Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 129
  • 641
  •   1
Отговори
# 495
Софи, в частно ли са децата ти? При нас такса има само за занималнята, но от тази година за голямата фръцла това плащане отпадна поради финансиране от общината.

Да, в частно. Тя таксата си е едно на ръка, но покрай нея - автобус от-до училище, храна (покрива цялата година), 3 дни къмпинг другата седмица, 4 дни у вас на гости  Laughing след 1 месец - Бродуей шоу, музеи, хотел, храна; компютър, уебници, униформа, Дюк на Единбърг програма - ще ходят за 2 дни и една нощ на къмпинг, ако ви покажа изискванията за екипировка  ooooh!. Добре, че повечето ги имаме. Буквално трябва да дам към хиляда долара за екипировка за два дни!!!! Както казах, повечето неща си ги има, ще вземем на заем раница и палатка. Много ми дотежа.
Скрит текст:
Вярно, че сега започват, затова разходите са по-високи, и че аз много държа на образованието, но ние и двамата с моя мъж сме имигранти, тръгнали сме от 0, нямаме подкрепа от никъде. Засега се справяме, но определено започна да ми натежава. Има и психологически момент. Фея, ние имаме едно дете и сме двама реализирани професионалисти на 40+, затова можем да си позволим малко повече от средно статистическия гражданин, но в никакъв случай не сме милионери.

Оплаках се. Поолекна ми. По-късно може и да го изтрия.

Благодаря, че ме изслушахте. Моите са бели кахъри!

# 496
Бели кахъри са, наистина. Пари-мари. Печелят се. Давате страхотен старт на детето си. Накъдето и да тръгне, да му върви по вода!

# 497
Софи , всичко си струва ,но не е лесно .Поне имате добрите доходи и можете да си го позволите .
Другото няма значение и знаете защо го правите . Hug Hug

# 498
  • Ямбол
Добро утро.

Фло, добре дошла. Давай си данните да те впиша в домовата книга Wink

Почти никакви дрехи не съм купувала на децата. Това пренасяне ми взе здравето. След малко продължавам с опаковането. И хайде да се свършва вече, че ми писнА.

# 499
Добро утро и от мен.

# 500
  • Бургас
Добро утро! С Марианката сме будни от 6 часа. До 7.30 пя и се въртя и сега спи пък аз съм  Tired

Днес Цвети има рожден ден. Пожелавам и да е много здрава и все така пълна с енергия за нови неща Simple Smile Честит рожден ден и на момчето на vesi1!

# 501
  • някъде ... тук ...
Много здраве и изпълнени мечти на рождениците! bouquet

Аз съм на работа, а моите пренасят багаж. Свърши ваканцията. Пак ще свиквам, че голямото ще си идва само за събота и неделя. Още нищо не знам за помагала и допълнителни разходи.

# 502
  • София
Добро утро!
Естел, имаш и едни стиснати палци от мен.
Жармен,  Hug изпрати момичето с усмивка. Сега поне е по-лесно - скайп, вайбър, телефони..... не че заместват живата връзка, ама я си представи ако ги нямаше колко тежко щеше да ти е.
Аз съм лесна по раздаването на съвети сега.  Докато моите тръгнат да учат далече от мен (ако тръгнат) имам още 8-9 години  Blush

Ох, като ви чета какви суми давате за помагала и допълнителни материали и много ви завиждам.

Моята "балерина" е станала в ранни зори от нетърпение да дойде баба ѝ да гледа момчетата за да отидем с нея за туфли Laughing

# 503
Лина, честит рожден ден на Цвети, да ви е жива и здрава! Тя Марианка, затова е пяла да поздрави кака си:)
Веси, да ти е жив и здрав рожденника!
Софи, сега ти е тежко, но след време, когато дъщеря ви започне да бере плодовете на образованието, което сега сеете, ще си много доволна, струва си!
Лили, още ми е прясно местенето и знам какво ти е на главата, ама да знаеш колко е хубаво на новичко и чистичко, аз още не мога да се нарадвам. Сега е момента да се отървеш от ненужните вещи. Снощи беше много студено, пусках подово, добре че сложихме и него, освен парно и климатици. За междинен сезон е идеално, пода се затопли и беше много приятно, от него няма как да стане много топло.

