Тълпи от мигранти към Европа- какво ще последва от това?

• 2 636 172
  • 50 159
  •   1
Отговори
# 8 640
За съжаление ако всички "австрийци" ги боли по един и същи начин да ги дерат за собствените им сънародници или за новите "сирийци" това значи единствено

Не, не. Пусках по някое време официалните суми от сайта на ООН. Сумата за тях в Австрия е максимум 1200 евро. Има разлика. Друго исках да кажа, че социалната система не издържа не само заради бежанците. Тя по принцип трябва да се преосмисли и мисля, че доста хора ще са доволни от това.

ПП 1200 за седемчленно, 910 за петчленно семейство бежанци.

# 8 641
Аз друго се чудя
Сега като цензурата във ФБ стана официална, защо е еднопосочна?
Защо освен отрицателните мнения за пришълците не се трият и всички съвети къде и как да отидат и колко ще намажат?
Лошо, Меркел, лошо ...

И аз това се чудя.
И след като навсякъде пише, че всичко се координира през ФБ, защо не се интервенира направо там, а се дават милиони за безсмислени акцци по границите.
Защото Диктатурата е такова нещо. Единият е добрият-в случая мигрантите, събрани от кол и въже и хвърлени на главите ви. А другият е лошия-тоест вие-ксенофоби, расисти и нетолеранти, които просто ви е страх без основание и трябва веднага да наведете тъпите си глави и да работите и плащате и да търпите...

И само с цензура няма да се мине. Така се почва. После ще има и репресии. Тези няма да се спрат само с цензура.

# 8 642
Ли Лу,ти ли писа /ако бъркам се извинявам/ за австрийската система, че нямат право да работят, а само да получават пари, храна, жилище и каквото още беше там?

# 8 643
  • София
Цитат
Какво значение има след като на практика и тук ще е така - кандидатстваш, идентифицират те и после влизаш.

Сериозно ли не виждаш разликата между "Първо питаш, после влизаш", и "Първо влизаш пък после питаш"?

И да продължа мисълта ти още нататък - що за "охранявани" граници са това (говоря за външните - Испания, Италия, Гърция, България), след като всеки може да си ги преминава както си иска? Thinking На какво разчитат гражданите на ЕС, след като не охраняват собствените си граници? Като дойдат бежанците и минат границите нелегално без проблем, след тях ще дойдат и тези които ги гонят и също ще минат границите без проблем, нали така?

# 8 644

Според мен те отдавна са ги минали, Популе, отдавна. И едва ли са си показвали личната карта, където да пише-член на ИД... Пък оръжие били нямали-ами след като личните им карти не гледат, че джоби ли ги някой за оръжие в тези тълпи а? А за наркотици джоби ли ги?

Не нали-те просто си вървят и тва е-ходат си където си искат..

Но пък Меркел ще ги наеме всички за работници да и изкарват пенсията. Нали тази е теорията тука...или аз нещо съм тъпа и не разбирам..

# 8 645
Ли Лу,ти ли писа /ако бъркам се извинявам/ за австрийската система, че нямат право да работят, а само да получават пари, храна, жилище и каквото още беше там?

Сега се подготвят реформи. Ситуацията в момента е, че след няколко месеца се взима решение, дали ще са с постоянен статут. Тези с постоянен статут имат право на почти същата социална сума като австрийците и право на работа- официално. Реално, има доста ограничения къде и какво и доколко да получават. Та малко ще затегнат сумата, за да ги мотивират за работа сигурно. Тогава писах за нещо, което и на мен не ми харесва, но е факт. Има нелегални, които нямат установена самоличност, те влизат в сивата зона на закона, нарича се Duldung. Получават базата- покрив и храна, но нямат право на работа.

Това все още е голям проблем за всички според мен. Обаче от друга страна, външният министър коментираше, че хора без самоличност няма къде да отидат. Със същото право са да останат в Австрия, както и в Турция примерно. Не можем да ги пратим ей така на друга държава, не става. Та ще трябва да се работи по-скоро на причината въобще да има нелегални. Което в момента е малко смехотворно заради ситуацията, но наистина оставаме с впечатление, че нещата под контрол. Много полиция има напоследък.

Сега се чух с приятелка от Германия (Мюнхен)- ако иска, ще влезе да пише в темата; та и там е много строго охранявано и под контрол. На границата е цялото нашествие, има много доброволци - лекари, учители, психолози. Просто настроението в Австрия е: те са тук и в нужда, ще им помогнем днес, но политиците трябва да решат колко можем да поемем постоянно. Ако наистина имат капацитет за 100 000 от новата вълна, ок. Обаче, ако са само за 20 000, хората се надяват да вземат толкова, естествено. Като цяло едно стабилно и спокойно уверено отношение към цялата ситуация. Нито веднъж не съм чула съмнения, че ще се оправят. Австрийците са хладен и разсъдлив народ и това ще им донесе много плюсове.  Simple Smile

# 8 646
  • Сред мелниците
Нали щяха да отказват бежански статут на криминално проявени?

Joy Те не го знаят откъде идва и как се казва, та ще му знаят криминалните прояви.
И стига вече с тези бежанци. Ако не ти се обръща езика да ги наречеш нашественици, ползвай поне мигранти.

Ето това е бежанец, по-скоро би бил, ако проспериращата , цивилизована  Sick Саудитска Арабия го изпусне от ноктите си.
Не ми се мисли какво е в дивия Афганистан.

