Перилни препарати и омекотители - 33

• 68 291
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Моят всъщност пише, че е за тъмни материи и деним. Аз го използвам само за такива. Не съм го пробвала за цветно (без горецитираните), още повече, че самият течен препарат е почти тъмносин, и бих се притеснила. За цветните използвам или праха за цветно на Ариел, или течният такъв.

# 211
В Кауфланд от понеделник има промоция на Пурлан за вълнени изделия. Ползвала съм го преди доста години и бях доволна. А рекламата с бебето и татковия пуловер беше чудесна.Но сега дизайнът на бутилката и етикета е съвсем различен.Дали качеството му е същото?  След многобройните отрицателни отзиви за Первол се чудя дали да не взема от Пурлана. Някой ползвал ли е и какво е качеството му?

# 212
  • Русе
В Кауфланд от понеделник има промоция на Пурлан за вълнени изделия. Ползвала съм го преди доста години и бях доволна. А рекламата с бебето и татковия пуловер беше чудесна.Но сега дизайнът на бутилката и етикета е съвсем различен.Дали качеството му е същото?  След многобройните отрицателни отзиви за Первол се чудя дали да не взема от Пурлана. Някой ползвал ли е и какво е качеството му?
Не веднъж съм писала, че откакто е излязъл на пазара, само него ползвам. Веднъж го смених с АВС, но после пак си продължих с Пурлан. Ако имам възможност другата седмица да ида до Кауфланд, ще си купя, защото имам максимум за 1-2 пранета.

# 213
  • Пловдив
Какво ви е мнението за българския прах "Изи" ?

# 214
  • оттам, откъдето започва България
Лично аз го пробвах с една малка кутия и не повторих.

# 215
Защото черните дрехи искат по-специално отношение от зелените и червените. За всеки уважаващ себе си българин черното е върхът на стила. Българинът носи черно и в най-големия студ, и в най-големия пек. Всяка дреха, която е обагрена в черно, изисква специална грижа. Единственото по-лошо от това да носиш дрехи с цвят, различен от черния, е това да носиш избелели черни дрехи.

И каква е тази по-специална грижа? Не знам дали е известно, но най-нестабилните багрила са червените, не черните. Всеки един добре формулиран препарат за цветно пране е точно толкова подходящ за черно, колкото и за всеки друг цвят (освен бяло разбира се).

Писали сме и друг път за маркетинговите трикове, които се прилагат за да ви накарат да поддържате огромно количество ненужни препарати: за бяло, за цветно, за черно, за джинси, за пердета... даже имало за бельо! Накрая, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

Интересно, какво в състава на тези препарати ги прави толкова подходящи за определен цвят и ги отличава от останалита за цветно пране?

# 216
Това, което си цитирал, беше иронично.

# 217
Това, което си цитирал, беше иронично.

Извинявай, явно не съм схванал иронията. Иначе, ако трябва наистина да се грижим за по-неустойчивите цветове, аз бих препоръчал използването на прахове с малко зеолит, че дори и течни ако багрилата наистина са слабо фиксирани и по-кратки програми.

ПП: Съгласен съм с твърдението, че българинът носи много черно, чудил съм се каква е тази неустаряваща мания. Особено през зимата е чудо да срещнеш човек облечен в по-светли дрехи.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 14:13 от TAED

# 218
О, моля ти се, няма нужда да се извиняваш. В писмена форма понякога е трудно да се различат отсенките на речта. Затова сложих Mr. Green

Каква ти зима. Това лято масово срещам хора облечени от глава до пети в черно. Липсата на фантазия с мед да я намажеш, но как не получават топлинен удар. Та фактът, че българинът носи масово черни дрехи, като че ли е във вечен траур, обяснява огромния интерес към специализирани препарати и сериозното присъствие на пазара на такива. С гордост мога да кажа, че поне по този показател се различавам от масовия българин - нямам нито една черна дреха в гардероба си. Мъжът ми - също. Синът ми подмята някакви черни тениски, но ги ползва зимата за долни.

Аз пиша тук от 2009 - 2010 г. и вече се уморих да повтарям, че няма нужда от такива за черно, за дънки и тем подобни и че "най-обикновен" препарат за цветно върши същата работа. Не! Да видим кога ще се умориш и ти. Като гледам така, все още си доста ентусиазиран.
Ама не си прав. В случая луд е тоя, който яде баницата.

Единствената причина да споменавам за Ariel dark + black е фактът, че това е наследникът на стария течен Ariel Color & Style.

още повече, че самият течен препарат е почти тъмносин, и бих се притеснила.
Това няма абсолютно никакво значение. Могат да го боядисат в какъвто си цвят пожелаят. И понеже това е препарат за деним, а деним е със син цвят, боядисали са го в синьо. Маркетинг. Rolling Eyes Щеше да е малко странно препарат за деним да е боядисан, примерно, в бебешко розово. Laughing Това, че даден препарат е с определен цвят, няма никакво отношение към дрехите. Багрилата, с които се оцветяват перилните препарати и омекотителите, не могат да оцветят дрехите. Това важи и за цветните гранулки в праховете за пране.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 14:28 от Guess Who

# 219
Мдаа, наистина като нация в траур. Причината предполагам е в ужасната мръсотия  по улиците. Ходя на работа със светли ризи и след работа изглеждат доста мръсни. Когато съм в командировка някъде навън, такова нещо не се случва, да не говорим че обувките трябва да се лъскат ежедневно...

Права си, повтаряме си едно и също и за смръдливите перални и за ненужните препарати... чуваемост няма, вероятно няма и читаемост.

# 220
  • София
Нося и черни дрехи. Факт е, че ме вталяват  Joy
Зимно време в Бг е изключително непрактично да ползваш връхни дрехи и панталони, които не са в тъмната гама. Такава мръсотия е навсякъде - по улиците и в градския транспорт, че светлорозовото ти кашмирено палтенце става на гъз, без извинение, за едно обличане. Разбира се, има якета, които можеш да переш всеки ден, когато ги сушиш в сушилня. Но палта от вълна - не става. Затова когато избирам връхни зимни дрехи, тип палта - винаги тъмни. Не мога да си позволя химическо след едно обличане, нито ново палто всеки сезон.
В чужбина не е така. Но там няма къде да си напрашиш обувките, затова има едни откачени марки, които обличат подметките във велур. Там бабите се обличат само в бяло. Разбира се, предвид последните външнополитически новини, това може бързо да се промени.

TAED се възмущаваше на определението "универсален" препарат. Не беше съвсем прав. От личен опит - от купищата дрехи на детето само два чифта спортни панталони (червен и тъмносин) изсветляха след 2-годишно пране на 60 градуса с универсален препарат (разбирай с избелители). Останалите не са мръднали. Качествени са, без да са маркови и скъпи, но пък са експлоатирани жестоко. Затова си мисля, че е съвсем възможно човек да пере повечето си дрехи с такъв прах без съществени поражения. Ако не се лъжа, има държави (май Гърция е сред тях) без прахове за цветно. Ако наистина е така (гр баби ходят преимуществено в черно), явно дори този цвят може да издържи на "универсалния" прах.

# 221
Малко спам, ама и аз да кажа за черното  Grinning
Скрит текст:
Много добре ми стои, ама като гледам, че всеки втори е с такива дрехи залагам на другите цветове. Идиш някъде на празненство - всички в черни рокли. Аджеба, само такива ли има по магазините?!  ooooh!
За Калгон-а - ще проуча твърдостта на водата и ще спазя съветите Ви.

Персил гел от Лидл не ми изпра 2 стари петна. Или не го бива, или имам големи очаквания  Thinking

# 222
Благодаря за изчерпателните отговори на тема препарати за черно и деним. значи без притеснение ще използвам препарат за цветно.

TAED, дали би могъл да повториш пак поста си относно Ариел, защото прочетох, че един потребител ти благодари за разясненията за праха.

# 223

Персил гел от Лидл не ми изпра 2 стари петна. Или не го бива, или имам големи очаквания  Thinking

Аз лично не купувам Персил, след като преди години купих да пробвам и течен, и прах. Останах много недоволна и оттогава въобще не взимам от него. Това е мое лично мнение.

# 224
Искам само да кажа на TAED и Guess Who, че и читаемост и чуваемост има. Много хора като мен не пишат в темата, но четат, а техните мнения са много полезни. Е, още не съм минала на Ариел  Wink, защото около мен все няма добри промоции, но научих много от техните съвети, и прането и пералнята ми определено са в по-добро състояние Simple Smile Благодаря и на двамата   bouquet

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 19:44 от vaychka

Общи условия

Активация на акаунт