Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 226
  • 641
  •   1
Отговори
# 90
Леле, че аз си гледах гупита в трилитров буркан. И ни помпа си имаха, нито нищо. Като имат водорасли и не наливах вода от чешмата, ами престояла поне един ден си живееха царски. Че даже и водата не сменях по няколко месеца.

А де ! И на мъжа ми така казали ,че са супер лесни ,че нищо не им трябвало и виж какво става. Уж в буркан едва ли не се гледали ,ама из нета пише ,че не харесвали кръгли стъклени съдове ,защото собственото им отражение ги плашело и нападали уж друга мъжка риба ,защото са агресивни и териториални . Върви ги разбери .

Той за Гуппи се е навил ,аз просто искам някои ,които няма да умрат до седмица .

Първата издържа 2 дни ,а тази след като смених всичко в аквариума, проветрявах 3 дни съда, смених всичко, изхвърлих камъните и спазих де щом има като условия и издържа 8 дни ...

Просто искахме да зарадваме детето и да си има домашен любимец . ooooh!

# 91
  • София
Контеса, вашият аквариум е сладководен.
Преди години ми бяха оставили един аквариум с две рибки, обаче как така само две ще ми се ширят, трябва да им осигуря стабилна компания да си джиткат весело. На следващия ден бегом до магазина за рибки и накупих има-няма двайсетина, каквито си харесах. Резултатът - изпоядоха се една друга, в аквариума беше сеч! Колко подигравки отнесох от мъжа ми... (Той не беше вкъщи, когато ми дадоха аквариума и пропусна фриволните ми действия). Та голяма специалистка съм, дума да няма!

Мъжът ми гледаше 2 риби клоун (като Немо) в продължение на 3-4 години. Купуваше си няколко пъти и други, внос от Сингапур, като имаше 3 дни гаранция , ако някоя предаде богу дух. Две от тях умряха на 4-ия ден. Той ги снимаше умрели, после се разправяше в магазина, абе драма.  Mr. Green

# 92
Ох ,Тони, разсмя ме .И аз съм такъв спец ,нали виждаш .
Четох 2 дни за рибите и резултата е плачевен .
 ooooh!

Сега ако опропастя и филирането на паркета на пода и излизам в почивка . Embarassed

П.П И тук си има полица ,че ако до две седмици домашният любимец почине с касовата бележка ти връщат сумата . Ми тя милата рибка е 5 долара не ми е до парите да ми връщат ,а да ми дадат адекватен съвет как да я опазя жива . Питахме каквото се сетиш и туй то ..

# 93
Ох ,Тони, разсмя ме .И аз съм такъв спец ,нали виждаш .
Четох 2 дни за рибите и резултата е плачевен .
 ooooh!

Сега ако опропастя и филирането на паркета на пода и излизам в почивка . Embarassed

П.П И тук си има полица ,че ако до две седмици домашният любимец почине с касовата бележка ти връщат сумата . Ми тя милата рибка е 5 долара не ми е до парите да ми връщат ,а да ми дадат адекватен съвет как да я опазя жива . Питахме каквото се сетиш и туй то ..

Купи златни рибки. Ползваме дестилирана вода в големи бутилки от Canadian tire. Температурата е около 24 градуса, с термостат, плакито изяжда Алгите. Храним веднъж на ден. Имаме и аератори, разбира се. Май това е...

# 94
  • София
На мъжа ми рибоците бяха по около 150 лв бройката (рифовите стигат и до 2 бона, че и повече, нашите бяха евтинджос  Whistling) и затова така им трепереше и подскачаше първите дни.  Mr. Green Следеше ги по 200 пъти на ден дали нямат признаци на пътници.

# 95
Лили, много тъжно, че дете е починало без да види нищо от живота, не е справедливо. Заради нечия глупост или невнимание. Не ми се мисли как са родителите й Confused

Днес се разходихме до един приказен замък в Равадиново, на три километра от Созопол. Жаки така се впечатли, че не можеше да заспи, само за принцеси и за рицари говореше. За съжаление те, принцесите де, си бяха легнали та не ги видяхме, но пък на входа ни посрещна истински цар и само срещу пет лева се снима с нас и каза на Жаки, че вече и тя е принцеса:) Имаше кончета, пауни, две лами, козле, папка, лебеди. Наистина разкошни градини, езеро. Абе много и интересно за дечица, препоръчвам, ако имате път да разгледате.

# 96
  • В Космоса
Лиляна, жалко за детето! Sad В Ямбол ли се е случила трагедията?

Жаки, и моята мома беше много впечатлена от "Влюбен във вятъра" в Равадиново. Тази година постоянно като ходихме на юг, той се виждаше и тя искаше пак да отидем, но така и не се отбихме. Кичозничък, но пък много интересен замък. Ние видяхме и собственика тогава, много погален от вятъра наистина ми се видя. Grinning

# 97
Благодаря Софи и Тони   bouquet
Ще питам в магазина за златни рибки пък дано оцелеят  Praynig

Поръчах 2 пици и малко чеснови хлебчета за доставка в къщи , ще направя и малко зелена салата, свалила съм и филм и ще пуснем камината тази вечер . Голям студ изведнъж . Бррр идва зимата..

Лека вечер от нас  Hug

# 98
Ще питам в магазина за златни рибки пък дано оцелеят  Praynig
И аз препоръчвам златни рибки. Тия са такива зверчета, че за да умрат, трябва да ги настъпиш.

Само сложете мрежа или капак на аквариума.

# 99
  • Ямбол
Лиляна, жалко за детето! Sad В Ямбол ли се е случила трагедията?
...
Акаша, по пътя Ямбол - Сливен. Имаше репортаж в новините. Били са четири деца, още едно е починало в болницата - на 18 години. Другите две са оцелели.
Не знам каква е била причината, но е жалко и много тъжно.

Жаки, много е хубаво, коагато малките се радват и са щастливи. Дано повече да не ѝ се налага да преживява болнични кошмари.

# 100
Лиляна, много съжалявам Hug
Barefoot Kontesa , ние също имахме вчера инцидент с рибки - децата отглеждаха малки от водоеми на терасата. Не са декоротивни, но им се радваха. Вчера загина и последната и им беше доста тъжно. Остана само един охлюв, който кръстиха Нютон и сега го обгрижват доста. Дано поне той да оцелее.
Днес малкият ми син е рожденик. Малко кофти времето, предвидили сме уж градинско парти, дано да се пооправи до довечера. Ей го тук с брат му, разни от това лято http://prikachi.com/gallery_view.php?user=38816&gal=19936  Много трудно да го снимам, изобщо не иска това дете да застава пред фотоапарт или камера. С триста зора са направени някои снимки

# 101
  • Ямбол
Валери, да е здрав и щастлив малкият ти рожденик.

Като малка аз също бягах от фотоапарати. То и сега не ми е сред предпочитанията, де.
Скоро ми обясняваха за онези, които много обичат да се показват на снимки - във фейсбук и разни такива. Било търсене на внимание, което е липсвало в детството.

# 102
  • София
Валери, честито на големия малък рожденник! Нека да бъде здрав и щастлив!

Ох, и аз съм обещала на децата да купим рибка. В магазините ми препоръчват точно бета или златна рибка, защото им харесва да живеят сами и се гледат лесно и в малки аквариуми. Моите са го нозабравили това ми обещание напоследък, но съм сигурна, че скоро ще се сетят и ще трябва да го изпълня. Дано да ни се падне държелива рибка.
Снощи бях на първият урок от готварски курс. Беше забавно и интересно. Едните бисквити не ми харесаха как се получиха, но другите неща определено ми допаднаха и ще ги правя и вкъщи. Само мъжът ми ми оцени старанието и опита сладкишите, които донесох вкъщи. Децата ме подсрещнаха с подскачане и викове: "Носиш ли нещо, носиш ли нещо, донесе ли кексчета?" и след като ги погледнаха, казаха: "Не искам" Tired А определено не изглеждаха неапетитно, защо така постъпиха нямам обяснение.

# 103
  • Варна
Като гледала гупита, да се изкажа и аз. Никакво миене и триене с веро, белина и тем подобни. Водата от чешмата - в една кофа, да престои поне седмица. Когато се сменя водата на рибките, не се изхвърля цялата, а се оставя една трета и просто се долива. Сменяла съм водата не по-често от веднъж на седмица, понякога и по-нарядко. Храна - от най-простата, едни сушени неща, дето ги стривах с пръсти, докато я пусках. Купувахме и червеи - избиваха се да ги ядат. И туй то. По някое време им бяхме взели помпа - за кислород и малко водорасли, посадени в мидени черупки. При покупката на едното водорасло се оказа, че имало снесени яйца от охлюв, та в един момент се чудех кои са повече - охлювите или рибките.

# 104
  • София
Онна, видях днес, че тези от Натуралното мляко събират заявки за утре и имат 2 вида пилета, едното от които е от За дома. Та ако с оригиналите ти се е провалила доставката, виж тук:
https://www.facebook.com/naturalmilk/posts/427851170750153

Общи условия

Активация на акаунт