Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-5

• 70 499
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Някой знае ли, много ли се чака в Кадастър София. То е ясно, че е относително, но ако някой има пресни впечатления. Мога ли да изляза за 1 час от работа и да ида или ще ми отиде деня?

# 76
  • Варна
Лъки, къде е точно апартамента ? Пише до площад Лавренти, ти казваш до циганите?

# 77
Интересна дискусия сте спретнали, записвам се, за да следя.

# 78
Здравейте, чета от няколко дни темите, но не попадам на събрана информация за сайтовете за недвижими  имоти, агенции  и други начини човек да открие онова, което търси. Молбата ми  и е  /ако на някого му се занимава/ да посочите сайтове и агенции различни от имоти. бг . Аз търся малко жилище в София. Важна ми е цената, районът /да няма цигани/. Не ми е спешно, но мога да получа нужния кредит бързо. Трябва ми за лични нужди, не за бизнес.

# 79
Имоти.бг и други подобни са сайтове за обяви, самите агенции публикуват там обявите си, освен на техните собствени сайтове.  А агенции - много, по-големите с по-няколко офиса, представителства в други градове /може би/... Как да се обобщят тук в темата newsm78

# 80
  • На земята, която е всъщност звезда.
...аз лично не бих си и помислила,че дете от втори брак може да има отношение към имот на първата съпруга на баща си.

Ама то няма отношение към имот на първата съпруга, а към имот на баща си. От разказаното става ясно, че жената умира и я наследяват децата и съпругът й, т.е. те вече са собствениците със съответни проценти. След това мъжът се жени и има дете и, съвсем естествено, това дете наследява, заедно с другите братя и сестри, частта, собственост на баща му. В случая продавачите са се направили на ударени и не са съобщили, че не са единствените собственици на имота.

# 81
Лъки, къде е точно апартамента ? Пише до площад Лавренти, ти казваш до циганите?
Този апартамент е пародия, показах го като шега за бойлера. Не ме вълнува и без пари да го дават.

So Lucky*,
Сигурна съм, че гледаш и в olx-а. Там има доста обяви на двустайни и тристайни във Варна.

Не. Гледам само имот.бг и предложения пратени ми по и мейл от мой брокер.
Под 60 м2, не гледам сериозно. Не гледам северни, първи или последен етаж,често и предпоследен с отстъп не става, без скосове;също искам и акт 16. Локацията ми е важна,  искам ликвиден имот, който в случай, че реша мога да продам бързо и с минимална загуба.

Днес изтървах един апартамент на Макдрайв, снощи е обявен днес в 10 и 20 капариран. Sad
 http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b144042653010569 … k=1xp1a4&f1=6

# 82
Много високи цените и във Варна, почти софийски...

# 83
И аз това щях да напиша, макар че нямам представа за варненските квартали и пазаара като цяло.

# 84
 От 50 000 евро започват, двустаен в широкия център...под тази цифра имат забележки. Не знам как са в София...

# 85
Добър апартамент е, ако е това, което са описали. Дори с асансьор.

# 86
Актуално инфо за забавянето в Агенция по вписванията: Изповядахме на 19ти август, днес получих SMS-и за вписване на покупко-продажбата и ипотеката, т.е. забавянето вече е по-малко от седмица.

Някой знае ли, много ли се чака в Кадастър София. То е ясно, че е относително, но ако някой има пресни впечатления. Мога ли да изляза за 1 час от работа и да ида или ще ми отиде деня?
За удостоверение за липса на кадастър - около час и нещо чакане преди около 2-3 седмици.

# 87
Продаде се за по малко от 24 часа. Sad

# 88
Ами моята брокерка ми обясни, че няма такива филми (много рядко се случва) толкова бързо да се продаде. Това са брокерски трикове - пускат нещо много изгодно, но несъществуващо, за да си вдигат трафика и после отговарят с реплики "Ние имаме един подобен, интересувате ли се?" или "Вие какво си търсите, може друг да ви предложим." и т.н.

То като се замисля, няма как да стане за няколко часа, как ще се организира оглед, ще се направи, ще мине успешно (тоест няма да имат двете страни никакви различни виждания за цена, включени, мебели, гараж и т.н. теми подлежащи на разговори и  преговори) и накрая за това време ще се даде стоп капаро. Освен това, ако чак толкоз още първия купувач се съгласи на пълната сума, според мен повечето продавачи биха обмислили да завишат цената.

# 89
  • Sofia
Продаде се за по малко от 24 часа. Sad

Може да не е била реална обява.
Защо не помислиш за покупка в софия в студентски град след като търсите апартамент за инвестиция?

Общи условия

Активация на акаунт