Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 955
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 1 170
Бащата на детето е живял 3 години в Турция след като избягват от войната, Нели. Чак след тези 3 години решава да си качи двете малки деца и жена си на нелегалната лодка, за да отиде в държава, която официално е отхвърлила молбата му. Въпросните две деца и жена загиват именно по време на пътуването с лодка, която се преобръща - а не в Кобани.

И тъй като на канадските власти сега им е много гузно, вчера му предложиха статут, който той отказа. Ще се връща обратно в Сирия, доколкото разбрах.

Не изкривявай информацията, ако обичаш. Лесно е да разпространяваме снимка на удавено момче, но е хубаво да прочетем как се е стигнало до там, а не да реагираме първосигнално. Ако въпросният баща си беше налягал парцалите в Турция, нямаше да има 3 жертви. Лично за мен е престъпник и заслужава съд. За двете дечица и майката ми е жал..но не и за него. Въпреки че медиите успешно го превърнаха в звизда.
Именно. Три години са живели в бежански лагер в Турция, а като гледам какви отчайващи места са бежанските лагери това ми се струва адски много време. Ако бях на мястото на хората там и имах възможност щях да гледам възможно най-бързо да изкарам детето си оттам. А те са останали три години!

Чета за бежанците в Ливан, за бежанците в Турция. Глад и мизерия. Никаква възможност за работа, само жалки подаяния. Много ясно, че всеки който намери от някъде пари ще иска да се махне възможно най-бързо. И вие щяхте да искате на мястото на тези хора.

Мммдаа...аз ако бях на тяхно място и аз бих тръгнала към Европа.Но аз!Аз съм европейка.На мен ми харесва как живеят хората в Европа.Как си възпитават децата,как празнуват и се веселят,какви научни и технологични напредъци постигат.На мен ми харесва,че англичанките са разкрепостени.Харесват ми и германците,които обожават свинското и бирата!!!
Но на мен ми харесва и затова бих избрала Европа.
А на тях всичко това дали им харесва??Не мисля...харесва им идеята как работят социалните системи.

Последна редакция: пт, 04 сеп 2015, 15:24 от Tatti

# 1 171
Добре, не може в бежански лагер, не може в страната с войната. Какво предлагате?
Лагерите са единствения вариант за сега. Просто е скъп и нехуманен Sad.

# 1 172
  • Куциндрел
Аз пък искам да отида да живея в Нова Зенландия. Дали там ще ме приемат с отворени обятия?

ИД, Боко Харам и т.н. могат да се унищожат от великите сили за отрицателно време. Обаче никой не го прави. Защо?

# 1 173
  • Най-красивата страна
Явно руснаците ще въвеждат ред LaughingБраво Grinning
http://petel.bg/Ekskluzivno--Ruska-armiya-vleze-v-Siriya--iztlas … e--Video-__125516

# 1 174
Ей ся вече и другите Велики сили ще изпратят сили!  Grinning

# 1 175
  • Другата България
Какво става в тази тема? Аз ли полудявам или някакви постове изчезват?  Shocked
Не полудяваш!
Постовете, които са обидни и нарушаващи правилата на форума наистина изчезват, за което благодаря на модератора!   bouquet
И аз.
Ми тогава международната общност да натиска Турция и Ливан, за да си оправят лагерите, Жаве. Да вземе да натисне и супер богатите петролни държави като Катар, Саудитска и прочие, за да приемат и те бежанци.

М/у другото точно от тази сутрин гледам из фейса масово се въртят постове и статии, някои на араби, други на европейци, които задават резонния въпрос: Защо т.нар. Gulf states не приемат бежанци, а ги отпращат към Европа? Въпросните държави са едни от най-богатите в света, освен това са с 99% ислямско население..не мислите ли, че едно сирийско семейство ще се приспособи доста по-бързо към живота в Саудитска, отколкото в Швеция  Thinking

Ноо, на тях просто не им изнася. Дават пари за лагерите, но не искат братя-бежанци на територията си. Нищо, че според Корана и Пророка милосърдието, особено към единоверци, е най-най-висшето благо  Wink
Аз все повече се замислям дали наистина не е някакъв сценарий. Целият този цирк.
Не го вярвах до скоро.

# 1 176
  • Куциндрел
Добре, не може в бежански лагер, не може в страната с войната. Какво предлагате?
Лагерите са единствения вариант за сега. Просто е скъп и нехуманен Sad.
Знам, че в бежанските лагери хората не живеят добре. Няма и как всички бягащи от нещо да заживеят веднага в чужда страна като жителите й. Няма как да се връщат хората и в страните с война и гонения.
Явно трябва да се направи така, че лагерите да станат по-хуманни.

# 1 177
Аз пък искам да отида да живея в Нова Зенландия. Дали там ще ме приемат с отворени обятия?

ИД, Боко Харам и т.н. могат да се унищожат от великите сили за отрицателно време. Обаче никой не го прави. Защо?

Ако наистина искаш ще ти дам информация и ще ти помогна. По-лесно е отколкото в Австралия. Не бъркай емиграцията с туризъм или с търсене на убежище.

# 1 178
  • София - Рим и обратно
Аз все повече се замислям дали наистина не е някакъв сценарий. Целият този цирк.
Не го вярвах до скоро.
И аз. Но колкото повече чета, толкова повече това се набива на очи. Как пък по команда тръгнаха всичките на орди и с листче в ръка, както писа някой?!

# 1 179

Защото се изискват средства и време, които европейците не желаят да инвестират в премахването на тези групировки, защото очевидно не пречат толкова. Ако пречеха досега да са изчезнали. Медиите силно изкривяват и преувеличават фактите относно подобни структури като ИД, например.

# 1 180

Защото се изискват средства и време, които европейците не желаят да инвестират в премахването на тези групировки, защото очевидно не пречат толкова. Ако пречеха досега да са изчезнали. Медиите силно изкривяват и преувеличават фактите относно подобни структури като ИД, например.
Европа няма своите обединени военни сили. Така и не ги създадоха. Разчита се на НАТО. А в НАТО шефът както знаем е САЩ. Съмнява ме, че Европа и САЩ имат винаги съвпадащ интерес.

# 1 181
Онзи ден и аз четох новината за руснаците в Сирия в нюз.бг, но набързо я махнаха като водеща новина.

# 1 182
  • Куциндрел

Ако наистина искаш ще ти дам информация и ще ти помогна. По-лесно е отколкото в Австралия. Не бъркай емиграцията с туризъм или с търсене на убежище.
Не искам на туризъм, искам да живея там. Mr. Green Ама искам и хубава работа като сегашната ми, къща, може и овца-две.
Базик, все още не съм тръгнала да емигрирам там, защото домашните ми не искат. А аз на друго място не искам да ходя да живея. Peace

# 1 183
  • MI
Ох, помислих си че ми е дошло много тази седмица, но явнои не съм си въобразила...  Laughing  bouquet

Хора, поне пред такава трагедия като на бащата на загиналото момченце не можете ли да замълчите? Ако му беше за социалната система, като му предложиха виза за Канада щеше да хукне веднага. Не да се връща в Кобане... Не ви ли е съвестно да пишете подобни глупости?! При това той се е бил насочил със семейството си първоначално именно към Канада, не е искал да ви кара да го издържате  ooooh!

И с какво листче са тръгнали в ръка, Кафе с мед? Това съм го пропуснала....

# 1 184

Не искам на туризъм, искам да живея там. Mr. Green Ама искам и хубава работа като сегашната ми, къща, може и овца-две.
Базик, все още не съм тръгнала да емигрирам там, защото домашните ми не искат. А аз на друго място не искам да ходя да живея. Peace

Ами аз живея прилично тук, имам хубава работа, но все пак искам 6 ца от тото Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт