Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 638 567
  • 50 159
  •   2
Отговори
# 825
50 годишни съпрузи, с децата си /дали син и снаха или обратното не разбрах/ , момичето има9няма 15 годишно, с бебе, пушат под знака пушенето забранено, ядоха и пускаха хартиите около тях по земята, после 15-годишната препови бебето и всички салфетки и пелената ги пусна до себе си на земята и спря да ги вижда повече....

Отвратителни са. Колко от хората покрай теб постъпват така? И защо се чудиш, че чуждата "култура", която носят не се нрави на всеки.

Че това чужда култура ли е, да не са били нашенски цигани?

# 826
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Това си е нападение от тълпи различни от нас хора. Асоциацията ми при снемката на детето, ме ако не бъдат спряни тези примитивни хора това чака моите деца. Не ги искам натрапниците, не ми пука какво ще стане с тях.

Анирам, върни се на постът ми за питката за децата ти и пак си помисли.
Поста за питката си е точно на място, тогава скочихте срещу мен, че мисля за моите деца, а защитихте жената, че мисли само за нейните. Сега е същото, аз мисля за моите деца и близките ми, тези деца са опасност за моите и вашите деца, няма как да поставя нашественици, с примитивен манталитет пред мен и моите деца. Точка. Гери ви даде чудесен пример с гости и дом.

# 827
Всички търсят причината за този миграционен поток във войната в Сирия и Ирак. Само че, самата война е следствие от невъзможността да се реши екзистенциален проблем по мирен начин. Помните ли как възникна "арабската пролет"? Един безработен младеж от Тунис се опитваше да си изкара прехраната на пазар продавайки нелегално зеленчуци. когато за пореден път бил глобен и била конфискувана стоката му, се самозапалил. Тогава тръгнаха и протестите. Безработицата и "излишните" хора са следствие от демографския бум. И понеже не вярвате на журналистиката ето и малко статистика. http://www.indexmundi.com/facts/indicators/SP.POP.GROW
Страните с най-висок демографски ръст са страните с военни конфликти. Ресурсите не се нараснали със същото темпо и войната, която се води е за недостигащите такива. Разчистват се територии. Някога Хитлер го наричаше война за "жизнено пространство". Винаги причината за войните е една и съща - борба за ресурси. Дори нашата освободителна руско турска война е война за контрол на пролива.
Като добавка съм проблема това са страни силно засегнати от климатичните промени. Освен това са мюсюлмански, което значи че един мъж може, ако има пари да има повече жени. А какво става с младите мъже, които нямат пари за съпруга? (вероятно затова повечето имигранти са мъже). Още повече, че в тези страни и съотношението мъже/жени е в полза на мъжете.
Другата теза, че ако били останали диктаторските режими в арабските страни, всичко щяло да бъде наред, е тотално погрешна. Те може само да забавят "избухването", но то си е неизбежно. Те и затова паднаха. Няма как един процес иницииран отвън да има такава сила, ако не съвпадне по вектор с вътрешните нагласи.
Съгласна съм обаче, че мащабите и времето, в което това нашествие към Европа се случва, е резултат и от изнудване. Навремето Кадафи така изнудваше Италия и Мароко и Алжир изнудваха Испания (анклавите Мелиля и Сеута). Сега изглежда това го правят Турция и Ливан, които изсипват имигранти в Гърция, тя пък от своя страна ги препраща към Македония (която дори не признава за страна) за да отидат в Германия, която ги принуди са приемат тежки условия за дълга.
Мисля, че Европа трябва да направи като Австралия. Да НЕ приеме бежанци/имигранти на своя територия, а да отвори бюра, които да приемат документи на кандидатстващи за убежище в други страни. Не мога да се съглася, че толкова бързали да избягат тези бежанци, че не си взели документите, но си взели пари и телефони !? Ако им казват "всички сте добре дошли" ще идват още милиони.

# 828
  • Другата България
Аз имах това предвид

Ключът е в думата РАБОТЯТ. Българите навън работят, а тези са с претенции да бъдат отглеждани.
, което не значи, че и това
Скрит текст:
Чужденците в Англия /тези, които познавам и с които контактувам/, работят до един, и нито един не е отишъл с нагласата, че Кралицата му е длъжна за нещо си. Всеки е заминал с уредена работа, понася лишения някакви с цената на друго...за мен нещата са несравними.
Не знам... по стечение на обстоятелствата все още влизам в една от най-големите Фейсбук групи за български майки в Англия, или искащи да емигрират там. Един от основните въпроси, който се дискутира, е "искаме да емигрираме, нямаме познати, уредена работа, какви помощи ни се полагат, като дойдем?"
Има и друга група за помощи и съвети как най-добре да се възползват от системата. Помощи, избягване на плащане на данъци, получаване на социални жилища. От немалкото дискусии, които съм чела, съм абсолютно сигурна, че има една доста солидна група наши сънародници, които емигрират изключително с цел да живеят за сметка на система, която им го позволява. От профилните снимки и имената им съдя, че не са от малцинствата. Не работят, или работят нелегално без да плащат данъци, а легално работят само минимума, който да им осигури помощи за работещи хора. Тези неща излизат, разбира се, в дискусии и случайни разговори. Съмнявам се някой да е казал на английското МВР, идвам, за да ви живея на гърба и да се възползвам от социалната ви система, защото нормалният човек не декларира тези неща открито и веднага. Не знам доколко задоволителен във финансово и емоционално отношение е точно тоя живот, но...
не е вярно.
Но тук неминуемо идва въпросът - докога така? И защо да речем има нетърпимост към нашенци, мислещи и живеещи по този начин, а сме склонни да приемем, че за други това е нормално?
Не мога да се съглася, че толкова бързали да избягат тези бежанци, че не си взели документите, но си взели пари и телефони !? Ако им казват "всички сте добре дошли" ще идват още милиони.
Именно.

# 829
50 годишни съпрузи, с децата си /дали син и снаха или обратното не разбрах/ , момичето има9няма 15 годишно, с бебе, пушат под знака пушенето забранено, ядоха и пускаха хартиите около тях по земята, после 15-годишната препови бебето и всички салфетки и пелената ги пусна до себе си на земята и спря да ги вижда повече....

Отвратителни са. Колко от хората покрай теб постъпват така? И защо се чудиш, че чуждата "култура", която носят не се нрави на всеки.

Че това чужда култура ли е, да не са били нашенски цигани?

Точно тези не знам, на какъв език говореха, ама за разлика от фалшивите бежанци, Франция редовно разтурва катуните. На никого не му трябва подобно нещо.   Peace

# 830
  • София
Бу, всъщност в Англия е пълно с пакистанци, бангладешци и всякакви емигранти, които цицат системата и раждат заради бенефитс. Като преводач следя отблизо английската преса, отделно имаме доста приятели, че и роднини, които живеят в ЮК и си говорим. Сори, ама не си ти единствената, която е там  Stop

Baroness Flather, speaking during a debate on the government's welfare changes, said: "The minority communities in this country, particularly the Pakistanis and the Bangladeshis have a very large number of children and the attraction is the large number of benefits that follow the child.

"Nobody likes to accept that, nobody likes to talk about it because it is supposed to be very politically incorrect."

http://www.bbc.com/news/uk-politics-14909062

Дамата е с азиатски произход, при това. Но слага пръст в раната. Такива материали има много, твърде много. Сега като се изсипят и новите ''бежанци'' от Пакистан и Бангладеш, ще стане съвсем розово. Ах, да - тук-таме между тях ще има и истински бежанци от Сирия.

# 831
  • До хладилника, който обичам
Много си сладка, Таис Laughing Не видях да съм писала, че няма емигранти, които цицат системата и посочването на този удивителен и неизвестен факт е излишно. Това, което пиша е, че немалка част от българските емигранти не се различават от пакистанци, бангладешци и всякакви емигранти. Вярвам, че и в Германия е така. Меркел е "майка" не само на бежанците.
Българските емигранти като граждани от ЕС могат и да взимат помощи за деца, които не са в страната, в която родителите живеят / работят. Бонус. И така нататък.
Изобщо не спорим, че има и други емигранти или че доволно много родени и цял живот живели тук англичани преживяват на помощи с поколения. Това не премахва факта, че доста сънародници се придвижват из ЕС, разчитайки именно на социалните системи - разлика не виждам в мотивите им.

# 832
В противовес на снимката с удавеното момченце (много много жалко, но то е жертва и на родителите си, които са платили куп пари за да избягат от Турция !? вместо да му дадат шанс за живот там.) ето и другите лица от тази драма.
Това е в Унгария!
https://www.youtube.com/watch?v=X2rmA9A7CEM
Чуйте ги какво викат, още по пътя. А какво ще стане после? Да ви приличат на отчаяни нещастници бягащи от война? Или на хора търсещи работа и стремящи се към интеграция в обществото в което идват? Какъв е техния манталитет? Защо идват, как мислите? Привлечени от европейските ценности?

# 833
Говориш глупости Гери. Граница се пази при нападение, в случая, такова няма. Има хуманитарна криза! Или очакваш да почнат да ги давят?
Това си е нападение от тълпи различни от нас хора. Асоциацията ми при снемката на детето, ме ако не бъдат спряни тези примитивни хора това чака моите деца. Не ги искам натрапниците, не ми пука какво ще стане с тях.

Ами не е точно така. Тогава ревеше, че другите не мислят за твоите деца. Значи, за твоите всички трябва да мислят, но когато опре да се мисли за чуждите деца, ти се измиташ. Жалка си.

Анирам, върни се на постът ми за питката за децата ти и пак си помисли.
Поста за питката си е точно на място, тогава скочихте срещу мен, че мисля за моите деца, а защитихте жената, че мисли само за нейните. Сега е същото, аз мисля за моите деца и близките ми, тези деца са опасност за моите и вашите деца, няма как да поставя нашественици, с примитивен манталитет пред мен и моите деца. Точка. Гери ви даде чудесен пример с гости и дом.

# 834
  • София
Мерси, Бу  Laughing
Само че, аз не познавам нито един емигрирал в Англия и САЩ, където имам най-много приятели и роднини, нито в Германия, Люксембург, Швейцария, айде да не изброявам всички държави, който да седи на бенефитс.
Разбираш ли, говоря за над 50 човека - поне 20 от тях са ми съученици и колеги от Английската и СУ-то, успешно реализирани в САЩ/ЮК.
Всичките, като бившият ми съпруг, който е в Лондон от 5 години, бачкат като луди.

# 835
Ето едно "трогателно" видео с невинни и миролюбиви люде, тръгнали да спасяват децата си. Само не разбирам защо скандират "Allah Akbar"
https://www.youtube.com/watch?v=SJ0CfOi4tYM

А ето и нагледен пример за уважението и благодарността, с която тези нуждаещи се приемат помощ от обикновен унгарец
https://www.youtube.com/watch?v=sYMc8vySVNI

Не проумявам как може да сравнявате българските икономически емигранти с тази войнствена тълпа. Колко заслепен трябва да си, за да не виждаш разликите?! Въпросът далеч не опира само до социалните помощи.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2015, 15:41 от maruska

# 836
  • До хладилника, който обичам
Мерси, Бу  Laughing
Само че, аз не познавам нито един емигрирал в Англия и САЩ, където имам най-много приятели и роднини, нито в Германия, Люксембург, Швейцария, айде да не изброявам всички държави, който да седи на бенефитс.
Разбираш ли, говоря за над 50 човека - поне 20 от тях са ми съученици и колеги от Английската и СУ-то, успешно реализирани в САЩ/ЮК.
Всичките, като бившият ми съпруг, който е в Лондон от 5 години, бачкат като луди.
Абсолютно, и моите познати са такива. Образовани или с професия и работят здраво, по най-различни краища на света Peace
Затова и група, съставена не от лични познати със сходни интереси, а от всякакви жени, обединени от произхода си, отваря очите.

# 837
  • Другата България

Това е в Унгария!
https://www.youtube.com/watch?v=X2rmA9A7CEM
Чуйте ги какво викат, още по пътя. А какво ще стане после? Да ви приличат на отчаяни нещастници бягащи от война? Или на хора търсещи работа и стремящи се към интеграция в обществото в което идват? Какъв е техния манталитет? Защо идват, как мислите? Привлечени от европейските ценности?
Sick Това не можах и да го догледам.
Сега някой ще каже, че е провокация, умишлено, извадка...и може и да е прав.
Но е факт, и дано не разберем след време по трудния начин, че ще се намърдат и много хора с нечисти намерения и помисли.
Просто културно, религиозно, духовно ако щеш сме на различни планети.

# 838
  • Куциндрел
А от къде се взеха всичките тези мигранти? До сега къде ги складираха?

И от моите познати няма един на помощи в Европата, има специално отишли да работят нелегално, но цоцащи социални помощи няма.

# 839
Доста се чудих дали да пусна един материал.. Става дума за един репортаж на USA Today за края на света според пакистанските ИД. Намерих я само във Focus на немски. От 28-ми юли е. Но пак моля, да не изпадаме в черногледство, просто е добре да се види.

И да не забравяме, че пред вратата на Турция гори.

Общи условия

Активация на акаунт