Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 050
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 580
  • София
С 5 деца, в апартамент осигурен от държавата. Живеят в квартал в Берлин, където 40% са емигранти. Навън всички говорят арабски. Идилия  Flutter

“Here in Berlin, near my house I have a mosque,” he said. “Arabic food is near me. My wife is Muslim, wearing a veil. When she goes [out], nobody would speak bad to her.”
On July 20, Amani Dugmush, Mohamad’s wife, landed in Berlin with her daughter Ragda, 12, and four sons — Abdul-Salam, Abdullah, Marwan and Yusouf, ranging from 13 to 2 years old. The family reunited after nearly 18 months apart. Mohamad said when he tried to hug the youngest, Yusouf, in the airport, the toddler cried because he did not recognize him.

The family’s Berlin home is a recently renovated a three-room apartment, provided by German welfare authorities. The apartment is located in Neukölln, an area of Berlin where some 40 percent of the population is of non-German origin.

“This street is named Sonnenallee, but Arab people call it Arab Strasse,” Mohamad said of the large avenue, 100 feet from his front door. “When I go outside and everyone speaks Arabic, I smile.”

# 5 581
Единствения начин да не ни победят е и ние да започнем да раждаме по 4-5 деца. А тук преди месеци масово се оплюваше онова многодетно семейство.

# 5 582

Наистина нямам впечатления да е пълно с нелегални мигранти, даже напротив.
А как ти изглеждат тези пристигащи без документи? Легално ли са влезли?
Ти като влизаш в Германия, не си ли показваш документа за самоличност?
Впечатленията са едно, но реалността в случая, май е друга. newsm78
За мен легален вход == орторизиран от властите вход през граничен пункт. Това е, което имах предвид. Хора без документи също биват пускани от властите и проучвани. Много от тези хора в последствие биват депортирани. Нямам впечатление да има хора без надзор с неясен статут, скитащи се по улиците на Германия.

# 5 583
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Няма нужда да чета нещо, което аз съм написала. Разквартироват се в ПЪРВАТА сигурна страна - това по закон.
Тоест всички в Турция? С какво са заслужили турците това? Не е ли цинично те да изнемогват?

# 5 584
  • София
Има ли някъде по чуждите сайтове информация, че руски военни самолети са достигнали Сирия?

http://www.blitz.bg/news/article/362554

Източникът е несериозен, затова питам. Не намирам информация в други сайтове.

Мissence , имаше инфо още преди седмица, но непотвърдена. Руснаците твърдят че пренасят само хуманитарни помощи. Поне аз не съм видяла нищо ново по въпроса.

Да, благодаря ти! Приемам, че към днешна дата няма промяна в положението и нашите медии спекулират.

официално в Сирия към момента има 1700 руски военни. Основоно в базата в Тартус и  на новата база която строят в момента. на линка има и информация http://www.gazeta.ru/politics/2015/09/16_a_7760297.shtml.
но от това което знам проблема на сирийската армия са боерипасите. нямат достатъчно снаряди и резервни части и затова авиацията и таковете почти не се използват в последно време, което е от полза на ИДИЛ, ССА, и другите формирования.   Само за осигуряване на боеприпасите за сериозна настъпателна операция срещу ИДИЛ са необходими около 200 полета седмично и може би затова строят новата база

# 5 585
  • София
Refrenolog, благодаря за подробностите. Peace

# 5 586
С нищо. Не е честно и за това трябва да се мисли стратегически. Правят се споразумения и се правят лагери. Правят се квоти на поемане и така...

# 5 587
С 5 деца, в апартамент осигурен от държавата. Живеят в квартал в Берлин, където 40% са емигранти. Навън всички говорят арабски. Идилия  Flutter

“Here in Berlin, near my house I have a mosque,” he said. “Arabic food is near me. My wife is Muslim, wearing a veil. When she goes [out], nobody would speak bad to her.”
On July 20, Amani Dugmush, Mohamad’s wife, landed in Berlin with her daughter Ragda, 12, and four sons — Abdul-Salam, Abdullah, Marwan and Yusouf, ranging from 13 to 2 years old. The family reunited after nearly 18 months apart. Mohamad said when he tried to hug the youngest, Yusouf, in the airport, the toddler cried because he did not recognize him.

The family’s Berlin home is a recently renovated a three-room apartment, provided by German welfare authorities. The apartment is located in Neukölln, an area of Berlin where some 40 percent of the population is of non-German origin.

“This street is named Sonnenallee, but Arab people call it Arab Strasse,” Mohamad said of the large avenue, 100 feet from his front door. “When I go outside and everyone speaks Arabic, I smile.”
И какво е провинението на тези хора, освен че говорят арабски? В Берлин има и швабски квартали, които предизвикваха негодуванието на берлинчани. Дразнеше ги, че говорят на швабски диалект в Берлин.  Има и руски квартали (на руските немци) и турски квартали и какви ли не.  Има японски квартали в Дюселдорф, където говорят японски хората....Руските немци също не се интегрират особено добре. В Берлин има и огромен наплив на италиянци. Ходила съм в барове в Берлин, в които персоналът говори само английски и не знае дума немски.

