БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 157
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, имаме ли някъде рецепта за кекс с яйчен ликьор? Трябва ми кекс който става много сочен и "голям"  Joy Много спешно! Simple Smile Благодаря предварително!  bouquet

# 496
  • София
Момичета, имаме ли някъде рецепта за кекс с яйчен ликьор? Трябва ми кекс който става много сочен и "голям"  Joy Много спешно! Simple Smile Благодаря предварително!  bouquet

https://www.google.bg/?gws_rd=ssl#q=%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81+%D1 … D1%8C%D0%BE%D1%80

# 497
Здравейте,

знаете ли каква е разликата между обикновените точени кори за баница и тракийските?

# 498
  • München, Deutschland
HAPPY, lu4a, похвалете се като направите проекта, независимо с каква рецепта. Звучи ми много интересно Simple Smile Сега се сетих, че в Бг изварата е малко по твърда и също може да се оформи на по твърди кюфтенца и оцвети, например с куркума или къри. Тукашната понеже е по-скоро като крема сирене на консистенция и не ми хрумна веднага.  Peace

# 499
  • София
Здравейте,

знаете ли каква е разликата между обикновените точени кори за баница и тракийските?

Всички ги правят по еднаква технология. Евентуално могат да имат разлика в дебелината.

# 500
Всички кори в последно време са бъкани от Е-та и консерванти . Вкл и тракийски ,Фамилия и так далее.
 Засега само в Одрински има само антиоксидант ,брашно ,и вода и сол . Веднъж си играх да чета опаковките на всички изложени - зяпах -запях пък пак си взех моите любими Одрински .
 С Тракийски стават хубави гюзлеми.

# 501
Сладкишът е точно Агнеса/и. Heart Eyes Супер сте. Някой дали има рецептата от едно време? Praynig

# 502
  • София
Сладкишът е точно Агнеса/и. Heart Eyes Супер сте. Някой дали има рецептата от едно време? Praynig

Заповядай: Агнеса

# 503
Аз с два въпроса.
Пудра захар "Оберон " подходяща или не за РМ2,  за марципан Варна и айсинг? Чела съм отзиви за нея, но пусто не се сещам положителни или отрицателни.

Моля и за отзиви за кашкавал Болярче, вкусен ли е? Да си кажа, у дома купуваме Кортен, последните ни експерименти с кашкавалите все завършват злощастно.

# 504
В Лидъл имаше един хубав кашкавал ,но му смениха марката и не вземаме . И аз съм фен на Кортен.
Последно от Кауфланд бяхме взели пудра захар / на непознат за мен производител / и ми хареса много - точно на едновремешната ми прилича - няма този антислепващ агент . Като ида на село мога да видя производителя и ще ти пиша.
 Инак ако имаш хубав чопър или машинка за мелене на кафе пудра захар може сама да си правиш. С моя чопър не се получава толкова финна .
 Моя приятелка си прави с паница пълна със захар и чаша -ама тя има силни ръце Grinning

# 505
О, не, да си меля сама за фонданово покритие - абсурд да я направя толкова финна, колкото е нужно  Confused.
Аз ровя из тортените теми и търся какво пишеше за Оберон,  но през телефона ми е много трудно.... Свикнала съм си с лаптопа и това е. От 3 мес лаптопа все по ремонти ходи, ни снимки мога да качвам, ни като свят да видя такива....пък инфо ако трябва да търся из нета съвсем изтерясвам  ooooh!

# 506
  • София-Младост
Мисля, че няма да имаш проблем с пудрата на Оберон...пресей я все пак.

# 507
  • Пловдив

А вкуса как е? Thinking не съм опитвала никога...

# 508
  • Варна

А вкуса как е? Thinking не съм опитвала никога...

Стра-хо-тен. Heart Eyes

# 509
  • Sofia
Ползвате ли желираща захар Захира за сладка и конфитюри?
На пакета пише да не се вари в никакъв случай повече от 10мин.,защо?
За толкова кратко време няма как да се получи хубаво сладко,да се сварят плодовете....
Аз го варя много по-дълго и става много хубаво,но защо е така дадена инструкцията на пакета,дали е нещо сгрешено Thinking

Общи условия

Активация на акаунт