ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 855
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
За теменужките е късно. Те обичат по хладно време.
Аз на мястото на пролетните цветя ще сея тегатисти направила съм си разсад и чакам да станат достатъчно големи и да ги засадя. Може и бегонии също става красиво.

# 541
Ние имаме цяла градина  Grinning с (ако не се лъжа) цинии, ето тези

снимката е от нета

А имам и онези, които са подобни на тагетис, но стават по-високи. Тагетис също имах, но се загубиха.

Също съм посяла и астри. Много ги харесвам, особено лилавите. Ето ги от миналото лято

Това жълтичкото в средата е приличащото на тагетис, но става високо  Grinning
Искаше ми се нещо в момента да се шаренее в градината, докато дойде време за другите  Grinning Grinning Grinning

А, забравих за петуниите - в сандъчета и директно в цветната градина  Grinning

# 542
Днес се загледах по едни тагетиси - бледо жълти.
Ама никак не харесвам как миришат и... не са ми любими.  Embarassed

# 543
Днес се загледах по едни тагетиси - бледо жълти.
Ама никак не харесвам как миришат и... не са ми любими.  Embarassed
Аз след три годишна борба с охльовчетата, които ги изгризваха до шушка се отказах от тях. Пръсках с какво ли, опитвах, питах и се предадох.
Наистина не са от миришещите приятно, но са красиви.
Да ви питам какво да насея в леха, където в момента има зюмбюли, нарциси и лалета? Няма да вадя луковиците тази година и май трябва да е нещо със семена, за да не объркам после кое да вадя и кое не. Искам като прецъфтят лалетата и зюмбюлите да цъфне нещо друго.
Вземи си http://flowersnet.info/a783/alpiiski-sniag

# 544
  • густо майна Филибето
И при мен голите охлюви ядат на поразия, освен тагетис, много обичат цинии.Затова се отказах да садя тези цветя, а са много цъфтящи! И перуники и хости ми хапват, вчера пръснах отровата под най-любимите им, защото започнаха да се появяват.
При мен лалета почти няма, защото заради сляпото куче ги слагам в импровизирани кошници от рабицова мрежа и после не ми се вади. А повечето от новите, хибридни лалета, не цъфтят или намалят, ако ен се извадят есента.
Садя нарциси и минзухари. Минзухарите могат да са навсякъде до храсти и цветя, защото цъфтят когато е съвсем голо. После съседните растения се разлистват и покриват листата им. И нарцисите гледам да са някъде до големи храсти, за да им скрият жълтите листа или поне като се разцъфтят, да отвличат вниманието. Но лалетата цъфтят най-късно, с тях е трудно.
 Теменужките ми се чувстват добре на шарена сянка, не им пречи. Лятото се издължават много.

Цяло лято цъфти розовата енотера, тя е многогодишна.
Също и гайлардията.

# 545
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
И при мен голите охлюви ядат на поразия, освен тагетис, много обичат цинии.Затова се отказах да садя тези цветя, а са много цъфтящи! И перуники и хости ми хапват, вчера пръснах отровата под най-любимите им, защото започнаха да се появяват.
При мен лалета почти няма, защото заради сляпото куче ги слагам в импровизирани кошници от рабицова мрежа и после не ми се вади. А повечето от новите, хибридни лалета, не цъфтят или намалят, ако ен се извадят есента.
Садя нарциси и минзухари. Минзухарите могат да са навсякъде до храсти и цветя, защото цъфтят когато е съвсем голо. После съседните растения се разлистват и покриват листата им. И нарцисите гледам да са някъде до големи храсти, за да им скрият жълтите листа или поне като се разцъфтят, да отвличат вниманието. Но лалетата цъфтят най-късно, с тях е трудно.
 Теменужките ми се чувстват добре на шарена сянка, не им пречи. Лятото се издължават много.

Цяло лято цъфти розовата енотера, тя е многогодишна.
Също и гайлардията.

и двете са като плевел - всичко завземат. отърване няма  Peace

# 546
Бре, къде ги има тези плевели!  Mr. Green
Много красиви. Дали има разсад в Бриколажа?

# 547
Бре, къде ги има тези плевели!  Mr. Green
Много красиви. Дали има разсад в Бриколажа?

колко бързаш?

Tired намерих в мрежата, но са се олели в цените  Tired

# 548
С цените наистина прекаляват  #2gunfire До последно теменужките ги държаха на 2 лв. Вчера ги намерих на 1 лв. и затова взех. Петунията е 3 лв. и нагоре бройката. Сакъзите почти 4 лв. бройката. Бегонията 1,50 лв.  Crossing Arms ooooh!

# 549
Ей, голяма суша!
Снощи отскочихме след работа да си полеем райграса. Земята чак се е нацепила от суша.  Rolling Eyes

Да ви питам - райграсчето е на близо месец. Вече хубавко никне, но не е равномерно, а на петна.  Rolling Eyes Тука има - тука няма. Така ли ще си остане? Мъжът ми твърди, че така си никнело поетапно, но дали наистина е така или има проблем?!

Гледам на съседа и негивия райграс изглежда по същия начин - и той нов.  newsm78

В задния двор е вилняла къртица - поне 10 купчинки в пръст видях.
Бучнахме снощи уред на батерии против змии и гризачи - да видим дали ще ги прогоним тез къртици!  Thinking

Една сърна пресече пътя пред нас на здрачаване снощи!  Peace Наистина е вълшебен миг да се види такова животно на живо сред природата.

# 550
Утро, така си никне. Догодина вече ще е ОК. Честото косене много помага за образуване на хубава плътна покривка.

# 551
Да, наистина е така. Вчера гледах мушката по 5лв, при положение че те се захващат супер лесно от резник.

Добри, не ги бързам. Така или иначе досега не знаех за съществуването им.

Леля ми има много лехи с петунии. Твърди че се самонасяват всяка година. Не знам как й се получава, при положение че аз засях две пакетчета в сандъчета тази година и почти нищо не изникна.

# 552
обикновените петунии настина се самозасяват и (ако не прекопаеш мястото) на следващата година пак ще имаш.
важи и за върбинките и за тагетесите  Peace
аз купувах от петуниите дето са по-така  Sunglasses кичести, двуцветни, нам-к'ви и нищо. продават ги в дозаторче с 5 семчици вътре, а те или не никнат или изникват бозавите, дето ги има всяка баба.
е, мерси. по-добре да си взема готово цъфнало и да ми се успокои душицата  Blush

# 553
Утро, така си никне. Догодина вече ще е ОК. Честото косене много помага за образуване на хубава плътна покривка.

Ох, наистина ли?!
Много ме зарадва!!!

А кога е подходящо да се окоси? Сега е с височина 5-6см. Но сред райграса са останали някои и други гюрлюци, дето стърчат по-високо и ме дразнят. Искам да ги окосим, поне да са на една височина и да не бият на очи!  Crazy

Пролетен дъждец , години наред се опитвах да си отгледам петунии от семена. Нищо не успях да постигна. Някъде бъркам - плитко ли ги сея.... Загиват едва показали се.

Аз нали ви казах, че си купих петунии на промоция от Бриколаж?! 2,99 за шест броя без цветове на този етап, но са микс. На мен са се паднали много красиви - имам две пъстри на райета лилаво и бяло. Една розова, една лилава. Другите още не ги знам.  Crazy И са с доста едри цветове. Хубави са! Препоръчвам! Още има в магазина, но малко са се изпообрали.

Утре ще ги снимам!

# 554
Утро, на 6-7 сантиметра е добре да се коси.

Общи условия

Активация на акаунт