Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 141
  • 641
  •   1
Отговори
# 480
Естел, стис и от мен😊
Жармен, колкото и странно да ти звучи бих искала след време и аз да имам същите тревоги покрай детето ми.

# 481
Моите тревоги са свързани не само с детето ми - за нея съм сигурна ,че където и да иде ще се оправи .
 Просто доста ми се струпа накуп.
Скрит текст:

НОСЕТЕ СИ НОВИТЕ ДРЕХИ, МОМЧЕТА -
падаме, както ходим,
умираме, както спим.
Въпросите на тая планета
я решим,
я не решим…

Но не казвайте: утре ще бъдем красиви.
Не казвайте: утре ще бъдем щастливи.
Не казвайте: утре ще бъдем, ще бъдем…
Ще обичаме утре,
утре ще бъда любим.
Носете си новите дрехи, момчета,
падаме, както ходим,
умираме, както спим.

Не казвайте: утре ще почнем голямото,
днес да спечелим пари за прехраната.
Не казвайте: утре да бъдем честни,
днес тихичко
ще се проврем…
Носете си новите дрехи, момчета,
ходейки падаме,
сънувайки мрем.

Не казвайте: утре с вик на площада
ще кажа истината, после – на клада!
На клада, но утре. А днес потърпете,
днес се налага
да премълчим…
Носете си новите дрехи, момчета –
падаме, както ходим,
умираме, както спим!

—Стефан Цанев

# 482
  • Пловдив
В Пловдив небето се е продънило. ooooh! Ъгейн. Laughing
Вярно е. Има страхотна буря, не знам как още имам интернет.

петък е , какво стана с циците?
Четири дни преди началото на учебната година Simple Smile никак не е петъчно Simple Smile

И да се оплача - купих анцунзи на децата, днес е студено, облякоха ги, заведох ги в училищния двор, защото имах малко работа в канцеларията. Докато вляза, изляза, за 10 минути средния си скъсал анцунга на две места.  Tired Купила съм му само четири долнища, дано изкарат поне месец ooooh!

Последна редакция: пт, 11 сеп 2015, 23:56 от Янтра

# 483
  • София
Привет! Чукам на вашата врата с крак, защото ръцете ми са заети. Попаднах като на шега в къщичката ви. Разбрах, че днес имате Празник - навършвате 1 година и реших да ви поздравя с най-добри чувства. Simple Smile

Да ви е сладко!

На Домоуправителката на темата ЛИЛЯНА, да е жива и здрава. На всички, които тук намират уют, разбиране, съвет и подкрепа, желая същото.

На ЕСТЕЛ и от мен стиснати палци - и на ръцете, и на краката. Simple Smile Късмет и успех!

Сега повече няма да пиша, че наближава полунощ. И утре е ден wavey

# 484

петък е , какво стана с циците?
Четири дни преди началото на учебната година Simple Smile никак не е петъчно Simple Smile
от теб не съм го очаквала!

# 485
  • Euskal Herria
Естел, стискам палци и дано повече добри новини да имаш и повече поводи за усмивки!
Бяхме се събрали на двора, но дъждът ни изгони. Нищо, и вътре е купон. И аз си мислех, че този порой ще спре нета, ама не  Mr. Green.

# 486
Честита годишнина и от мен. Живи и здрави.

# 487
Лиляна, благодаря и честита първа свещичка на тортата!

Естел, нека утре се случи това, което е най-добро за теб!

Жармен, наскоро видях на живо някои от произведенията на Фрида. Безмерно впечатляващи.

Еллени, Валери, ако нямате инструктор и не сте наясно с това как да си построите ефективни тренировки, ползвайте готови като начало. Интернет е пълен с безплатни тренировъчни комплекси за всяко ниво. Ако не знаете от кой край да подхванете нещата, ще помогна.

Докато се добера до темата, снимките на бебетата бяха махнати. Здраве да има!

За първа година купувам учебни помагала. Поне е еднократно, при това само за голямата фръцла.

# 488
Валери, аз се опитвам да спортувам с цел отслабване. А всички казват, че за това кардиото не е достатъчно. Трябват и упражнения за различните мускулни групи. За тях пък Веси го е казала отлично - трябва да знаеш кога, как и колко да правиш. А аз не знам и тук няма инструктор, който да ми покаже. Но ужасно демотивиращо ми е, че за месец и половина не видях никакъв ефект, и половин кг дори. При все че преди да започна, водех много застоял начин на живот от доста време. И все си мислех, че сега това трябва да окаже влияние, но не би. За момента разреждам малко тренировките, ще ходя колкото да поддържам тонуса, а през октомври ще видя...

На мерки не може да не е дало отражение newsm78 И храненето трябва да промениш! След 14-15 часа яж протеини и салати Peace И аз тренирам вкъщи и има резултат, ама храненето ми е "колкото поеме и каквото желае" та не се ядосвам много....

# 489
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Естел, виж колко много хора ще ти стискаме палци утре! Няма начин да не се получи добре. Толкова много добра енергия не може да иде на вятъра...
 Hug

# 490
И аз може и да се изложа, но все си мисля, че и ин-витро не може да са еднояйчни. Или?  newsm78
Всъщност то може и да може, но не го правят!

Ами те не могат "да го направят" Laughing То си е природен феномен.

Еднояйчни близнаци = 1 яйцеклетка се е оплодила от 1 сперматозоид, после оплодената яйцеклетка започва да се дели, но в някои случаи инцидентно се разделя на две (или повече) и се получават два абсолютно идентични ндивиди. Няма как да са разнополови, след като са генетично идентични

Двуяйчни близнаци = две  яйцеклетки, оплодени от два различни сперматозоида. Двете яйцеклетки може да са от единия яйчник, или от два различни. Сперматозоидите дори може да са от двама различни мъже (казуистика). Те могат да са две момичета, две момчета или момче и момиче.

При инвитрото се взема яйцеклетка и се опложда извън организма (ин витро = "в стъкло"). След като се развие ембриона се имплантира в матката. В по-напредналите клиники имплантират по един, максимум два, ембриона, но някъде, където няма правила, се имплантират и много повече. Обикновено мъжките емриони се развиват по-добре ин витро и момчетата преобладават. Ако, обаче, имплантираният ембрион впоследствие се раздели на две, може да се получат и еднояйчни близнаци.

Хайде стига толкова лекция.  Laughing

# 491
Честита годишнина на темата! Да си остане същото приятно място!  

Бебета не видях, но и тук май съм виждала само момчетата на Янтра  Grinning, щото тя не трие.

Уф, снощи дадох 90 на родителската на малкото. Очаквам поне още толкова на РС на голямото. Отделно курсовете по швабски, отделно ... Направо съм шашната от разходите този месец.
Ние сме "шампионите" май. За първокласничката 200 лв. за помагала и разни. Да видим колко ще трябва и за големия. Но там са по-скромни, а има и родители, които не са склонни да плащат много. И въпреки, че езиковите курсове ги плащах преди два месеца пак последния месец изхвърчаха много пари.

Не ми говорете за пари, защото направо ми се плаче! Вие си говорите за числа с една нула, тук при мен буквално хвърчат по 2 - 3 нули ooooh! И това след като сме платили таксата. Някои хора парите буквално за нищо ги нямат! С всяка година все по-зле става. И няма на кого да се оплачем, защото сестрата на мъжа ми е изключителна сметкаджийка,веднага ще иззлорадства, че самои сме си го причинили. Ох, казах си!

# 492
  • София
Софи, нали за това пишем тук. Да споделим болките и радостите си. И знаем, че има кой (в повечето случаи  Wink) да ни разбере и да ни съчуства. И най-вече да изпуснем парата и да ни олекне  Laughing

# 493
Софи, в частно ли са децата ти? При нас такса има само за занималнята, но от тази година за голямата фръцла това плащане отпадна поради финансиране от общината.

# 494
  • София
Софи, оплаквай се бре!
Ама хич да не ти пука, пари се печелят и губят ... ама образованието си остава Laughing
Доста късно оцених баща ми, че като дете ме е изпратил в едно много скъпо училище, вместо да си ме запише в безплатното - ама после животът ми се разви така, както той е искал .... а не както аз си мечтаех - да ставам акробатка в цирка #Silly

Общи условия

Активация на акаунт