнявала паралелно, но много подобен като усещане. Като омекна, обаче, зави в посока ванилията на Аник Гутал. Много харесвам и двата парфюма, съответно харесах и Noir Exquise. Доколко - ще покажат бъдещи тестове Wink Дали е сладък - определено е повече сладък, отколкото цитрусов например  Laughing Но в никакъв случай не става дума за накъртваща сладост. И да, Босфорът определено е много по-сладък в сравнение.

karie, за лютите чушки не е от влагата  Peace При мен и на морето и в София си ухаят все така натурално на .. чушки. Няма шоколад, няма дявол. В повече ми дойде чак такава натуралност и ги разкарах  Laughing

# 303
  • Варна
Ели, благодаря за споделеното!
Amour Nocturne не го познавам, но казват, че мирише на барут... това не ми звучи обещаващо.
Определено ще трябва да се тества.
 Peace

# 304
  • София
Amour Nocturne казват, че мирише на барут... това не ми звучи обещаващо.

Не съм сигурна, че знам точно как мирише барут, но Amour Nocturne съм го тествала няколко пъти и никога не ми е създавал асоциация за стрелбище, пушкала и т.н. hahaha

Ще помоля човек по-запознат от мен с аромата на барута и с огнестрелните оръжия изобщо да тества Amour Nocturne и да каже компетентно мнение  Peace

# 305
  • Germany
Значи тук е момента WalterP99 да излезе на сцената  Wink Hug

# 306
  • София
Хахахаха, аз не него имах предвид, обаче с този ник, мисля просто е задължително  Laughing

# 307
О, ама това, че няма да е същия (кожа, възраст, вкусове се променят) е ясно като бял ден.
 Ще проуча и сегашния му любим парфюм, искам да направя "благодарен" подарък и искам да имам повече варианти. Пък ако не стане, ще диря друг вариант.

Идеята е на кои нотки се държи повече-на лешника,кафето и ментата ...сусама? Сусама както вече споменах не се използва често като нотка и избора е ограничен.

Amour Nocturne казват, че мирише на барут... това не ми звучи обещаващо.

Не съм сигурна, че знам точно как мирише барут, но Amour Nocturne съм го тествала няколко пъти и никога не ми е създавал асоциация за стрелбище, пушкала и т.н. hahaha

Ще помоля човек по-запознат от мен с аромата на барута и с огнестрелните оръжия изобщо да тества Amour Nocturne и да каже компетентно мнение  Peace

Опа  bowuu

Amour Nocturne не съм пробвал,но съм пробвал три от изброените във фрагрантика парфюми с нотка на барут Amazingreen Comme des Garcons , Don Xerjoff  и La Fin Du Monde Etat Libre d`Orange  - мога да направя ревю и на 3-те ако искате , но не знам дали това ще помогне.До много скоро дори не знаех,че съществува Explosions d`Emotions линията на L`Artisan.

Значи тук е момента WalterP99 да излезе на сцената  Wink Hug

Хахахаха, аз не него имах предвид, обаче с този ник, мисля просто е задължително  Laughing

Mr. Green

П.П.
Довечера ще отида да пробвам новата версия на Pi Givenchy , че сме на дъното.Парфюма е чудесно унисекс гурме , и не е никакъв проблем да се носи от жена.Надявам се пак да няма ненужна реформулировка .

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 15:45 от WaltherP99

# 308
Наааай после го дочаках!!! Crazy Party Ами, kovatcheva, Deziderata... обожавам го!! Heart Eyes Heart Eyes Прелестен, топъл, вкусен, секси, всичко страхотно накуп. Не намирам почти никаква прилика с Just Cavalli, който ми е кремав, белоцветен. А тук - сухи, топли, печени лешници, маршмелоу, кожа, в този ред. Не знам как мирише палисандър, но си представям ей такъв нов скрин. Прекрасен е, влюбена съм! Flutter Heart Eyes
Показах шишенцето на парфюма на снимка и получих следния коментар от мъж, който няма никаква представа как мирише сокът вътре: "Ооо... похот?" каквото и да означава това... Crazy
Впрочем, 30 мл ми се вижда миниатюрно количество... Подозирам дълго и щастливо съвместно съществуване с този парфюм.

Имах удоволствието да пробвам и Black XS L'Exces for Her Paco Rabanne, посягайки към него предубедена, защото не харесвам никак първообраза. Който ми е тлъст, лепкав и "пиян", точно от типа на черното Дел Поцо(или както там се пише). Обаче този няма нищо общо с него! Още един секси аромат, тъмен и сластен, плодовете в който са отнети и са добавени само малко количество сушени фурми за разкош, които не натоварват аромата с тежка плодова сладост, защото въпросните фурми са в много премерено количество. Пирамидата му не мога да я отъждествя по никакъв начин с уханието му, но парфюмът е разкошен! Heart Eyes

# 309
Amour Nocturne е чуден Heart Eyes Мисля че се сещам как мирише барут, но може би защото аз съм малко кибритлийка та при мен не ще да се покаже много  #2gunfire hahahaИма обаче някаква лека подобна нотка която  не ме дразни ама за друг знам ли newsm78 При мен е лек карамел, ама не сладникав. Иска си тест, защото мисля че на тези които харесват много сладко той няма да е сладък, а на други пък които си падат по цитруси ще е сладък. При мен е много траен, обикновено го пръскам вечер и сутрин се събуждам от приятен аромат на раменете. Лично за мен е откритие. Мислех да купувам някакъв сладък карамел от рода на Прада Канди , но се отказах. Този ми е точно по мярка. Има нещо леко изчанчено в него като се замисля. Не ми прилича и на нищо което съм пробвала за да го сравня. Ама аз не харесвам цитруси, откровено цветни аромати, бели цветя не понасям та то какво остава - едно няма нищо.. барут
Влюбена съм в Мулен руж Хистоар отгоре на всичко. Базата му е страхотна ама и началото ми харесва. Ковачева му се чудеше нещо на началото та бях осторожна защото не е мой тип по описание. На практика обаче искам шише Laughing Чакам проба да го разнося още известно време да не би нещо да се бъркам , но доста ми харесва.  ooooh!

# 310
  • Germany
Бижу, благодаря за чудесния отзив! Бях се притеснила, радвам се, че има любов! И мен изненадващо много ме радва този парфюм, нося си го редовно, макар да не съм получавала комплимент за него. Аз си го нося за собствено удоволствие. Освен това установих, че е чудесен за комбиниране и наслагване. Като го допълня с малко смола или първично дърво и става  Crazy Crazy, чудо направо!
 Ще проуча и сегашния му любим парфюм, искам да направя "благодарен" подарък и искам да имам повече варианти. Пък ако не стане, ще диря друг вариант.

Идеята е на кои нотки се държи повече-на лешника,кафето и ментата ...сусама? Сусама както вече споменах не се използва често като нотка и избора е ограничен.
WaltherP99, стига мъчи жената  Wink Peace Не всички разбиват парфюма на ноти, както и не всички знаят какво точно търсят, но като го намерят, знаят че това е търсеното  Peace Понякога е усещане, спомен, мил момент, желание... Дай и предложения, които покриват твоето усещане за съпоставимост на парфюмите. Ясно е, че няма да са еднакви и не могат да са еднакви, но всеки усеща нещата индивидуално и никой няма да се разсърди, ако не съвпадне мнението му с твоето. Един пример, аз не харесвам Коко Мадмоазел в нито един вариант, и откривам прилика с него в хиляди парфюми - So Elixir, Лидълската имитация, нотки от него откривам и в Rose Noir на Байредо, и т.н. Заради онова дразнещо, кисело и много разпознаваемо за мен поне пачули. Обаче съм говорила с хиляди почитатели на КМ, които не признават никаква прилика с парфюмите, които аз смятам за близки с КМ. Така че всичко е въпрос на усещане, на възприятие. Дай й насоки, а тя ще си реши, дали ще е съгласна с теб или не. Тук например, защото е малко общество и се познаваме, всеки познава вкуса на редовните потребители и знае, че когато Х хареса нещо, то У въобще няма да го хареса, но пък със сигурност ще допадне на А и В. Нищо лично към никого, най-малкото към теб, просто мисля, че ще ни е по-лесно в комуникацията  Peace Grinning Flutter

# 311
Бижу, честито!  Hug Много е минатюрно бутилчето, нали?
Л'ексеса и аз много го харесах още като излезе- сладко-горчив портокалов цвят по мой вкус. Не го придобих тогава (беше лавиново лято, още го помня) но оттогава го държа под око.

# 312
  • София
Amour Nocturne е чуден Heart Eyes Мисля че се сещам как мирише барут, но може би защото аз съм малко кибритлийка та при мен не ще да се покаже много  #2gunfire hahaha

Това ще да е причината и при мен да се крие  bowuu hahaha

Днес понеже ми предстои парфюмна вакханалия довечера  Laughing Mr. Green съм заложила на нещо леко, да не ми обсебва обонянието цял ден - Zara White Jasmine. Отдавна не го бях носила, и по-добре, забравила съм го и сега ме изненадва приятно. Простичко, леко, ефирно.. Е, не много трайно, но компенсирам с често подновяване Wink

# 313
  • Sofia
Здравейте  Hug

Вчера си харесах аромата на ето този парфюм:

"Императрицата" на Долче и Габана.

Не съм си го взимала досега, но мисля, че ще ми отива. Някоя от вас да го е ползвала и какво й е мнението, оценката за него?

# 314
vihrogonche, ако си го тествала на кожа и ти допада, просто вземай   Аз съм така, не питам.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт