Работа на пасажерски кораби

• 150 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте на всички,
Прочетох както тази така и по-старата тема но не открих това което ме интересува.Нов съм в тази сфера и искам да се кача на пасажерски кораб.Изкарах си тъкмо ИМО-то 4в1,Секюрити и Крауд Мениджмънт.Питането ми е следното : още се чудя като какво да се кача (знам че като е 1-во качване нямаш много шансове за избор и т.н ) но ми се иска да разгледам по-детайлно една от въпросителните ми ,а именно позицията Секюрити на кораба тъй като ме влече явно ,а няма много налична информация и доколкото разгледах в нет-а повечето посреднически фирми качват ресторантските и хотелиерските департманти,крупиета и т.н и за секюрити никой никъде не споменава.Ще се радвам ако някой успее да ми даде малко светлина по въпроса.Благодаря Ви предварително и до скоро.

# 181
Преди време, мисля още в старата тема кореспондирах с момче, което в последствие се качи точно секюрити. Компанията е NCL, a съпругата му е в бюти салона, ако не се лъжа.
Помисли какви препоръки ще предоставиш от предишен опит на подобна позиция. Напоследък със засиления контрол от към терористични атаки, компаниите са много стриктни към този си стаф.
Успех.

# 182
  • Варна
позицията Секюрити на кораба тъй като ме влече явно ,а няма много налична информация и доколкото разгледах в нет-а повечето посреднически фирми качват ресторантските и хотелиерските департманти,крупиета и т.н и за секюрити никой никъде не споменава.

Това не е случайно.Много корабоплавателни компании наемат отделни секюрити фирми които обезпечават сигурноста на борда - примерно на МСЦ е израелска фирма.Тези фирми сами си наемат и обучават персонала и поради това посредниците не получават заявки за такива позиции.Десетки пъти сме го коментирали , щом нямаш никаква морска квалификация и опит се опитай да се качиш на каквато и да е позиция на каквато и да е компания  и кораб и там вече се огледай и си подсигури бъдеща работа , ако ти хареса на кораб Simple Smile

# 183
Здравейте,скоро ми предстои интервю за работа на кораб като камериерка.Някой знае ли какво въпроси задават за тази длъжност? newsm78

# 184
Здравейте! Предстои ми интервю за работа на речен кораб. Компанията е Scylla/ Edelweiss Gastro. Бих искала да ви попитам как протича самото интервю и да ви помоля за някакви насоки. Благодаря ви Simple Smile

# 185
  • Варна
Всяка компания и всеки интервюиращ си имат свои опорни точки , своя технология и схема на интервюто.Най - добре се обадете на Dimitrichka Krasteva  na ЛС или на тел. 052/630 141 , тя текущо и всеки ден се занимава с това и ще ти даде достоверна информация Simple Smile

# 186
peterky2002 много точно си го казал   bowuu , зависи много от самия интервюиращ. Имат базови въпроси най вече за стажа , имаме една интервюираща която е профайлър към FBI тя ги поставя само в ситуации и иска да знае как ще реагират, и следи за реакции.
Най важно е да сте спокойни и да говорите ясно и да знаете за какво кандидатствате.

# 187
  • Варна
Май не им помогнахме много.
"Dimitrichka Krasteva" , ти можеш да обобщиш опорните точки за основните , най - търсени професии без специализираните : камариерки , сервитьорки , бармани , крупиета , месбой и т.н..................................................................

# 188
Общи въпроси : Къде работите?
 В какво се състояха задълженията и отговорностите Ви?
Каква беше причината да напуснете? /ако сте напуснали/
Какво знаете за нашата компания? Как разбрахте за нас? Защо искате да работите за нас?
Как се виждате след 5/10 години?
Какво очаквате от нас?

За бара: Избройте 6 коктейла с джин/водка/ром и тн.
Какъв е вкуса на Кюрасото , Амарето и тн /от какво се прави/ В какви коктейли се ползва?
По снимка да се назоват имената на различните чаши използвани в бара.
Любим въпрос на интервюиращите : Каква е разликата между скоч и уиски?
От какво се прави джин/водка/ром и тн.?
Как се прави Лонг Айлънд айс тий? / Има над 100 рецепти/

За ресторанта: Как се прави салата Цезар/Капрезе?
Как се прави сос беарнез?  песто/ 100 острова/ранч /синьо сирене
Какви алергии познавате?
Избройте 5 вида зеленолистни използвани за салата.
5 вида риба. Кога се филетира? Как се филетира?
С какво се сервира пържола? На каква температура се пече телешко/свинско/пилешко?
Какво вино бихте препоръчали за паста/ пиле/ телешко?
Избройте 5 бели и 5 червени вина/ има се предвид не марки а типове вино/ От какво грозде се прави мерло?

За крупиета: Какви игри владеете? Как се играе "Black Jak"/teksas holdem/

# 189
Общи въпроси : Къде работите?
 В какво се състояха задълженията и отговорностите Ви?
Каква беше причината да напуснете? /ако сте напуснали/
Какво знаете за нашата компания? Как разбрахте за нас? Защо искате да работите за нас?
Как се виждате след 5/10 години?
Какво очаквате от нас?

За бара: Избройте 6 коктейла с джин/водка/ром и тн.
Какъв е вкуса на Кюрасото , Амарето и тн /от какво се прави/ В какви коктейли се ползва?
По снимка да се назоват имената на различните чаши използвани в бара.
Любим въпрос на интервюиращите : Каква е разликата между скоч и уиски?
От какво се прави джин/водка/ром и тн.?
Как се прави Лонг Айлънд айс тий? / Има над 100 рецепти/

За ресторанта: Как се прави салата Цезар/Капрезе?
Как се прави сос беарнез?  песто/ 100 острова/ранч /синьо сирене
Какви алергии познавате?
Избройте 5 вида зеленолистни използвани за салата.
5 вида риба. Кога се филетира? Как се филетира?
С какво се сервира пържола? На каква температура се пече телешко/свинско/пилешко?
Какво вино бихте препоръчали за паста/ пиле/ телешко?
Избройте 5 бели и 5 червени вина/ има се предвид не марки а типове вино/ От какво грозде се прави мерло?

За крупиета: Какви игри владеете? Как се играе "Black Jak"/teksas holdem/

Благодаря за точният отговор,но за камериерки няма ли по специфични въпроси?

# 190
  • Варна
това вече е по добре
допълвай списъка като се сетиш нещо
може и друг да се включи , да добави и други опорни точки и често задавани въпроси

# 191

Това не е случайно.Много корабоплавателни компании наемат отделни секюрити фирми които обезпечават сигурноста на борда - примерно на МСЦ е израелска фирма.Тези фирми сами си наемат и обучават персонала и поради това посредниците не получават заявки за такива позиции.Десетки пъти сме го коментирали , щом нямаш никаква морска квалификация и опит се опитай да се качиш на каквато и да е позиция на каквато и да е компания  и кораб и там вече се огледай и си подсигури бъдеща работа , ако ти хареса на кораб Simple Smile
[/quote]

Именно това е и моят план попринцип.Знам ,че нямам лукса да подбирам много и според мен важно е да се качиш веднъж на кораб ,а оттам ако видиш ,че е твоето нещо и ти хареса можеш да сменяш фирми,кораби и т.н...Просто съм малко дезориентиран и незнам към какви длъжности на кораба да се насоча.Готов съм да работя доста и работата не ме плаши...Не се залъгвам като доста които бяха писали тука че едва ли не искат да обикалят света и да им дават пари за това...

# 192
Преди време, мисля още в старата тема кореспондирах с момче, което в последствие се качи точно секюрити. Компанията е NCL, a съпругата му е в бюти салона, ако не се лъжа.
Помисли какви препоръки ще предоставиш от предишен опит на подобна позиция. Напоследък със засиления контрол от към терористични атаки, компаниите са много стриктни към този си стаф.
Успех.

Благодаря Ви много за бързият отговор.Ще се радвам ако има как да получа малко повече инфо за въпросното момче или от вас.Не съм сигурен като какъв да се кача на корабите и нямам ресторантьорски опит...6 години съм работил в авиацията и оттам имам 4 години опит като Airport Security като 2 години бях и стюард по самолетите.И покрай всичко това ме влече особено секюрити отдела и това бих искал да ми е приоритет за качване,но знам че нямам много избор и лукс по-скоро да имам мнение.Ще се радвам отново на бърз отговор.Благодаря Ви предварително и хубава вечер

# 193
Добре е, че имаш опит на подобна позиция.
Прозвъни агенциите и разпитай.

# 194
Здравейте! Одобрена съм на интервюто за камериерка на sea shefs, за корабите amawaterways . Някой бил ли е там или има някакво инфо за фирмата?

Общи условия

Активация на акаунт