БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 596
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 12 697
Със сокоизстисквачка. След това, остатъците ги ползвам за салата. 

# 436
  • Мнения: 366
Някой замръзявал ли е моцарела ,че ми донесоха доста и не мога да я използвам наведнъж Rolling Eyes

# 437
  • Добрич
  • Мнения: 6 236
Искам да попитам телешката вътрешна мас мога ли да я използвам за нещо?

Отстраних я от едно сърце, обаче доста количество се отдели и се чудя да я хвърлям ли или може да ми влезе в обръщение. Към кайма за сърми може би?

# 438
  • София
  • Мнения: 8 505
Искам да си направя сок от червено цвекло, с какъв уред се получава най-добре?

Боядисва! АЗ го правя първо с чопъра и след това с миксера.

Такъв миксер?
Има ли начин да се използва само един уред?

Разбира се. Нарязваш на много ситно и после през пасатора. После прецеждаш, а ако е гъст сока и трудно де прецежда добавяш малко вода. След това си го овкусяваш.

# 439
  • Мнения: 9 462
Някой замръзявал ли е моцарела ,че ми донесоха доста и не мога да я използвам наведнъж Rolling Eyes

аз, да. После режеш полузамразена на пицата и е ок

# 440
  • София
  • Мнения: 12 222
Искам да попитам телешката вътрешна мас мога ли да я използвам за нещо?

Отстраних я от едно сърце, обаче доста количество се отдели и се чудя да я хвърлям ли или може да ми влезе в обръщение. Към кайма за сърми може би?
Това не е мас, а е телешка лой. Мас е при прасето.  Не бих ползвала тел. лой , защото има неприятен дъх и затова винаги телешкото месо го изчиствам и тогава го приготвям, но тава е въпрос на вкус и усещане.

# 441
  • Добрич
  • Мнения: 6 236
Благодаря!

Мислех, че лой е само при овцете. Реших, че като има патешка мас, може да има и телешка. Както и да се нарича - разбрахме се.

Може пък да зарадвам някое четириного...

***

Относно цвеклото. Аз правя нещо като нектар от цвекло, моркови и магданоз в блендера. Добавям вода, за да се смели и овкусявам както ми харесва.

***  

Не зная какво е тифин, но от това, което прочетох, си мисля, че може би се доближава до един десерт, който правя. Съдържа смлени ядки, какао, какаово масло, кокосово масло, сушени плодове, мед и малко вода, че иначе става доста твърд, Може да се постави в силиконови формички за бонбони. В момента имам в хладилника увит във фолио за свежо съхранение във форма на рулца.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 23:45 от Вела

# 442
  • Мнения: 366
Някой замръзявал ли е моцарела ,че ми донесоха доста и не мога да я използвам наведнъж Rolling Eyes

аз, да. После режеш полузамразена на пицата и е ок
Благодаря ти Пепчо !  bouquet

# 443
  • Мнения: 1 403
Хора, дайте сполучлива рецепта за кекс...  bouquet

# 444
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Хора, дайте сполучлива рецепта за кекс...  bouquet
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/06/blog-post_4.html

# 445
  • Мнения: 22 867
Хора, дайте сполучлива рецепта за кекс...  bouquet

КЕКС "ЗЕБРА" (икономичен вариант)

Лесният кекс на Креми

Кексът на Селма

Вкусен пухкав кейк, с повече яйца е, но е разкошен.

АМЕРИКАНСКИ СЛАДКИШ, става голям, половин доза е нормално.

# 446
# 447
  • Мнения: 765
Как да приготвя пилешките дробчета,така че  да станат златисти и хрупкави?

# 448
  • Мнения: 662
Хора, дайте сполучлива рецепта за кекс...  bouquet
Това е кекса, който моите деца обичат.Наистина е много вкусен
 4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч.брашно
1 ч.ч. швепс портокал
2 ванилии
1/2 ч.ч. олио
Бъркаш всичко,кексова форма,печеш.
Заливка-
1/2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 с.л.какао
1/2 пакетче чисто масло

вариш да остане на половина.Готовия кекс заливаш и оставяш да поеме(това при нас не се случва)
Добър апетит!

# 449
  • Мнения: 22 867
........вариш да остане на половина.Готовия кекс заливаш и оставяш да поеме(това при нас не се случва)

kabo6ar, заливката върху топъл или охладен кекс се слага? Или няма значение.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт