БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 154
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
За мен вкуса ми напомня детството Grinning и най-вече една съученичка за всеки повод черпеше само с Агнеса години наред =

# 511
  • София-Младост
Ползвате ли желираща захар Захира за сладка и конфитюри?
На пакета пише да не се вари в никакъв случай повече от 10мин.,защо?
За толкова кратко време няма как да се получи хубаво сладко,да се сварят плодовете....
Аз го варя много по-дълго и става много хубаво,но защо е така дадена инструкцията на пакета,дали е нещо сгрешено Thinking
Никога не съм ползвала, но преди 2-3 години правих сладко от боровинки с фикса на д-р Йоткер. И там цялото варене беше десетина минути.

# 512
  • Sofia
С нея правих сладко от грозде и круши,на десетата минута плодовете пуснаха много вода и няма как да е готово,започна да се сгъстява след около час.Иначе става много вкусно сладкото,плодовете не се разкашват и е леко желирано,точно както го обичаме.

# 513
Този фикс явно само при мен не действа - първо преди доста години като излезе на пазара -едно сладко от праскови и след това злополучно с ягоди - не желира ами и пусна много сок и стана водно. Инак без желиращи смеси си правя идеални сладка и конфитюри. Явно при мен трябва всичко да става по трудният начин Grinning

# 514
Мерси Жармен, Ала-бала   bouquet.
Отивам да се запася със захар  Laughing и да напудрям къщата  Wink.
П.П Агнеса си остава любимият сладкиш на ММ  Peace.
Едит: Моята рецепта май е една идея по различна от тази ма Ваня....за глазурата...  Thinking никога не съм слагала или яла Агнеса с коняк, за първи път чувам за коняк...

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 16:09 от polly

# 515
Кашкавал Кортен ми харесва повече от всяка Гауда ,Едам и тям подобни - ементал и так далее. Аз съм си българче просто и си обичам саламурено сиренце и кашкавалец Grinning

# 516
  • Пловдив
Сладкишът е точно Агнеса/и. Heart Eyes Супер сте. Някой дали има рецептата от едно време? Praynig

Заповядай: Агнеса
А вкуса как е? Thinking не съм опитвала никога...

Стра-хо-тен. Heart Eyes
Peace ще се пробва тогава...ама в тая рецепта не пише,че се пече след като се залее с жълтъците,а в друга пише Thinking

# 517
  • София
В моята рецепта след като се залее с жълтъците се суши на 70 градуса във фурната

# 518
  • Варна
Peace ще се пробва тогава...ама в тая рецепта не пише,че се пече след като се залее с жълтъците,а в друга пише Thinking

Не съм правила, само съм яла.  Mr. Green
Леля ми го прави страхотен, трябва да я питам за рецептата. Thinking
Нейния става като, че ли по-светъл от този на снимката и тя го реже на ромбове.

# 519
  • Пловдив
Намерих една др.рецепта...http://www.supichka.com/2014/03/sladkish-agnesi.html
тая си копнах и ще го тествам на едни гости в неделята...Или ще се излагам или ще обера овациите  chef

# 520
  • Русе
Сладкишът е точно Агнеса/и. Heart Eyes Супер сте. Някой дали има рецептата от едно време? Praynig

http://www.supichka.com/2014/03/sladkish-agnesi.html

http://www.zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B … 81%D0%B8%E2%80%9D

Погледни и този сладкиш - не точно агнеса, но може да ти допадне. Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 18:58 от i_peych

# 521
Мерси. И аз го помня без коняк/ром. Дано на вкус стане като едно време.

# 522
Vanja 77-благодаря ти за отговора Heart Eyes.Така ще направя...само да не гръмне Mr. Green Макар и малко шупнал,мога ли да го давам на детето(на 12)или да си го пием ние...да не стане така да го изпращам весело на училище Joy

Не се притеснявай, ако е малко няма проблем  и моят миналата годена беше така ,прибрах в хладилника и си остана в това състояние до края.

# 523
Ето моята рецепта от мнооого стар тефтер Laughing

250гмасло
5 белтъка
1ч.ч захар
1ч.ч брашно
2ч.ч.смлени орехи(260гр)

Глазура;
5 белтъка
1ч.ч пудра захар
2 ванилии
Печене 180 на средна фурна ,.След заливане на глазурата задължително суша на горен реотан на 70 градуса
Избирай Peace

# 524
И моята леля правеше този сладкиш, но го знаехме като Клавиши. Страхотен е, но пък ме притесняват суровите яйца. Винаги избягвам да правя десерт с такива.

Общи условия

Активация на акаунт