Искам да кажа ... (53)_07.09-13.09

• 37 139
  • 641
  •   1
Отговори
# 510
...За помагалата, тази година Мими ще купува всички учебници, още не знам колко ще струва, но за тетрадки, екипи и маратонки, раница и други дреболии си замина стабилна сума, с нея растат и разходите и.
Жаки, има борси за учебници и онлайн (ама разчиташ на борсата, че са читави) и на живо. Потърси и попитай, сигурно има и при вас. Няма смисъл да купуваш всички нови.

Елит, имало е борса в училище, но е била в деня преди да се приберем и сме я изпуснали. Днес Мими ще пита едно момиче от миналия подговтвителен клас. Макар, че по немски госпжата казала,че ще се поръчват общо нови учебници, а всъщност те са най- скъпи, три броя доколкото разбрах. По български и математика били 35-6 лева общо май.

# 511
Добро утро и честито на рожденниците!

Аз съм болна.Взех си антибиотик, че да не стане фал с децата.

Да ви питам - какво мислите за ваксината Ротарикс? Много се чудя дали да я слагам. Вие имате ли наблюдения?

# 512
Вани, не съм слагала и не бих, толкова задължителни има, че не ми се ще още повече да обременявам организма й.

# 513
Аз сложих Ротарикс и, ако имам второ дете, пак бих сложила.

# 514
И аз не съм слагала, но кърмя дълго и смятам че децата получават антитела от мен. Ето преди няколко дни изкарах тежък ротавирус, Деян не го хвана, суче си човекът стабилно.
Може би за некърмещи е добра опция.
(Това са лично мои разсъждения, не искам да обременявам никого с тях.)

# 515
  • София
Да ви питам - какво мислите за ваксината Ротарикс? Много се чудя дали да я слагам. Вие имате ли наблюдения?
Не съм слагала и на двете деца. Не са се разболявали и без ваксина.

Честит рожден ден на празнуващите деца! Да растат здрави и щастливи!

И късмет на Естел!

# 516
Добро утро!
Лина, да е жива и здрава малката Цвети!
Веси, честито и на твоето детенце!

Тук е дъждовно и студено. Снощи си пусках климатика... Е бива ли!
Днес мисля малко да се отдам на домакинстване и после да потичам на пътеката. Мързел не мързел, вчера един клиент ме пита дали не съм бременна...  Crazy На нищо не прилича това.

Стиснати палци на Естел!
Лиле, сега е зор, обаче после на новичко е много хубаво! Дано скоро да приключите и да можеш да се насладиш.

# 517
Естел, подаде ли си документите за работата?

# 518
  • ту тук, ту там
Честит рожден ден на Цвети и на момченцето на Веси1! Да са здрави и безгрижни!   bouquet

Фея, Кристин, благодаря ви за препоръките за фитнеса. Аз в момента (за цялото лято) имам проблемен интернет и не мога да зареждам клипчета, затова не ми е вариант това. Просто ще изчакам още двайсетина дни! Аз си правя кростренажора през ден-през два де!
И в сантиметрите не намирам разлика, Кристин! Някои панталони съвсем лекичко са ми се охлабили, но метърът не отчита тази разлика!  Laughing
Ха, сетих се какво мога да питам! Много искам да стегна ръцете и да прибера висящото. Вдигам гири, ама не знам дали не са ми леки (вече) - 1,5 кг във всяка ръка. Преди знаех, че трябва с малко тежести много повторения, ама май сега друго се твърди вече!?
Естел, стискам ти палци, за каквото имаш нужда!  Peace

Софи, сега прочетох "лекцията" за близнаците. В общи линии всичко това ми е ясно, не знаех само, че е възможно ембрионът да се раздели след имплантирането. Нямам никаква представа на какъв етап се случва това - нито разделянето, нито имплантирането в организма на оплодения ин витро ембрион.  Peace

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 11:45 от elleni

# 519
  • някъде ... тук ...
Жаки, учебниците по езиците са ясни - винаги са нови и най-скъпи Tired
Обаче сега като те прочетох, вдянах, че няма да купуваш тази година история, биология и подобни.... поне по-малко харч.

