Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 634 734
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 5 850
  • София
Цялата тълпа са икономически имигранти - те са бежанци в първата страна!
Очаквате бягащите от войната да си стоят в бежанския лагер на салатка и ракийка пушейки наргиле и да чакат края на войната ли?
Ако вие и вашето семейство биха постъпили така - моето не! Ще търся по-добър живот до дупка и да - ще стана икономически имигрант и ще хукна към развита икономика, за да има семейството ми по-добър живот!!!! Изобщо няма да ми пука за документитеи, да - ще си дам парите на трафикантите и ще искам да се домогна до развита държава, където имам шанс за работа на черно - щото без документи и език - това е положението! Документи никога не нося със себе си, но винаги като излизам от вкъщи си вземам портфейла - да нямам много пари в брой, но пък имам карти...

Само че не искай да те третират като бежанец. Не изисквай да ти дават наготово незаслужени облаги, сякаш ти се полагат само защото си народила 3-5-7 деца.
И премини границите легално, не като престъпник.
А, да - и не налагай своя начин на живот на останалите, сякаш някой с нещо ти е длъжен.

# 5 851

Ама аз не разбирам нещо...Вместо да ми казват кой, къде и как да ги приемел, защо не измислят как да спрат новите прииждащи араби?! Защото сега какво излиза - добре сте ни дошли, пък наш е проблема къде ще Ви приютим!
Гърция е страната, която е директно отговорна за това мигрантско нашествие.
Мъст ли искат или пари?
Гнусен, мазен  и долен византийски номер. Надявам се да им ги върнат всички обратно в Гърция, за да опитат мазните гърчоля от собственото си лекарство.

Никоя друга страна от Европа не си позволи подобен шантаж и така директно да си отвори границите и да ги натири към вътрешността.

Гърция трябва да бъде натирена от Шенген, а също и от ЕС. Гърците са просто едни азиатци-нищо общо нямат с Европа и с идеята за Европа.

Вече не само Орбан, но и Хърватите отправят директни обвинения срещу Гърция.
В Унгария е разрешено да се стреля с гумени куршуми срещу мигранти. От там до кръвопролитието е вече само една крачка...

Абсолютно съм съгласна! Преди време, в темата за Гърция, казах, че гърците ще си отмъстят. Но не исках да кажа как, да не им давам идея. Е, нямаше нужда да премълчавам, защото те се бяха сетили вече. Само ме беше страх да не пренасочат имигрантите към нас. Обаче те мразят германците повече от нас, та решиха натам да ги насочат. Слава Богу. Отдавна говорех, че гръцката огромна армия и най-вече ФЛОТ може да влезе в някаква полза все пак - да вземе да пази границите им както трябва, а не само да гълта кинти. Ама не, не стана така.

Колкото до квотите, кой може да им каже на тия къде да седят? Като ги върнат в БГ, те пак ще си бият камшика към Германия. Меркел яко им го натресе...на германците. И това отдавна го казвам - Меркел причини огромни беди не само на Германия, а на цяла Европа. До кога ще я търпим? Thinking
Нещата с Гърция стоят другояче...Можеш да се върнеш малко назад и да прочетеш какво сме писали. Само в Гърция има 1  500 000 афро и араби. Тези хора през годините бяха тръгнали за Германия и Скандинавските държави, но Германия каза тогава, че не ги иска и всички оставаха в Гърция, пък Гърция да се оправяла с тях. Можеш да си представиш какви средства отиват по тези хора, но Германия не е дала 1 евро в помощ! Всичките тези хора разбира се са безработни и чакат на помощи от държавата, но никой тогава не се позаинтересува как се справя Гърция! Това е основната причина южната ни съседка да изпадне в дефолт, а не защото бля бля гърците са такива и онакива! Сега Гърция може би наистина иска да покаже на Германия как тя се е справяла с милиони такива в продължение на години и да видим кой ще се смее последен! Това не е хубаво, разбира се, но дойде и за тях "видьово време". Иначе някой би ли отрекъл, че вината за това невиждано преселение е на Меркел? В момента, в който каза "добре сте ни дошли" и всичко араби се втурна към Европа (респ. Германия).

# 5 852

А за детето ти няма ли да ти пука , че ще го излагаш на толкова допълнителен риск " по пътя" !

Stop
А къде е "съгурното" по време на война  newsm78
Каква война има в Алжир и Египет бре? В половин Сирия също няма.
Чула си ти за война...
Ще чуеш-тя войната и при теб ще дойде-идва така или иначе.
След като всички имат толкова голямо желание да приютят цял свят в къщата си, тя ще дойде, ще я видите как изглежда.... Но няма да има къде да бягате тогава, защото никой няма да ви строи лагери и да ви храни...

# 5 853
Разбира се, че не съм чула - за това се информирах достатъчно в тази тема....

# 5 854
  • България
В чантата ми, която ми е винаги подръка, имам лична карта.
Нямам 10 000 евро, обаче.
Ако трябва да хукна панически, не дай Боже - ще си грабна чантата с документа вътре. 10 000 евро къде ще намеря пътьом, идея нямам.

И аз винаги си нося документите. Плюс снимките на близките в телефона ми.
Ladybird_, може ли да четеш постовете, а не само да пишеш.
Постнах колко от имигрантите са в лагери и че след като създават проблеми, турците са започнали да ги прибират!
 Недей да връщаш темата назад. Това с документите вече го дискутирахме Peace
Ако ти е интересно, прочети темата от първа страница. Както направих аз.

# 5 855
  • София

И как си представяте Гърция да пази границата по море, да връщат обратно надуваемите лодки към Сирия ли?

Разбира се. Да ги връщат обратно към Сирия.
Да заловят каналджиите-по доживотни присъди, конфискация на имуществото и "стоката" обратно от където е дошла.

Ми те ще почнат да скачат в морето, като видят гръцки кораби, ще ги оставят да се давят ли?
И така не става, както и не става една държава от ЕС да понесе всичко, сама да опазва външните граници на ЕС при толкова мощен наплив, а от ЕС само да размахват пръст.
А и населението на Гърция е 11-12 милиона, дали могат да си позволят да хранят 1-2 милиона бежанци, защото нали според ЕС бежанците трябваше да се приемат, регистрират, хранят и обгрижват?

Абе, щом са гърци, всичко могат. И 15 милиона да им дойдат, пак трябва да ги хранят и обгрижват.

# 5 856
  • постоянно
Разбира се, че не съм чула - за това се информирах достатъчно в тази тема....

Ladybird ,
 are you for real ?  #Crazy

....
херр

# 5 857

Ако вие и вашето семейство биха постъпили така - моето не! Ще търся по-добър живот до дупка и да - ще стана икономически имигрант и ще хукна към развита икономика, за да има семейството ми по-добър живот!!!!
Ясно защо защитаваш тези мигранти. Защото заедно имате една обща житейска  философия -философията на паразита.
Отиваш при богатия гостоприемник, защото е трудно да се стегне и ремонтира собствената къща-много по-лесно е да идеш в комшията на готово...

Но щом комшията е готов да ти предостави стаи за ползване не те виня теб.
Не е луд този, който яде зелника нали?

Но на мен лично този начин на мислене ми е противен. Хората са хора тогава, когато заедно подреждат държавата си, а не когато я осират и хукват на тълпи да осират после чуждата...

Това ми прилича на онези скакалци, които на ята отиват да опоскат чуждата нива...

# 5 858
  • София
Няма ясни сигнали от Европа,   а само някакво налудничаво поведение, първо ни се караха, че се държим лошо с горките, бягащи от война, караха ни се, че пазим границите, после ни се караха, че не пазим границите,эМеркел първо обясняваше на онова палестинско момиченце, че няма да го приемат в Германия, после, че ще приемат всички желаещи, после, че не могат да ги приемат... Crazy

И как си представяте Гърция да пази границата по море, да връщат обратно надуваемите лодки към Сирия ли?

Връщат ги към Турция. Хвърлят им торби с провизии и вода и да си ходят обратно. Толкова е просто. Щом са доплували до териториални води на Гърция, ще доплуват до териториални води на Турция още по-лесно, нали така? Wink Неканени гости нещем. Това не са бежанци, след като са в Турция, а тя е мирна държава, тези хора идващи от там НЕ СА бежанци, а имигранти. Това е то, есенцията на всичко. Няма какво да ми рИват Меркел и сие, че това били бежанци. НЕ СА!

П.С. Нали се сещате, че тези лодки и кораби с имигранти не идват от Сирия, а от Турция. Или не се сещате? Thinking

# 5 859
Не знам за атеизма, но тънкообидността ни е определено в гените  Laughing Не мога да си представя какво ще стане ако не някой българин (та дори такъв живял само в чужбина) го беше написал, а някой немски социолог например. И да е вярно ще го разкъсате. Обаче ние може да се изказваме за гърци, сърби, немци, италианци, американци, араби и марсианци. Имаме право да знаем точно какви са, да им лепваме определения като мазни, мързеливи, студени и какво ли още не и те нямат право да ни се сърдят.  Laughing Честно, това винаги ме е изумявало.

Гери, като започнат да ги бият наистина и да ги стрелят с истински коршуми ще е същото.

Е как?! Ти не знаеш ли колко сме умни българите? Втори по интелигентност след евреите. Не го ли знаеш, Нели? Моля ти се, затова имаме правото да се присмиваме и да обиждаме всички други.
LadyBird, съгласна съм с теб.

Цитат
Ясно защо защитаваш тези мигранти. Защото заедно имате еднаобща житейска  философия -философията на паразита.
Отиваш при богатия гостоприемник, защото е трудно да се стегне и ремонтира собствената къща-много по-лесно е да идеш в комшията на готово...

Е, стига де, Гери. Защо смяташ, че ще паразитират? Ще работят, много ясно. Паразити има във всяко едно общество. Просто ги разбира, защото се поставя на тяхно място, както и аз. Дано никога, ама никога не разбираме, какво е да бягаш от война.

# 5 860

Да заловят каналджиите-по доживотни присъди, конфискация на имуществото и "стоката" обратно от където е дошла.

Ми те ще почнат да скачат в морето, като видят гръцки кораби, ще ги оставят да се давят ли?
И така не става, както и не става една държава от ЕС да понесе всичко, сама да опазва външните граници на ЕС при толкова мощен наплив, а от ЕС само да размахват пръст.
А и населението на Гърция е 11-12 милиона, дали могат да си позволят да хранят 1-2 милиона бежанци, защото нали според ЕС бежанците трябваше да се приемат, регистрират, хранят и обгрижват?

Абе, щом са гърци, всичко могат. И 15 милиона да им дойдат, пак трябва да ги хранят и обгрижват.
Ахам, Меркел само се провиква Турция и Гърция да пазили по-добре външните граници, ама както и за онези милиони бежанци в Гърция, пак само на приказки го докарва. Защо не вземе да изпрати помощ към външната ни граница? Тя идея има ли си колко по-трудно е да пазиш граница по море, отколкото сухоземна такава! И защо те да са по-глупави от българите например и да хрантутят милиони т.нар. бежанци, при положение, че са в тежка икономическа криза!

# 5 861
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

На чужд гръб и сто тояги са малко. Wink
Гръцкият проблем си е гръцки проблем, но германският - на целия ЕС.
Щом на Меркел и трябва работна ръка, значи и на нас ни трябва, няма не искам.

# 5 862

Е, стига де, Гери. Защо смяташ, че ще паразитират? Ще работят, много ясно. Паразити има във всяко едно общество.
Щом още не си разбрала за какво отиват, то времето ще ти покаже.

Разбира се, че Германският проблем е проблем на цяла Европа, а гръцкият само гръцки.
Ако я искате Европа-пазете Германия.
Мисля че не е трудно за разбиране. Време е в ЕС да се поемат и отговорности, а не само да се лапа.

# 5 863
  • София

Ако бягаш от ужас, най-малко ще ти е до нахилени селфита. Не си турист. А документ за самоличност нямат само тези, които не искат да бъдат доказани от къде идват. Това се изясни още преди време.
Ако бягам от ужас и след хиляди перипетии успея да стигна до добро място - ще съм мноооого нахилена - няма да плача и да вия. А това за документите къде се изясни - тук в темата или .....
Глупости пишеш. Или не гледаш телевизия или не си в час изобщо. Слизат от лодките в абсолютен шок, треперещи и неадекватни. Точно плачат и вият, не се хилят като за снимка. А това с документите се изясни по принцип, не само в темата. Ония ден гледах репортаж от Мелила, всички пред камерата показаха документ за самоличност.
Ти спориш за да си наобратно или ?

Глупостите за ухилените селфита гледам, че ти си ги написала....
Някой даже беше постнал фотоси с такива.
Само половин мозъчна гънка е нужна, за да разбере човек, че са пропагандни манипулации.

# 5 864
Е как да  я пазим Германия от самата нея?
Ей на, Орбан се опитва, ама не знам докога ще успее.

Общи условия

Активация на акаунт