БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Плодовете са малко- 2кг.
Сиропа се прави сега на етажа на родителите ми. За целия процес
не мога да им го причиня. Не се издържа на жегата.
После леко да поизстине, за да не ми спука глинения съд и ги
мятам смокините и сиропа в кукъра.
Утре ще се похваля с резултата, но само с мнение, че снимки не/ не мога
да качвам.
Благодаря още веднъж.
И да знаеш, че теб държа отговорен за днешното сладкоправене!

Успех! От утре за няколко дни съм вав Варна.  Но като се върна, обезателно ще прочета.  bouquet

# 76
давай смело - в слоукъкъра ще станат

# 77
Здравейте, правих с Гелфикс на Др Йоткер сладко от боровинки, като за първи път направих с малко количество - 3 бурканчета. След като ги обърнах надолу с капачките и постояха така, после сладкото така и не се връща надолу, а си седи залепнало горе, има ли шанс да се послегне и значи ли това, че не е наред стерилизацията - по-скоро това ми е чуденката? newsm78

# 78
  • Варна, Пловдив
Могат ли да се замразяват круши, трябва ли да са пасирани?

# 79
  • под тепетата
Лурдес , тръсни бурканчетата и сладкото ще се върне в нормална позиция. Стерилизирало се е, не му бери дерта! За всеки случай наблюдавай капачките.

# 80
Как замразявате чушки за пълнене?
Аз досега все сурови, веднъж пробвах бланширани- нещо не ми харесаха след това, трябва да ги изчакаш да се поотпуснат, те стават едни меки.....нещо не ми допадна варианта.

Как процедирате вие, знам, че заемат по- малко място бланширани

# 81
  • München, Deutschland
 raja_nikol, чушки не се ли продават целогодишно, та да няма нужда от замразяване? Иначе моята баба замразява само печени, небелени чушки, но предполагам не питаш за такъв тип.

Направих сладкото от сливи с 3:1 съотношение, ще пробвам соса, който остана, довечера. Изглежда ок.  Simple Smile Замразих и бульон, всичко точно, благодаря за съветите.

Само чушките, които пекох в тава във фурната и върху фолио не се опекоха и на вс отгоре така зверски залепнаха, че после едвам обелих мъничко за кьопоолу.  newsm78 Досега съм пекла и никога не е ставало така, тези бяха камби, може да е заради това, мисля си, че те имат повече захари и като изтече сосът им, се карамелизира, а те залепват за фолиото.  newsm78

# 82
Здравейте!Искам да попитам тези от вас ,които са използвали брашно от лимец.Вчера купих такова брашно  и с голям мерак замесих хляб ,но когато го пробвахме след изпичането ме лъхна на царевица....,по-точно на царевичните пръчици "Кроки".Такъв ли е вкусът наистина,защото не съм ползвала такова до сега,но в нета описанията на вкуса и аромата на хляба от лимец са съвсем различни.Самото брашно стои като влажно и не се изсипва еднородно,като друго брашно ,а на едри рехави буци .Етикетът показва,че е годно.

# 83
за чушките - майка ми правеше така:
чушките за около 10 минути в тенджерата, колкото да поомекнат - и след това в една купа ги покриваше с фолио за половин час. Те си омекват и след това пъхаше по-малките в по-големите - и в пликчета във фризера - прекрасни за пълнене.

# 84
  • Русе
за чушките - майка ми правеше така:
чушките за около 10 минути в тенджерата,
  Тенджерата с гореща вода ли е?

# 85
Аз досега все сурови, веднъж пробвах бланширани- нещо не ми харесаха след това, трябва да ги изчакаш да се поотпуснат, те стават едни меки.....нещо не ми допадна варианта.

Измити, изчистени /изкормени/ сложени една в друга, по две-три редички в плик и във фризера. Зимата направо пълня, както са замразени, много са удобни за тая цел. Peace

# 86

Измити, изчистени /изкормени/ сложени една в друга, по две-три редички в плик и във фризера. Зимата направо пълня, както са замразени, много са удобни за тая цел. Peace

И аз така ги правя, никак не ми харесват попарените, тия ги пълня направо, без размразяване, май няма да рискувам и пак така ще ги сложа  Peace

chrissy, може и да има, но представям си какъв ще  е вкуса и цената им през зимата  Crazy, честно казано, не съм проверявала Peace

# 87
просто ако се поставят изкормени за малко в гореща вода - си намаляват обема.

# 88
Чушките ги печем и като се охладят прибираме в пликчета на порции колкото за 1 тава. След размразяване си мирише на печена чушка все едно сега е правена.
Не знам колко им е цената зимата, но вкусът дори на размразените е по-добър.
Всъщност пълним рядко, но ползваме за салати или манджи (супа, леща, боб...). Затова някои ги редим по 2, после навиваме пличето - следващите 2 или слагаме в малки пликчета, за да не се налага размразяване на всички, когато е нужна 1 доза.

# 89
Чушките ги печем и като се охладят прибираме в пликчета на порции колкото за 1 тава. След размразяване си мирише на печена чушка все едно сега е правена.

За печените е ясно, аз имам предвид за пълнене с ориз /не чушка бюрек/.
Тогава вариантите са или сурови, или бланширани  Peace

Общи условия

Активация на акаунт