# 520
Разделянето на ембриона става веднага след като е оплодена яйцеклетката. На първи ден се дели на 2, на втори на 4-6, на трети 8-10 клетки. След пети се излюпва и отива в друг стадии- бластоцист, после морула и тн. Ембрионът се връща в матката на трети или пети ден. Колкото повече извън матката издържи ембриона, толкова са му по големи шансовете за имплантация.

# 521
  • София, Младост
Честито на рождениците днес! Да живи и здрави и много щастливи! Весел празник им пожелавам   bouquet

Sunny, в никакъв случай не е лигаво това, което пишеш. Моят син имаше страх от маскирани лица. В яслата почти всяка седмица театър. Предупредих сестрите, че се плаши и не е добра идея да го водят, те в началото бяха много смели и ме убеждаваха как много деца плачели, но на втория третия път били щастливи... да, ама не! На следващия театър давам аз пари, а сестрата ми вика- О, него няма да го водим, ще стои с лелката, много пищи  ooooh!. И така цяла година. Това лято май вече го израстна, защото го водих на едно шоу с клоуни на морето и той им се радваше.
Мисълта ми беше да не го насилват, да го занимават с нещо друго, а най-добре въобще да не им пускат такива идиотски (без извинение) филмчета. Изобщо тази практика да се гледа телевизия в градината ми е  Sick.

За училище нищо не съм приготвяла-като дадат учебниците и учебните тетрадки отиваме в една книжарница и дам директно на място подвързваме, че всяка книжка е със собствено мнение за размера на подвързията. Тетрадки имаме някакви за начало, не смея други да купувам, че госпожицата е в 5-ти клас-нови учители по всеки предмет, ще изчакам всяка да си каже претенциите какви и колко тетрадки трябват. Сега поне всичко има по магазините и всичко можем да си набавим в движение.

На фитнес и аз мисля да тръгна другата седмица, и без това ще изпращам ученичката рано-рано на училище, ако успея и малчо да паркирам в градината по-раничко и преди работа да спретвам по една тренировка. Хирата лятото слабеят, аз се освиних  Embarassed

Ротарикс не съм слагала, личната лекарка тогава ми каза, че щом кърмя мога да си спестя ваксината. До колко е била права не мога да кажа. От допълнителните ваксини сложих тази за Хепатит А. 

# 522
  • Mediterraneo
Привет! Хубаво е да имаш баба на разположение макар и за кратко  Laughing Нещо се мръщи времето пак, дано не завали, че имаме планове за следобеда!

Ваксини никакви не съм слагала препоръчителни( и едната задължителна съм спестила, но това е друг въпрос).

Вчера чистих доста основно из къщи, днес ще сготвя едно пиле с грах и ще зяпам филми цял следобед!

# 523
  • София
Съни, имахме подобен проблем миналата година. Помолих учителките да не пускат това филмче и  обясних, че дъщеря ми се страхува. Беше някаква серия на Том и Джери, тя много обича това детско, но точно от тази серия се ужасяваше и пищеше от някакво чудовище.
Тонка, добре е да се консултираш с няколко ортодонта, че и с тези брекети на безумни цени много взеха да злоупотребяват. От това, което аз съм чела и съм се интересувала около синът ми, смятам, че трябва да се сменят по-голямата част от млечните зъби, за да се види има ли реална нужда от брекети.
Честито на рождениците, да са здрави, умни и щастливи!

# 524
  • Mediterraneo
А, за захапката щях да казвам и аз. Моята голямата е с подобен проблем, Тони. За жалост, на ортодонт не сме ходили, не успяхме преди да тръгнем. Един зъболекар каза, че трябва да изчакаме да стане поне на 12, да смени всички зъби и да видим какво ще се коригира само. Друг настояваше да ни продаде за над 300 лв някаква гума, с която трябва да спи две години и така да коригира захапката. Оставихме нещата така засега, да смени всички зъби и да видим какво ще се наложи да се прави.

Общи условия

Активация на акаунт