Въвод във владение от ЧСИ таксата задължителна ли е ???

• 7 164
  • 8
  •   1
Отговори
Таксата за Въвода на владение от ЧСИ  задължителна ли е ???
Наскоро си получих Постановлението за възлагане влязло в сила вече и Съдията каза че след седмица да се чуем да видим дали предишния собственик ще даде ключовете на апартамента макар че никой не живее в него.
Аз много съм против да дам на съдията 500 лв за да ме вкара в апартамент необитаван празен и на всичко отгоре 60 лв и за ключар трябва да дам.В днешно време 500 лв не са малко пари та да се дават за няма и нищо.
Въпроса ми е следния ако предишния собственик откаже да даде ключовете и аз прескоча ЧСИ то и си извикам ключар да ми отвори и да си сменя бравата това би ли ми създало проблеми след време???

# 1
За "няма и нищо" казваш, се дават въпросните пари? Ми, не ги давай.
Прочети що е самоуправство. Ако не те притеснява - действай, както решиш.
Прескочи го тоз ЧСИ. Пък проблемите може да са след време. Може и веднага.
Боже, колко мъка има по тоя свят...

# 2
Не е задължително да правите въвод.
Ние също купихме от ЧСИ и нямахме проблем с предаването на владението.
Ако решите да правите въвод обаче, таксата е задължителна и се заплаща авансово.
Успех!  Peace

# 3
Да,ако предишният собственик не ви прави проблеми,такса въвод не е задължителна. Ако си отворите сами,не мисля,че ще е проблем,защото все пак във постановлението за възлагане изрично си пише ,че ВИЕ сте собственици на имота.
Ние също си купихме имот от публична продан и не сме плащали такса въвод.

# 4
Ако предишният собственик предаде ключовете, проблем няма и въвод не е нужен
Но тя сама не може да отваря заключено жилище, дори да е празно.

# 5
  • оттам, откъдето започва България
Разберете се със собственика, че да не ги плащате тези пари, иначе таксата е задължително и няма как да прескочиш ЧСИ. Ние също се разбрахме със собственика и не плащахме такса на ЧСИ.

# 6
Здравейте ,
Аз имам следния проблем закупих имот от ЧСИ издадоха ми постановлението за Възлагане което вече влезе в сила и е вписано и идва момента за въвода.
Собственика на имота не е в страната от 3 години и няма намерение да се прибира изобщо , а аз гледам да избегна такса въвода < ако е възможно де >.
Та в имота живее майката на бившия собственик и тя доброволно ми предава ключовете на имота. Трябва ли ми някакъв документ за това нещо , защото от нещата който чета се обърках напълно...

П. С.
И като гледам понякога евтиното ти излиза прекалено скъпо заради нервите и притеснението което имаш.......

# 7
  • оттам, откъдето започва България
Тя опразни ли всичко от апартамента? Ние също доброволно си влязохме без да използваме въвод във владение от ЧСИ. Хубаво е да се засекат водомер, електромер, и да се уговорите да си плати сметките, които е навъртяла. Може да си направите един ваш протокол, ако се притесняваш, в който да се впише дата, на която влизате в жилището, данни на електромер, водомер, ако има топлофикация не знам как се процедира. Може и да опишете в какво състояние го оставя, за да не ви прави проблем собственика. Уточнявам, че не съм юрист. При нас имаше проблеми със сметките за вода, че беше вече даден на съдия-изпълнител, но аз се опънах на ВиК и ми откриха нова партида, той да си плаща за минало време.

ПП Имотът има ли ипотека, че нас ни караха сами да ходим до банката и после в Агенцията по вписванията за заличаване.

# 8
Повдигам леко замляла тема, но ако пред някого това стои като въпрос, все пак да пиша.

Ако предишният собственик ви предава владението доброволно, направете си приемо-предавателен протокол. Мога да пратя на ЛС този, който ползвах аз при влизането във владение. Опишете всичко както трябва, включително че ви предават владението не само на жилището, а и на евентуално избено помещение, таванско помещение, гараж, паркомясто... В нашия приемо-предавателен протокол описахме и в какво състояние приемаме имота, т.е. че е без забележки и както е описан от вещото лице. Това пък е важно за пазача на имота, за да е сигурен, че няма да бъде търсен в последствие за евентуални щети. Опишете си също данните на електромер, водомер, топломер - с приемо-предавателния протокол аз ходих в Софийска вода и ЧЕЗ да си прехвърля партидите, по датата ясно личеше от кога съм влязла във владение.

Общи условия

Активация на акаунт