Той си позволи нечувани неща в Саудитска Арабия. И затова го осъ … , мъчителна смърт

Семейството му вече има политическо убежище.
Цитат
През 2013 година съпругата на блогъра Енсаф Хайдар избяга заедно с трите им деца в Канада, където получи политическо убежище

# 8 647
Австрийците са хладен и разсъдлив народ и това ще им донесе много плюсове.  Simple Smile
Да. знам. Той и Шикългрубер е австриец. Ако намеря ще ти постна снимки от посрещането му във Виена.

Те Ще се справят. Въпроса и КАК?
 Joy

Сега са много самоуверени и напърчени, но 26 процента лузъри и нещастници в горна Австрия са пуснали за крайните.
Да се чуди човек-цели 27% лузъри в тая Австрия. А уж била богата...

# 8 648
Скрит текст:
Аз друго се чудя
Сега като цензурата във ФБ стана официална, защо е еднопосочна?
Защо освен отрицателните мнения за пришълците не се трият и всички съвети къде и как да отидат и колко ще намажат?
Лошо, Меркел, лошо ...

И аз това се чудя.
И след като навсякъде пише, че всичко се координира през ФБ, защо не се интервенира направо там, а се дават милиони за безсмислени акцци по границите.
Защото Диктатурата е такова нещо. Единият е добрият-в случая мигрантите, събрани от кол и въже и хвърлени на главите ви. А другият е лошия-тоест вие-ксенофоби, расисти и нетолеранти, които просто ви е страх без основание и трябва веднага да наведете тъпите си глави и да работите и плащате и да търпите...

И само с цензура няма да се мине. Така се почва. После ще има и репресии. Тези няма да се спрат само с цензура.
точно в десетката,Герри! Няма да остане само с цензура-и репресии ще има. Винаги е така,но който забравя историята е осъден да я повтори.

# 8 649
Те не го знаят откъде идва и как се казва, та ще му знаят криминалните прояви.
В страната, не ги мисли за толкова глупави. А, който не слуша и няма лице, ще кисне в затвора.
То пък голям рай, да му завидим направо  Simple Smile

Да. знам. Той и Шикългрубер е австриец.
Сега, ако ме питаш, дали изпитват вина и ще си я изкупват с бежанци мюсюлмани...
Не, нямам такива впечатления. А, дописала си си. Ние го коментирахме това дясната партия. Да, имат доста проценти в провинцията, но не са спечелили- ще чакаме Виена. Някакво покачване ще имат, нали при нас и 16-годишните глсуват. Но разумът ще надделее.

# 8 650

Сега, ако ме питаш, дали изпитват вина и ще си я изкупват с бежанци мюсюлмани...
Не, нямам такива впечатления.
Изобщо не питам това.
Просто ти обяснявам, че съм сигурна че ще се справят. Въпроса е КАК?
Сега им е широко около врата на австрийците, защото ордата щурмува Мюнхен в момента. Но в един момент може да реши да щурмува и Виена, а тогава тези 26 процента лузъри току виж станали 50%, че после и повече.

# 8 651
Скрит текст:
И ще трябва
Затичали сме се..българите да им строим дворци.
.
Те арабите си го знаят де-за тва не са тук да изискват. Щото знаят, че няма.
Абе няма няма ама като ни покажат някое евро и душата си продаваме. Виж колко еничари има в ДПС
И западняците си имат еничари. Мисля, че всички ги видяха.
А аз досега си мислих, нали така стръвно ни се обясняваше, че само ние сме тези с еничарите...докато западняка бил супер-дупер свободолюбив...и национално отговорен... Mr. Green
Ето ви го западняка-вижте го какво представлява-готов е да се самоунищожи, защото го е страх да не го обвинят, че е ксенофоб и да не го уволнят. Трепери си за топлото местенце...страхлив и с наведена главица.

Вижте го и имайте малко самочуствие, загубени българи такива!
+1000 те и  коментират,че ние сме умни и огради строим и сме побеснели и готови да се браним,а те седят и лапат........мухите. Коментара беше в смисъл-тия хора в България и Македония огради строят да ни пазят и за бой са готови,а ние тука пачки им диплим!

# 8 652
Но разумът ще надделее.
Какъв Разум бре? Разум да отвориш границата и да се напълниш с хора, които не ги знаеш какви са?

Я ми обясни къде е разумът в това.
И къде е гаранцията, че веднъш като НЕ са проявили разум, после разумно щели да се справят с последствията?
Не знам какво имаш предвид под разум, но следиш ли ми мисълта?

Според мен австрийците и германците и повечето оядени и разгевезени европейци изобщо не са наясно по небето ли ходят или по земята. Дано приземяването им да не е много болезнено...

# 8 653
 Чисто и просто- Фейсбук е мрежата на трафикантите, друго не се толерира.
Не си съвсем права. Освен трафикантите толерират и ИД + един куп знайни и незнайни джихадистки групи. Явно считат за нормални разните им проявления - призиви за война, сцени на насилие... Гледам в разни филмчета, че водачите им са все с ФБ профили, правят си пропагандата. А после се чудим как така 30000 чужденци се бият на тяхна страна. Хем пари ти дават, хем си звезда и пускаш респектиращи селфита с автомат в ръка или настъпил някой труп. Какво повече му трябва на един болен мозък?!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 13:20 от maruska

# 8 654
Какъв Разум бре? Разум да отвориш границата и да се напълниш с хора, които не ги знаеш какви са?

Не е, но беше единственият начин голяма част от лагерите да се придвижи към богатите страни, които не са външни граници. Говореха, че, за да стане такова придвижване по официален път щяло да коства година-две. Ти как я виждаш Турция или една Гърция сама срещу потока две години? Да не би някой да се е събудил и да е провел такава кампания от няма нищо. Проблемът си съществуваше, но у нас явно не са говорили за него.

Общи условия

Активация на акаунт