Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
Ev_e, точно в Гърция има от този Ариел за петна.

Това е актуалната опаковка
Скрит текст:

Взех си една малка кутия Персил прах да заплаквам някои неща и исках да питам що за прах е
Гръцкият Персил е на Хенкел и като цяло е аналог на нашия Perwoll, но имат и прах за ръчно пране с тази марка.
Скрит текст:

# 181
  • София
Хахахахах, Гес, точно този съм купила, без да осъзная, че е за ръчно  LaughingИ да, на Хенкел е. Изплакнах няколко бански и съм доволна, че отмива хубаво слънцезащитните мазила, които оставят ужасни бели мазни следи по дрехите.
Ще се оглеждам за Ариел, щом го продават и тук, в супера,в който бях снощи, нямаше със сигурност. Ако го напипам, ще взема поне 2 опаковки. Той поне е малък и може да мине незабележимо  hahaha

# 182
Вече се приема за нормално добре направените неща да се спират и заменят с боклуци, вероятно и тук случаят е такъв. Ще оставят течните, които не вършат почти никаква работа освен за директно третиране на цветни петна. 
В Англия са изтеглили всички продукти за петна - течни спрейове, прах, че и таблетките Ariel на всичко отгоре. Не знам причина. Може да е временно заради проблем с партидата или нещо подобно.
Но цената е много определяща. Хубавото е скъпо, а хората не са склонни да харчат твърде много за такива продукти.
Който купува евтини прахове, е малко вероятно да купи толкова скъпа добавка. Който купува скъпи прахове, очаква прахът да се справя сам, а не да е нужна каквато ида е добавка.
Цялата тази идея с Ариел за петна още от самото начало ми се струваше обречена.
Иначе самият продукт е великолепен. Купих си го от Англия един месец след като го пуснаха на пазара и бях впечатлена. После почна да се намира и тук - от Испания, Гърция и т.н.

Хахахахах, Гес, точно този съм купила, без да осъзная, че е за ръчно  LaughingИ да, на Хенкел е. Изплакнах няколко бански и съм доволна, че отмива хубаво слънцезащитните мазила, които оставят ужасни бели мазни следи по дрехите.
Ще се оглеждам за Ариел, щом го продават и тук, в супера,в който бях снощи, нямаше със сигурност. Ако го напипам, ще взема поне 2 опаковки. Той поне е малък и може да мине незабележимо  hahaha
Ами то си пише: για πλύσιμο στο χέρι. Mr. Green Wink

А защо не си вземеш концентриран Суплин, ами ще мъкнеш тези огромни туби? Има същите аромати, но примерно 1 л за 28 пранета вместо 2 л за 20 пранета.

# 183
  • София
Остави, че си пише (не разбирам гръцки, мога да чета, но езика не знам), но е нарисуван леген  hahaha ама кой да мисли.
Видях и концентратите, но ми се сториха скъпи. Трябва да пресметна. Нищо чудно със слънчасалия си мозък да съм приела, че 3 л за 5 евро за 30 пранета е много по-изгодно от 1 л за 28 пранета за 4 евро примерно  Embarassed
Иначе големите кутии прах по 50+ пранета на Ариел, Скип, Ленор - всички се връзваха над 50 ст. прането и няма да влача на такава цена. Ако видя по 22 ст. както миналото лято, ще подновя запаса.

Имаше изгодни течни, но нали съм въздържател  Naughty

Видях някакъв оранжев Ариел Basico. Какво представлява?

# 184
Да, продуктът е добър. В един друг, по-добър свят с, по-малко алчност такава система за избелване би могла да се инкорпорира във всеки препарат за бели тъкани, без да е нужно да се купува отделно. Печалбата обаче е над всичко.

# 185
Моля за съвет по един банален за вас експертите въпрос!
Четох, че хвалите Бинго за бяло,взех-не е като да не съм доволна.Но сега се чудя Ариел или Оммо да си взема за бялото.Ползвам Первол за черно, но имам чувството,че ми изблева дрехите Shocked.

# 186
  • София
Аз си купих от Гърция Ариел Актилифт прах 50 пранета за 7.50 евро.Добавките за петна взех и за бяло,и за цветно,тъй като в магазина с паралелен внос,от който пазарувам има традиционно само за бяло.
С Ариела  изпрах няколко пъти и за пореден път се убеждавам,че няма смисъл да купувам гръцки,защото италианския Даш е много по-качествен и мога да си го купя от тук.
Между другото разнообразието от препарати в Гърция е поумряло.Предлагат се предимно гръцки марки на ниски цени в сравнение с най-известните.Има и български препарати и добавки,а най-странно ми стана като видях TEST.

# 187
Но сега се чудя Ариел или Омо да си взема за бялото.
Което е на промоция/по-евтино.

veka, без да влизам в спорове, пиша само собственото си мнение, но не съм очарована от Dash. Нашенският прах Ариел много повече ми харесва. Избелва страхотно, дрехите искрят.
Даш последно взех този. Уж се води за бяло (Bianco del Bicarbonato), ама резултатът не е баш като с нашия Ариел.
Между другото, да взема да го похваля. Мъжът ми гледа домати в градината и правихме буркани. Една по-светла кърпа за ръце беше цялата оцапана. Ариел я изпра самостоятелно на 99%, като видимо остана само едно петно. Обаче като я прострях на слънце, и то изчезна.
Но в крайна сметка ОМО и Персил се справят по същия начин, че и на DM праха - и той.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2015, 16:20 от Guess Who

# 188
  • София
Но сега се чудя Ариел или Омо да си взема за бялото.
Което е на промоция/по-евтино.

veka, без да влизам в спорове, пиша само собственото си мнение, но не съм очарована от Dash. Нашенският прах Ариел много повече ми харесва. Избелва страхотно, дрехите искрят.
Даш последно взех този. Уж се води за бяло (Bianco del Bicarbonato), ама резултатът не е баш като с нашия Ариел.

Аз купих същият Даш преди да замина за почивка и не съм го отваряла дори.От стария в големите кутии бях много доволна.

# 189

Отдавна пиша по въпроса за безмисленото купуване на препарати внесени от тираджии и с микробуси от тук и там, но чуваемост няма... Българинът е абсолютно убеден, че го лъжат и на запад всичко е по-хубаво и това си е. В крайна сметка си купува препарати произведени преди години, на доста висока цена и е доволен, че не го лъжат, а той е излъгал сам себе си.

Последният Ариел, който си купих беше произведен три седмици преди да го купя. Оказва се обаче, че нещо за италианския пазар, в картонена кутия, произведено преди 2-3 години и съхранявано незнайно къде (вероятно предназначено за бракуване) е много по-качествено. Как става това не ми е ясно...

# 190
Не си съвсем прав. Не винаги се продават стари и залежали продукти. Примерно този Даш, който показах, е произведен през 2014. Както се вижда е за 25 пранета и струва 10 лв. така че е малко по-евтиничък от нашия Ариел на редовна цена.

И като каза бракуване, имаш ли представа какво правят с праховете, които се изтеглят поради изтекъл срок или по някаква друга причина.

# 191
ТАЕД, гледам че си тук Simple Smile
Вчера мъжът ми спомена дали да не започваме с Калгон. Май е обсъждано, но не скоро.
Та необходимо ли е или не?

# 192
Не си съвсем прав. Не винаги се продават стари и залежали продукти. Примерно този Даш, който показах, е произведен през 2014. Както се вижда е за 25 пранета и струва 10 лв. така че е малко по-евтиничък от нашия Ариел на редовна цена.

И като каза бракуване, имаш ли представа какво правят с праховете, които се изтеглят поради изтекъл срок или по някаква друга причина.

Вероятно не е така в 100 % от случаите, но общо погледнат препаратите от официален внос са далеч по-пресни партиди.

Честно казано не знам каква точно е технологията за рециклиране на перилни препарати, добър въпрос, ще трябва да проверя, но се рециклират.

MissM,
Каква е твърдостта на водата във вашето населено място? Освен ако не е много твърда (над 20 dH) не използвайте калгон.

# 193
Ако се спазва дозата на праха, не е нужен Калгон и подобните нему. Ако водата е много твърда и дозата на праха стане твърде висока, по-добре да се ползва отделен омекотител за вода, но защо точно скъпия и прескъп Калгон? Има по-евтини алтернативи, които вършат същата работа.

Честно казано не знам каква точно е технологията за рециклиране на перилни препарати, добър въпрос, ще трябва да проверя, но се рециклират.
Мислех си дали не правят нов прах от стария, точно рециклиране. Защото някои съставки дават фира, но други са си съвсем наред.

# 194
Рециклира се в смисъл, че не се изхвърля на бунището, т.е. търпи някаква преработка. Органичните му съставки са по-бързо или по-бавно, но биоразградими. Преди, STPP се утаяваше и използваше като фосфорен тор, говоря за пречиствателните станции. Сега утаяват зеолитите още в първичните стъпала защото са неразтворими и се чудят какво да правят с тях. Те са инертни и нямат приложение. Могат да се реактивират и да се използват повторно, но това е много по-скъпо отколкото да се копаят нови. Това се превръща в проблем защото става въпрос за милиони тонове .

Общи условия

Активация на акаунт