БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 5 323
От 1 час се пече вече. Сложихме му пелеринка от фолио преди малко. Залях го със соса от тавата. Имам вентилатор, но четох последните минути само да се ползва, за да не стане сухо пилето.

# 421
  • Мнения: 9 462
няма да остане сухо, имаш влага в бутилката  Peace включвай си го, да може и странично да му се запича кожата

# 422
  • Мнения: 5 323
Пуснах го. За пиле 1.5 кила, колко време на 220 градуса му трябва според теб?

# 423
  • Мнения: 9 462
намали градусите на 200 , че и 180, а  му трябва 1,15 до 1,30 ч.

# 424
  • Мнения: 5 323
Добре, че писа. Бях си записала 1.5-2 часа на 220градуса.
Добре изглежда, дано да е вкусно. Laughing

# 425
  • Мнения: 9 462
мислех да лягам, но щом сега ще го вадиш от фурната и ядете, мога дапрелетя  Wink
Вкусно  ще е, то си е просто печено пиле.

# 426
  • Мнения: 5 323
Добре си дошла Hug И бира има Mr. Green
Просто, просто, ама ми е първото печено пиле. То не беше четене, то не беше чудо. Laughing

# 427
  • Мнения: 904
Добро съботно утро!
Ако някой е станал толкова рано да се консултирам за едно домашно пиле слабичко е обаче ,та съм в чуденка как да го правя. Мисля нещо да е задушено с масло и малко бира. Какво ще кажете?

# 428
  • Мнения: 399
Търся си рецепта за шоколадов тифин. Ако някой има, моля да сподели?

# 429
  • Мнения: 7 779
при мен дори гугъла се затрудни с този тифин

# 430
  • Русе
  • Мнения: 6 168
при мен дори гугъла се затрудни с този тифин

Сладкиш без печене. Подобен на сладък салам. Simple Smile

http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1623640/malteser-tiffin

Някой на ти с английския  да ти помогне в превода.

и на български

Необходими Продукти
стафиди  - 50 г
фурми  - 75 г
ром  - 4 с..
шоколад  - 200 г черен
масло  - 125 г
златен сироп  - 150 г
бисквити  - 250 г
портокалова кора  - от 1/2 бр.
За топинга
шоколад  - 100 г черен
бял шоколад  - 100 г


   

Приготвяне на Тифин

Сипете стафидите и фурмите в рома и ги оставете за 30 минути. Разтопете шоколада, маслото и златния сироп, махнете от огъня и смесете с натрошените бисквити, портокаловата кора, стафидите и фурмите.

Намазнете форма и сипете сместа вътре. Оставете да се охлади за 1 час.

Разтопете белия и черния шоколад в две отделни купи. Изсипете разтопения черен шоколад върху бисквитената основа, а върху него сипете и белия. С помощта на клечици направете мраморен ефект и оставете тифина да се охлажда за още поне 2 часа.[научи повече...]

https://www.google.bg/search?sourceid=navclient&aq=hts&o … +tifin&nfpr=1
Първото предложение
 

Последна редакция: сб, 26 сеп 2015, 09:44 от i_peych

# 431
  • Мнения: 399
Благодаря ти, i_peych, видях тази рецепта, но не е това ,което ядох.Трябва да го направя и така ще стигна до резултата.

# 432
  • Варна
  • Мнения: 19 059
Искам да си направя сок от червено цвекло, с какъв уред се получава най-добре?

# 433
  • София
  • Мнения: 8 504
Искам да си направя сок от червено цвекло, с какъв уред се получава най-добре?

Боядисва! АЗ го правя първо с чопъра и след това с миксера.

# 434
  • Варна
  • Мнения: 19 059
Искам да си направя сок от червено цвекло, с какъв уред се получава най-добре?

Боядисва! АЗ го правя първо с чопъра и след това с миксера.

Такъв миксер?
Има ли начин да се използва само един уред?

Общи условия

Активация на акаунт