БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 59 174
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Дайте рецепта за картофена запеканка, която да е вкусна и топла, и студена ( картофи, яйца, сирене, кашкавал, бекон, сметана, мляко- това имам горе долу )
Но искам останалото да го хапнем утре на обяд в училище/работата, съответно студено

# 466
  • София
Vanja 77-благодаря ти за отговора Heart Eyes.Така ще направя...само да не гръмне Mr. Green Макар и малко шупнал,мога ли да го давам на детето(на 12)или да си го пием ние...да не стане така да го изпращам весело на училище Joy

На детето давай по 1 ч.л. сутин на гладно.  Peace

# 467
Здравейте! Искам да направя задушени броколи,но се чудя какво друго им подхожда(какъв още зеленчук),бихте ли споделили някоя рецепта?
аз слагам (не само на броколи)  това , което се яде у дома.
крайният резултат е ... всичко се изяжда. което е и целта на занятието  Laughing

# 468
Дайте рецепта за картофена запеканка, която да е вкусна и топла, и студена ( картофи, яйца, сирене, кашкавал, бекон, сметана, мляко- това имам горе долу )
Но искам останалото да го хапнем утре на обяд в училище/работата, съответно студено

Запеканката на мастърчето, добавям пилешко варено, свинско, тиквички..........няма да се сетя за всичко, у нас поне се харесва всякак, и топла, и студена, и с екстри, и без тях. Peace

# 469
Всеки път като правя кекс с орехи слагам ядките смлени. Искам да ги оставям на по-големи парчета, но какво се прави, за да не падат на дъното на тавата, а да си стоят по средата на кекса newsm78

Добавям и втори въпрос - преди дни изчистих малко бамя, но някои си пуснаха лигата Close Замразих я, но ми се иска утре да я сготвя, обаче има ли начин да "прикрия" тази лига в яденето?  newsm78 Накисване в оцет, солена вода или нещо подобно?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 19:33 от ♥Nimfea

# 470
Търся рецепта за един десерт от соца. Прилича на сух, нисък, правоъгълен кекс, който отгоре има сладък светложълт слой. Реже се на ромбове.

# 471
www. гугъл - кекс АГНЕС - бонго.ком

# 472
  • Варна
Всеки път като правя кекс с орехи слагам ядките смлени. Искам да ги оставям на по-големи парчета, но какво се прави, за да не падат на дъното на тавата, а да си стоят по средата на кекса newsm78

Оваляй ги  в малко  брашно.

# 473
Моля ви, приятели, помагайте! Синът ми има за задача да направи макет на слънчевата система и на мен ми хрумна,че може да е нещо кулинарно, което после децата да изядат. Върти ми  се нещо в главата, но знам,че тук ще ми помогнете!

# 474
  • Русе
Моля ви, приятели, помагайте! Синът ми има за задача да направи макет на слънчевата система и на мен ми хрумна,че може да е нещо кулинарно, което после децата да изядат. Върти ми  се нещо в главата, но знам,че тук ще ми помогнете!

Сладки топки върху правоъгълен блат

# 475

тази е и с броколи http://pep-4o.blogspot.bg/2015/07/blog-post_13.html
тук е с пиле, но може и с бекон http://pep-4o.blogspot.bg/2011/10/blog-post_13.html
също може пилешкото да се замени с бекон http://pep-4o.blogspot.bg/2015/04/blog-post_21.html
и в добрия стар огретен от картофи можеш да сложиш каквото искаш

# 476
  • София
Търся рецепта за един десерт от соца. Прилича на сух, нисък, правоъгълен кекс, който отгоре има сладък светложълт слой. Реже се на ромбове.
Бонго е прав - Агнеса". Хубав е , но  заливката от жълтъците са  сурови, да си знаеш. Иначе рецепта ще ти пусна, точно от соц - а, ама си е готин и много вкусен, с много смлени орехи беше.

# 477
  • София
Бонго е прав - Агнеса". Хубав е , но  заливката от жълтъците са  сурови, да си знаеш. Иначе рецепта ще ти пусна, точно от соц - а, ама си е готин и много вкусен, с много смлени орехи беше.
Защо сурови? По моята рецепта има термична обработка - сушат се на 70 градуса във фурната.

# 478
Здравейте отново, имам малко въпроси относно приготвянето на домашния хляб.

Започнах всяка седмица да меся по един хляб, но въпреки бройката, която натрупах не мога да кажа че съм доволна от резултата. Искам да се доближа до домашния ръчен хляб, който отвътре е на конци и с шупли (надявам се така се казва). Но моят става плътен, тежък хляб, който на всичкото отгоре в краищата винаги е с много твърда коричка. Къде бъркам не мога да разбера - при месенето, при съставките, при печене ли....

Слагам 1 пакетче суха мая, яйце, кисело мляко с малко сода за хляб (защото обичаме аромата на соден хляб), олио, по малко захар, сол и оцет. Меся го продължително. Правя го в повечето случаи с типово брашно, но и с бялото става все така. Как да постигна този ефект на селския хляб на конци?

# 479
  • München, Deutschland
lu4a,

аз пък бих го направила солено, но би било голяма играчка и ти трябват сладкарски бои.

За основа някакъв голям картон, обвит с алуминиево фолио (не се сещам още как да стане черно, но не е задължително).

Слънце
- картофи намачкани, смесени с малко морков (за изригванията на слънцето)
Меркурий - смесен с капка черна боя, ще стане сив (може би пак варен картоф)
Венера - сварен жълтък, увит в салфетка, на която е капната оранжева боя, така ще останат следи по жълтъка и ще може да е що-годе мащабно спрямо огромното слънце
Земя - яйчен пастет (варени, смачкани яйца с топ. сирене или масло) с капка синя боя и доста магданоз - със синьо оцветен белтък (настърган) съм правила море, мн. добре става
Марс - като слънцето, но с оранж. боя или пък от морков, стават чудесни топки/кюфтенца от остатъците от сок от морков, не е нужно нищо да им се добавя
Юпитер и Сатурн -  карфиол на пара, смесен с майонеза, ако е мн течно, ще се добави галета, да стегне топките, за Сатурн с капка черна боя, за Юпитер освен черната, може да се сложи и малко от оранжевата боя, като просто сивата топка се "рисува" с клечка за зъби, за да добиеш типичните хоризонтални линии
Пръстените на Сатурн ще са от картон и прикрепени към топката, принципно са елиптични и не се допират, но няма как да се пресъздадат иначе.
Уран, Нептун - някоя от горните или пък твоя си смеска за кюфтета с капка синя боя (за Нептун малко повечко)
Плутон - или с карфиол, или, ако са останали от картофите - с малко черна боя

Общо ти трябват черна, синя и оранжева боя, няколко картофа и яйца, евентуално карфиол и лъжица майонеза, моркови (на пара или настъргани).

Ето тази картинка взех, за да видя някакви примерни цветове и съотношение на размерите, ясно, че Плутон и Меркурий не са така големи.

Ух, чак сега се сещам, че Плутон вече официално не е планета, е, пропуснете Плутон тогава.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт