Парфюмни размисли и страсти - 192

• 103 267
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Deetron, много ти благодаря!  bouquet Аз и без това не мога да го сравня с Монтал, пък и не мога да описвам така хубаво като теб.

# 361
Благодаря много!  bouquet

# 362
При мен  Khaltat Al Oudh е унисекс от мъжката страна на разделителната линия. Върху кожата ми почти няма роза и категорично не усещам мускус (завиждам на Деетрон за това). Розата е противоположна на онази в Aramis Calligraphy  Rose - тук е тиха, приглушена; актриса с поддържаща роля, която играе във филма, но чието лице не помниш след излизане от салона. Свързвам парфюма само и единствено с уд: сух, студен, еднотипен. Аз не харесвам уд и може би за това е така.
За мен не е олицетворение на чистота и свежест, а на нещо синтетично, медицинско. Не ми отива и не го нося,радвам се, че подхожда и радва други.

# 363
  • София

За нищо  Simple Smile Сигурен бях, че не питаш за теб. Любопитството ти към Rasasi на мига ми се стори нетипично за теб, но все пак държа да кажа, че марката има страхотни попадения  Simple Smile

Daisy^Slava - сега се сещам, че точно на теб писах във fragrantica  Hug Познах те по малкото триъгълниче, сочещо нагоре.
Много се радвам да се срещнем виртуално отново и да се запознаем и тук задочно   Simple Smile   bouquet

За Khaltat Al Oudh - жалко, че при теб се разкрива по не до там желан от теб начин, но понякога и това го има.

Иска ми се да върна фокуса малко върху мнението на kovatcheva за парфюмите на костюмираните мъже  Mr. Green

Специално бях питал и разпитвал най-елегантните и така по-натокани момчета какви парфюми ползват и по едно време се оказа, че във фирмата, най-ползвания парфюми от разбирачите беше Hugo Boss for men - известен като "онзи с капачка"  Mr. Green

Скрит текст:

Актуална картина на текущото положение нямам, но подозирам, че нещата може би гравитират отново около Хуго Бос, Долче и Габана и Армани - код някой си.

Трябва да призная, че имам и един колега, който е нещо като парфюмен фен-колекционер, обича ароматите и си купава по-често от другите. Той харесва по-старата школа, с мъхове, с горски нотки, така да се усеща мъжа наоколо  Mr. Green Един от любимите му е Guy Laroche Drakkar Noir, даже си го подновява като му свърши  Laughing Как да не го обича човек?  Party
Редовно като имам възможност го заговарям, защото е много готин и свеж, а освен това и изпечен арабист - та един път му викам, че мисля да си взема типичен арабски аромат и че ми е омръзнало  от скучните аромати в моловете, без да му издавам, че вече имам 3-4 такива  Mr. Green Той ми връща - "Ооооо не! Много са тежки и трудни. По-добре си вземи Хуго Бос" Laughing

# 364
За мен идеален за мъж в костюм е -TRUSSARDI UOMO Eau de Toilette.
http://www.trussardi.com/us/perfume_cod46234950vm.html
Луксозен и загадъчен.

Deetron , аз също поддържам Дракар Ноар постоянно, любими са ми Eau Sauvage By Christian Dior и Chanel pour Monsieur, оригиналната версия от 1956 (или някъде там).

От няколко години обаче съм в постоянна любов с D&G Pour Homme. Дори не устоях и онзи ден си го купих пак, че попаднах в магазин с промоция за 50 долара -125 мл. Много в същият дух чувствам и ИСЛ - Спорт от миналата година и Исеи Миаки Ноар, пак миналогодишното издание.

Какви ще са вкусовете на този 30 годишен млад мъж обаче, може само да се гадае... Wink

# 365
А на мен ми е много любопитно какви аромати ползва племенника на Kovatcheva. Питах синатора (на 16), в неговия клас само момичетата ползвали парфюми, момчетата не. А с удоволствие бих му взела каквото иска, само да си каже.

# 366
  • София
Deetron, въпросът ми е към теб Simple Smile Дали ти е познат и имаш мнение за този аромат на Rasasi - http://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/La-Yuqawam-Homme-19668.html? И ако случайно познаваш и дамската му версия, ще ми е изключително любопитно да чуя твоето мнение  Flutter

# 367
Ох голяма борба с паролата, така и не се разбрахме! Спомням си, че някой търсеше ароматите от частната колекция на Elie Saab. Вчера по случайност ги открих в магазин, който по принцип избягвам - Дъглас на KÖ в Дюселдорф, заедно с приве колекциите на Шанел, Диор и още куп други марки. Та който има път на там, или пък е по следите на бренда, това е мястото   Simple Smile
Връщам се да чета интересните дискусии

# 368
  • Germany

Трябва да призная, че имам и един колега, който е нещо като парфюмен фен-колекционер, обича ароматите и си купава по-често от другите. Той харесва по-старата школа, с мъхове, с горски нотки, така да се усеща мъжа наоколо  Mr. Green Един от любимите му е Guy Laroche Drakkar Noir, даже си го подновява като му свърши  Laughing Как да не го обича човек?  Party

Ирония ли усещам или само ми се струва  newsm78 Дракар Ноар си е голяма непреходна класика, и между другото, тук си го носят доста мъже. Не ми е толкова любим, една идея по-сладък и бръснарски е за моя вкус, но има мъже, на които много им отива. Дракар Ноар е бащата ако мога така да се изразя на много от модерните и преобладаващо сладки парфюми от ориенталската и ароматно-фужерната група.  Друга ретро класика, която обожавам е Brut  Blush http://www.fragrantica.com/perfume/Brut-Parfums-Prestige/Brut-15303.html
Сигурно за много това е парфюма на дядо им, но едно мое гадже навремето го носеше и толкова ми харесваше и ми се е набил в съзнанието, че и до ден днешен реагирам на мъж, носещ Брут Blush
А на мен ми е много любопитно какви аромати ползва племенника на Kovatcheva. Питах синатора (на 16), в неговия клас само момичетата ползвали парфюми, момчетата не. А с удоволствие бих му взела каквото иска, само да си каже.
Dezi, какво ли не! В началото започна с почти пълна колекция от http://www.fragrantica.com/designers/Playboy.html, с имена на градове. Аз съм разказвала и друг път, как дойде при мен за пет дена на морето преди години с осем парфюма  Mr. Green Сега в момента най-често ползва He Wood, She Wood Crystal Creek Wood, He Wood Ocean Wet Wood на DSQUARED², Eau Parfumee au The Blanc, Bvlgari Man, Bvlgari Man Extreme на Bvlgari, Grey Vetiver Tom Ford, Chrome Sport, Chrome Legend на Azzaro, Sander for Men Jil Sander, Rochas Man Rochas, Versace Pour Homme Versace, Essence Pure Ocean pour Homme S.T. Dupont, Givenchy pour Homme Blue Label, David Beckham Urban Homme, Intimately Yours Men David & Victoria Beckham и все в този дух, предимно акватичета. Не съм му контролирала скоро колекцията да видя какво ново има. Наскоро ми се обажда и започва:

- Здрасти Крис, как си? Как е Х, а добре ли е У, как е работата... (на мен ми светва лампа, че ще иска нещо Grinning)
- Добре сме, благодаря за вниманието. А ти как си?
- Ами как, седя тук и се чудех, какво ще кажеш да ми подариш Бялото пачули на ТФ.
Аз  Shocked Той продължава. Има го еди къде си на супер промоция, офертата не е за изпускане и ако не реагирам веднага ще свърши просто. (Тук завършва с такъв драматизъм, че почти съм заплакала Wink)
-Не си ли малко нахален? Майка ти какво каза?
-Каза "забрави", разбира се. И знам, че ти си единствения човек, който може да ме разбере и затова се обръщам към теб  Crazy Crazy Тук гласа му потреперва  Wink
- Ще си помисля, може би за рождения ти ден...
- Ама той е чак през август!!! Как ще чакам до тогава?
- Не нахалствай, ще помисля.
- Оки-доки Mr. Green Мисли по-бързо само Mr. Green

След два часа:
- Здрасти, Лелс (това обръщание се използва, когато нещата са на пожар  Wink) Помисли ли?
- Не.
Дълго, продължително мълчание.
-Там ли си? -питам
- Не чуваш ли как страдам!!! Душата ми плаче за бялото пачули  Mr. Green Mr. Green Joy Joy Joy
-Не става.
- Ок, ок, а какво ще кажеш поне за нова година да ми го подариш, м..... Joy Joy hahaha

Голям образ е Laughing, много ме разсмива. Но може би ще потърся Бялото пачули за НГ  Wink

# 369
  • София
- Не чуваш ли как страдам!!! Душата ми плаче за бялото пачули  
Оххх! Разплаках се и аз... от смях  Laughing Laughing Laughing Как да не му подариш едно Бяло пачули на такъв сладур  Grinning

# 370
  • на морето
Ох, добре, че синът ми не чете темата...Ако и той се "светне" на парфюмна вълна, тежко ми и горко  Twisted Evil
Днес при нас бе сив, мрачен и навъсен ден. Облях се достопочтенно с Lolita http://www.fragrantica.com/perfume/Lolita-Lempicka/Lolita-Lempicka-456.html и за сетен път се убедих ,че това парфюмче е идеално за повдигане на настроението и тонуса. Стана ми едно топличко, сладко и задушевно, идеален антидепресант е! Wink

# 371
За нищо  Simple Smile Сигурен бях, че не питаш за теб. Любопитството ти към Rasasi на мига ми се стори нетипично за теб, но все пак държа да кажа, че марката има страхотни попадения  Simple Smile
Да марката може да има страхотни попадения, както и много други, но аз много внимавам какви и колко бутилки купувам и при положение, че имам дълго обмисляни парфюми в същия ориенталско- удов дух примерно няма как да купя още бройки, към които така или иначе няма да посегна пред подобни на Килиън или Том Форд, които вече съм купила и ползвам с голяамо удоволствие.
За съжаление вчера видях, че отново съм преминала с последните си покупки психологическата граница за моята колекция от 70 парфюма/преди години едва успях да намаля на под 60/ и ми е крайно неприятно, защото нямам нищо за махане, а напротив, отвори ми се изведнъж глад за покупки на парфюми отлагани с години.

Вчера и днес се пръскам сериозно с Босфора на Лартизан и много му се радвам.
Онзи ден се пръсках в нас пестеливо със Сахара Ноар на Том Форд и ми беше много готино. Радвам се, че горещото време се махна, защото ми писна, а и искам да си нося по-готините парфюми, които е невъзможно да се носят в жеги. Много са ми долипсвали.

# 372
Мм да и аз вчера точно измъкнах Босфора, цяло лято с копнеж гледам кутията, даже се консултирах тук дали мога да мина с него и в жегата  Mr. Green Определено бих поносила по-зимните неща вече, стига толкова лимони, смокини и кокос  Peace

# 373
Хубав е L’Homme Ideal Cologne Guerlain, но е супер нетраен при нас.
И аз съм на същото мнение. След половин час става skin scent и след 4 часа няма никoй при мен. Ако направят EDP версия ще е супер.

Писах ЛС на момичето,за да не спамиме темата повече. Просто Very Irresistible е ДОСТА нетипичен парфюм.Комбинацията от лешник,кафе,мента,цитрус и сусам я няма никъде другаде.Или трябва да е нещо със сусама,където избора е малък,или лешник,кафе и т.н.-това е по-лесно.Тъй като това беше супер популярен мъжки парфюм години наред човека , за когото ще е парфюма сигурно е свикнал с него, и ако не получи същия,или нещо подобно може да се разочарова.Ако някой поиска нещо подобно на Chergui можем всички да предложим без проблем поне 20 аромата.Ще го измислим по някакъв начин със заместителя на  Very Irresistible.
Аааа това не е спам, а си е точно по темата, така че спокойно можеш и тук да пишеш такива работи Simple Smile Не знам какво си й препоръчал, но аз се сещам само за 2 подобни аромата, и то наистина не много подобни, а просто се доближават, защото това както казваш е доста специфичен парфюм.
http://www.fragrantica.com/perfume/S-T-Dupont/S-T-Dupont-Noir-981.html , който набляга повече на лешниците, също има мента в него, сусам и кафе май няма, но като усещане е подобен
и http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Very-Irresistible-Gi … Attitude-965.html , който е нещо като лятна версия на оригинала и е по-малко сладък, с по-малко лешници и вместо тях с повече кафе + мента + цитруси.

И двата обаче също са спрени отдавна от производство, така че трудно могат да се открият.

На мен ми изглежда момченце,с едно детско лице:-) работи в държавно учреждение,занимава се с политика,но е бил и автомобилен състезател. Не съм го срещала и нямам преки наблюдения, просто помогна за нещо дребно, но важно за мен.
Охоо, "намирисва" ми на помощ не по каналния ред от държавната администрация  Laughing За "корумпирани" държавни служители препоръчвам само Boss, Hugo Boss Simple Smile Това на майтап разбира се  Laughing

Въобще не съм компетентна относно мъжките аромати, но не се въздържах да споделя как през лятото, търсейки подарък за познат, се натъкнах на ето това: http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-In-Black-26358.html.
Ами така се натъкнах, че просто цял ден въздишах над блотера. Интересно ми е мъжкото мнение за подобни аромати, само на жени ли се харесват? Разбира се при мен е субективно.
Колко му трябва понякога на човек - Two Hearts  ?
Karie, не си само ти  Laughing И аз въздишам по него откакто е излязъл миналата година. Мислех да го подаря на приятеля си, но брат му ни изпревари като си го пожела за подарък, имаше повод. Затова засега съм го оставила настрани. Иначе и на мен ми са интересни мъжките мнения за аромата. За Deetron бях почти сигурна, че му допада.  Grinning
Странно, на мен също много ми харесва. Май е някакъв всеобщ любимец Simple Smile
Дори вече са пуснали лимитирана EDP-Intense версия, която е още по-силна от EDP-то, но не знам дали ще се появи в БГ:  http://www.bulgari.com/en-au/97158-e.html

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 22:11 от ScorpionKing

# 374
  • Варна
SkorpionKing, тъкмо си мислих, че няма да простя на WaltherP99,как ми развали хубавия спомен за мъже в черно, тъй като сега си мисля само за  пипер в черно.  Wink Но... спомените понякога се размиват във времето,  така че ако ми се отвори път до някоя парфюмерия,  ще тествам отново.
Някой знае ли от къде мога да си поръчам мостра на Noir Exquis L'artizan, че вече ме сърбят пръстите?

Общи условия

Активация на акаунт