БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 58 710
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Как да сготвя доматена супа?
Яла съм един път ,беше с топка сварен ориз,ароматна,фина...пробвах много пъти,не ми се получава Sad

# 451
  • Русе
Как да сготвя доматена супа?
Яла съм един път ,беше с топка сварен ориз,ароматна,фина...пробвах много пъти,не ми се получава Sad

Опитайте тази. Сиренето може да замените с топка сварен ориз. Simple Smile

# 452
  • София
Ето и една от мен

Domatena supa s brusketi
Состав
3 с.л. масло
1 глава лук - нарязан на ситно
2 скилидки чесън - счукан
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
680 гр доматено пюре (салца)
320 гр сметана
кашкавал

За брускетите:
1 франзела
6-8 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
Приготовление
Маслото се разтопява в тиган. Слагат се лукът и чесънът и се задушават около 5 минути на умерен огън. Поръсват се с кимионът и черният пипер и се отстраняват от огъня. Доматеното пюре се загрява в тенджерка. Добавя се задушенят лук и се разбърква. Може да се добави и чили за по-пикантен вкус. Оставя се да изстине. Сметаната се загравя (без да завира). Налива се при доматеното пюре и се разбърква. По желание при сервиране в купичката се слага топка сварен ориз за уплътняване и се залива със супата.
Поднася се в купичка, гарнирана с настърган кашкавал и заквасена сметана.
Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1 см. Чесънът се пасира със зехтина. филийките се мажат с получения пастет и се запичат на фурна за около 5 минути.

# 453
  • Sofia
мерси за рецептите  bouquet

# 454
Здравейте кулинари  bouquet.Тази година за първи път реших да направя сироп от бъз.Заредих го в 3 литрови буркани,ред бъз,ред захар,завих с марля и оставих на тъмно и проветриво място 30 дни.Днес реших да го прецедя и налея в бутилки,но той мирише на джибра и около него летят винени мушички Sick.Все пак го пресипах в бутилки,ама има леко резлив вкус на ферментирало.Сега какво да го правя от тук нататък,да го хвърлям ли или има и друг начин? newsm78Може ли някой да ми помогне със съвет?

# 455
Здравейте! Искам да направя задушени броколи,но се чудя какво друго им подхожда(какъв още зеленчук),бихте ли споделили някоя рецепта?

# 456
  • München, Deutschland
Много хора харесват броколи със сирена, за това май няма смисъл да ти давам рецепта. Подхожда им и сметанов сос, според мен, с каперси примерно, за разкош, може и малко пармезан отгоре, да кажем.

Броколите (ако са само задушени за гарнитура) бих комбинирала с моркови или карфиол, така би се харесало вкъщи, също и с брюкселско зеле, тъкмо му почва сезонът при нас.

# 457
  • Варна
Здравейте! Искам да направя задушени броколи,но се чудя какво друго им подхожда(какъв още зеленчук),бихте ли споделили някоя рецепта?

Аз комбинирам с моркови, понякога добавям и картофи.
Според мен брюкселското зеле и карфиолът имат подобен  вкус и не са добро съчетание.

P.P. Относно рецептата аз ги приготвям на пара, като заври водата най-отдолу в кошничката слагам картофите, после морковите и отгоре броколите. Посолявам, една -две лъжици масло (може и повече според вкуса.), слагам похлупака и след 20-25 минути са готови.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 16:26 от Хексе

# 458
  • München, Deutschland
Според мен брюкселското зеле и карфиолът имат подобен  вкус и не са добро съчетание.
Аз точно затова ги харесвам в съчетание, правила съм и крем супа с броколи и карфиол пак по тази причина. Simple Smile  Peace

# 459

броколи със сирена - със сигурност ще ти харесат

# 460
  • Русе

Ето рецепта за запеканка с броколи

Броколи -1 кг , моркови- 200 г, течна сметана - 150 мл , яйце - 1 бр, сирене обикновено, твърдо - 50 г, сирене пармезан - 50 г, масло, черен пипер, сол
Накъсваме броколите на парчета – розички и ги сваряваме за 7-10 мин. в леко подсолена вода.Нареждаме в намазнена тава, слагаме нарязаните на дребно моркови, посоляваме със сол,чер пипер и пармезан. Яйцето, сиренето и сметаната смесваме и заливаме отгоре. Печем 25-30 мин на 180 градуса.
Може да прибавите пресен лук и тиквикчи към зеленчуците.

# 461
Споделете изпитана рецепта за заешко месо.
П.п. примера от първа стр. вече е пробван.

# 462
  • София
Здравейте кулинари  bouquet.Тази година за първи път реших да направя сироп от бъз.Заредих го в 3 литрови буркани,ред бъз,ред захар,завих с марля и оставих на тъмно и проветриво място 30 дни.Днес реших да го прецедя и налея в бутилки,но той мирише на джибра и около него летят винени мушички Sick.Все пак го пресипах в бутилки,ама има леко резлив вкус на ферментирало.Сега какво да го правя от тук нататък,да го хвърлям ли или има и друг начин? newsm78Може ли някой да ми помогне със съвет?

Прибирай в хладилника. Добре е бутилките да не са пълни догоре, защото е много вероятно да започне да прелива. За това и капачките трябва да са добре затегнати.

# 463
Vanja 77-благодаря ти за отговора Heart Eyes.Така ще направя...само да не гръмне Mr. Green Макар и малко шупнал,мога ли да го давам на детето(на 12)или да си го пием ние...да не стане така да го изпращам весело на училище Joy

# 464
  • Sofia
Макар и малко шупнал,мога ли да го давам на детето(на 12)или да си го пием ние...да не стане така да го изпращам весело на училище Joy
ако си правила от зърната бъз,дава се само по 1с.л.сутрин на гладно ,може и леко да се разреди,няма как да го опие Crazy

Общи условия

Активация на акаунт