БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 403
Късно е либе за китка  Laughing, чесъна с галетата ги сипах при броколито и лука преди печенето и ръзбърках за да може да се разнесат хубаво, пак стана много вкусно   chef, мерси  Vanja77 за рецептата!   bouquet

# 406
  • София
  • Мнения: 10 825
Как мога да направя компот от дренки? Искам да го ползваме като лек срещу разстройство.

# 407
  • Мнения: 9 462
в буркан, с 4-5 лъжици захар. Плод - 2 шепи. Пълниш с вода, запечатваш бурканите, стерилизираш 10 мин. 
Можеш да ги изсушиш и както ошафа се вари - да си направиш тогава компот.

# 408
  • София
  • Мнения: 10 825
Мерси пеп-4о.  Hug Не мога да ги суша, защото свекърва ми ги е замразявала  Confused Мисля че няма да има проблем да ги сваря така както са полузамразени.

# 409
  • Мнения: 5 323
Търся подробна рецепта за печено пиле набучено на шише бира и картофи в основата. Каква бира, колко градуса фурната, загрята или не, колко време се готви, абе всичко.

# 410
  • Мнения: 22 867
Търся подробна рецепта за печено пиле набучено на шише бира и картофи в основата. Каква бира, колко градуса фурната, загрята или не, колко време се готви, абе всичко.

Ако те устройва......... Peace

# 411
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Търся подробна рецепта за печено пиле набучено на шише бира и картофи в основата. Каква бира, колко градуса фурната, загрята или не, колко време се готви, абе всичко.

Виж и това може да помогне

# 412
  • Мнения: 5 323
Момичета, първите 3 страници с резултати на гугъла съм ги гледала всичките.
Нещо изпитано ми трябва. Confused Много рядко готвя и нямам право на грешка.
Взела съм едно пиле, бира радлер лимон и картофи.

Четох, че бирата трябва да се разреди с вода 50:50 и е по-добре да се пече без вентилатор.
Никой ли не е правил такова пиле, за да даде акъл? Във форума има няколко теми за него, но са много стари.

# 413
  • Мнения: 9 462
аз  Laughing съм пекла, но на шише от сок, защото бирените ми идват високи за фурната.  И за кумско пиле така пека.
Шише сок - куинс ли капи ли беше, ок 15 см. високо, пълня с бира - плодова или не, каквато е останала. Дори с бяло вино съм пълнила. Пилето почистено, подсушено, посолено, поръсено с подправки отвън и вътре.  Поставям напълното шише и в средата на тавата. Около него нареждам нарязаните на дебели 1см клъгли (щом искаш точно) резени, които са посолени също.  Кожата около врата на пилето я вдигам над гърлото на бутилката, защипвам с клечки за зъби - така няма опасност самото месо да се препече, запича се кожата, става хрупкава.
Наливам в тавата 1 пръст вода, слагам и малко олио, подправки и пека във фурната - точно на вентилатор, за да може отвсякъде да се пече равномерно. Когато закъкрят картофите отдолу, намалявам градусите на 170.  След час (на купено пиле, бройлер) пробвам с дървено шишче в месото на бутчето - ако влиза лесно и не пуска кръв - значи е опечено. Ако не, а горе пилето се зачервило достатъчно, поставям парче фолио, като шапка само - да не изгаря отгоре, да си се пече.
Това е

Бутчетата на пилето са  легнали в тавата, не както на снимката, пусната от Лабрекс да стои "на пръсти". И не се вижда бутилка.

# 414
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Момичета, първите 3 страници с резултати на гугъла съм ги гледала всичките.
Нещо изпитано ми трябва. Confused Много рядко готвя и нямам право на грешка.
Взела съм едно пиле, бира радлер лимон и картофи.

Четох, че бирата трябва да се разреди с вода 50:50 и е по-добре да се пече без вентилатор.
Никой ли не е правил такова пиле, за да даде акъл? Във форума има няколко теми за него, но са много стари.

Здравей!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74208

Малко от личен опит - бутилка, малка от шуменските беше.  Тъй като на вилата фурната е малка. Измихме я и махнахме етикета. На най долно ниво на 220 градуса /без да е предварително загрята фурната/. Около час - час и нещо печене. Газираната вода беше почти колкото бирата в шишето, но не точно на половина. Вътре  в шишето при бирата сложихме подправки - чер пипер, смлян, червен, чесън на прах и малко стрит розмарин. Бутилката беше пълна с течност - бира и газирана вода върху нея, плътно до горе. Не отваряй фурната по време на печенето, да не се намаляват градусите и да няма впоследствие кипене. След изпичането течността беше останала наполовина. Това са ми спомените отпреди 4 години. Дано са от полза.

# 415
  • Мнения: 5 323
Супер сте!
Имам проблем с бутилката. С голяма фурна съм, но на най-ниското ниво бутилката почти опира горе.
Ако махна картофите, може ли тавата да е на дъното на фурната,т.е. без да е на решетка?

# 416
  • Мнения: 9 462
нямаш ли по-малко шише от сок? Дори бурканче от пюре, или от винтовите, тесни по-високи от 340 мл пак стават да вкараш пилето на него.  Ако налееш повече вода, може да не махаш картофите Peace

# 417
  • Sofia
  • Мнения: 29 126

Преди дни ми попадна в ФБ една рецепта за картофен кекс,не го записах,уж щях да го помня,но сега когато искам да го направя не се сещам за някои съставки....запомних само,че е с 2 яйца,200гр.варен картоф,150гр.овесени ядки,брашно,бадемово масло,масло и др.не се сещам....имаше ли мляко,нямаше ли?Ако някой е правил нещо подобно,моля за помощ Crazy

# 418
  • Мнения: 5 323
пеп-4o, ММ ходи и най-малката бутилка,  която е намерил е загорка ретро. Много лесно влезе пилето на бутилката. Сложих вода и подправки, както си писала, фурната на 220 и го сложих на дъното на самата фурна,  защото на най-долното ниво, шийката на пилето опира в тавана.
Няма ли да стане така? Ще се счупи бутилката ли?

# 419
  • Мнения: 9 462
ще стане, включвай го, ти сега ли ще го печеш? Идеята ми беше да вземе сокче, или газирана вода, нещо по-малко от бирена бутилка, ама нищо.
Ако видиш, че се запича отгоре, мятай му фолио и наблюдавай водата долу в тавата да не се изпари.  Вентилатор имаш ли на фурната?

Общи условия

Активация на акаунт