# 5 588
Има ли някъде по чуждите сайтове информация, че руски военни самолети са достигнали Сирия?

Мissence , имаше инфо още преди седмица, но непотвърдена. Руснаците твърдят че пренасят само хуманитарни помощи. Поне аз не съм видяла нищо ново по въпроса.

От няколко дни Асад обстрелва цивилни територии с новодоставеното оръжие от Русия. Имаше и туитове на вече свален руски самолет в Сирия. Ето и мнението на един арабин по темата и цялата шахматна игра. http://kultura.bg/web/путин-пренася-украинския-сценарий-в-с/

Да...абе я стига с тия фантасмагории.Той седял до сега и е чакал Путин да му достави оръжие та да почне да обстрелва цивилни територии!!!!Щото той няма оръжие и добре,че е Путин да му даде.Айде стига вече с тая драма.И какво като обстрелва цивилни територии?Нали са територии не хора?Те хората са явно вече в Европа та не се тревожи ме за тях викам аз.

# 5 589
  • София
Това не е интеграция, а капсуловане. Без значение дали става дума за китайци или йеменци, така се получава държава в държавата. Първите поне не внасят ислямски фундаментализъм и не се гърмят по влаковете. Само за последните 2 месеца е имало 2 случая на заловени ислямски терористи по влакова линия в Холандия. Това не е нормално ежедневие, сори.

Разбрахме вече, че за теб е ОК. Представи си, че други хора имат различно мнение от потребителката ОхАман.

# 5 590

Да, благодаря ти! Приемам, че към днешна дата няма промяна в положението и нашите медии спекулират.

официално в Сирия към момента има 1700 руски военни. Основоно в базата в Тартус и  на новата база която строят в момента. на линка има и информация http://www.gazeta.ru/politics/2015/09/16_a_7760297.shtml.
но от това което знам проблема на сирийската армия са боерипасите. нямат достатъчно снаряди и резервни части и затова авиацията и таковете почти не се използват в последно време, което е от полза на ИДИЛ, ССА, и другите формирования.   Само за осигуряване на боеприпасите за сериозна настъпателна операция срещу ИДИЛ са необходими около 200 полета седмично и може би затова строят новата база

Рефренолог,от кой източник черпиш информацията,че сирийската армия е закъсала за боеприпаси?

# 5 591
Няма нужда да чета нещо, което аз съм написала. Разквартироват се в ПЪРВАТА сигурна страна - това по закон.
Тоест всички в Турция? С какво са заслужили турците това? Не е ли цинично те да изнемогват?

Що, може и в Албания  newsm78. Какво и е несугурното на Албания? По мои спомени Енвер Ходжа май там построи бункери. Значи е сигурна страна Flutter
Аз предлагам там да ги разквартироваме бежанците. ЕС по квоти ще праща военни и цивилни на 6-месечни мисии, да ги проучват, взимат отпечатъци и издават документи. После- реалните бежанци с тикет към Джърманито, другите- кой, откъдето е Wink

Австралийците не си държат бежанците у дома. Що ние да го  правим Naughty

# 5 592
  • постоянно

Щом са ги пуснали в страната  = ще изнемогват по собствено желание.
Иначе ако не искат да ги пуснат  = политиката на Австралия и потапят всичко , което е не е спазило предупрежденията за навлизане  във територията им .

Симпълс  Mr. Green

# 5 593
  • постоянно

Рефренолог,от кой източник черпиш информацията,че сирийската армия е закъсала за боеприпаси?

прочетете от 2013 кой кого снабдява

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22906965

....
херр

# 5 594

Тук в Холандия не виждам страх, за щастие поне сега нещата изглеждат спокойни.
А в този коментар има много истина, ще го цитирам по-късно: http://spodeli.net/16/story-95163.html#comment1

Това не е вярно!
Престанете вече!

Да не би да си мислите, че поляците в Германия много ги обичат?
Да сте чували " Heute gestohlen , morgen in Polen  " - днес откраднат, утре в Полша.

Чувала съм, че в Швейцария има ограничение за немски фармацевти. Просто са станали прекалено много.
Съвсем рационален подход на швейцарците.
Ако някъде не искат българи, то има някаква причина за това и тя не е непременно ОМРАЗА към българите.

Не знам кой има полза да преувеличава някои напълно нормални неща.
Недоверието към чужденеца е един ИНСТИНКТ , който служи за предпазване на вида.
Докато не приеме болни размери е една нормална реакция.

Познавам българи тук, които въпреки висшето си ( българско) образование не са успели и работят нискоквалифицирана работа.
ОСНОВНАТА ПРИЧИНА да не намерят работа тук в Германия при повечето е недостатъчното знание на езика, наред с неадекватна , недостатъчна квалификация от българското им обучение.

Пример:
Инженер - жена, омъжена за немец тук от 8 години.
Нивото на немският и език е под всякаква критика. Защо ли?
Ами просто смята, че познанията и, придобити от всекидневното общуване на немски, са достатъчни.
Никаква инициатива да запише следдипломна квалификация, или поне някакъв курс по немски за техничеки специалисти.
Визия и държание, без да съм жестока, но просто NO GO.
Системна злоупотреба с алкохол.
Ако питате тази жена, тя не може да си намери работа, точно, защото е българка.

Общи условия

Активация на акаунт