За помагалата, тази година Мими ще купува всички учебници, още не знам колко ще струва, но за тетрадки, екипи и маратонки, раница и други дреболии си замина стабилна сума, с нея растат и разходите и.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 09:48 от JACKLIN*

# 504
Моята "балерина" е станала в ранни зори от нетърпение да дойде баба ѝ да гледа момчетата за да отидем с нея за туфли Laughing
Душичка  Heart Eyes  Като се приберете, няма да иска да ги събуе. Ще танцува и ще подскача. "Мамо, виж! Мамо, виж!"

# 505
Добро утро. И от мен стиснати палци за Естел Hug
Момичета, честити ви рожденици. Да са здрави и щастливи  bouquet
Каси, сигурно е така, хубаво е да си познаваш децата в развитие. Предполагам, че и при началните учителки е същото - тъкмо опознаят децата, стане им лесно да работят с тях и трябва да се разделят.
Фея, аз вчера покрай дискусията тук, се зачетох в примерни тренировки и останах с впечатление, че за отслабване при начинаещи, е добре кардио и после кръгова тренировка. Но нещо не можах да намеря клипчета с кръгова тренировка, само изреждане какво трябва да се прави, но си е необходимо да познаваш терминологията. Ако можеш да ни препоръчаш клипове, ще ми е любопитно.

# 506
  • София
Права е Фея  Laughing Моята балерина най-редовно си носи балетната рокля и пантофки за домашни дрехи и изнася рецитали  Joy

Честито на рожденниците!

Аз съм една идея по-добре от вчера, добре се наспах и си се отрази. Надявам се времето да позволи да водя щерката на Алеята на книгата.

# 507
  • София
Добро утро и от мен!
Напоследък нямам време за темата - хем работа, хем подготовката за първи клас.

Лина, Веси, да са ви живи и здрави децата, и много усмихнати!  Hug

Естел, очаквам да донесеш хубави новини! Стискам палци.

За училище ни останаха само гуменките, белите тениски и кутията за храна. Пустите гуменки много ме затрудниха, не знам защо така стана, но всички, които видях до момента не ми харесаха. Днес ще ходим до Деклатлон, дано да приключим и с тази покупка.

Вчера водих Кати на зъболекар уж за пломба, но се оказа, че няма зъби за правене. За съжаление е наложителна бърза консултация с ортодонт. Отворена захапка ли се казваше, дълбока ли - горната й челюст е изнесена по-напред. Не може да отхапва с предните зъби и си ходи с отворена уста. Зъболекарката ми наговори толкова неща, че се хванах за главата. Включително като последствие от тази захапка ми спомена и неразвита горна устна, която може да се корегира с упражнения. Записваме част при ортодонт да видим какво ще каже и после ще се консултирам поне с още един, че някои освен да прибират хилядарките, за друго не мислят. (На мой колега синът му има пак такава захапка и един лекар казал, че трябва да се извади някой и друг зъб и да се сложат брекети за твърдата сума от 3 000 лв. В последствие, като израснали всички зъби, се оказало, че няма нужда и остава единствено да се корегира захапката.)

Така, и аз се пооплаках. Сега е ред на някой, който да не мрънка.  Laughing

# 508
  • някъде ... тук ...
...За помагалата, тази година Мими ще купува всички учебници, още не знам колко ще струва, но за тетрадки, екипи и маратонки, раница и други дреболии си замина стабилна сума, с нея растат и разходите и.
Жаки, има борси за учебници и онлайн (ама разчиташ на борсата, че са читави) и на живо. Потърси и попитай, сигурно има и при вас. Няма смисъл да купуваш всички нови.

# 509
Добро утро!
Днес не стига, че е събота, ами и със служебни проблеми започна. Днес цял ден ще е лудница!
Естел, стискам палци и аз.
И малко да се оплача, синът ми в понеделник в градината гледали някакво детско филмче и той така се беше изплашил, че цяла нощ сънува кошмари. Лошото е, че кошмарите не престават. Като чуе за градина и пищи, а вчера вече си и каза, че не иска да ходи на градина да гледа това детско. Мисля в понеделник да говоря с учителката, ако може той да не гледа детски докато другите гледат или поне да не пускат това детско. Сигурно много лигаво звучи, но все пак не може да живее в страх заради едно детско.

Общи условия

Активация на акаунт