ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 830
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
Васе, не съм в детската градина да се карам, а това, че всеки знае в темата-едва ли.
Петунии по 1 лв са обикновени сортове, евтини са им семената и затова крайната цена е евтина. Аз съм купувала семена по 80 ст. бройката, производител не мога да се нарека, сея основно за мен.
Та новите хибриди, включително и онова едрото Калиопе си е скъпо на семена. Не е много 4-5 лв за голямо растение, аз си купувам видови по 20 лв. Ще пусна снимки като мога.

Айвелин, става Моспилана, пръскай.

# 571
Май все пак 1 от 4 туи съм утрепала зимата... Cry Някой знае ли откъде мога да си взема, понеже искам да уцеля размера да е като другите...

# 572
Обожавам мушкатите! Ето някои интересни хибриди:

Това ми е мечталка, съвсем нов сорт е:

А листенцата са най-разнообразни:

# 573
Ехее, страхотни мушката!  Heart Eyes
И аз много ги харесвам.
Преди 6 години си купих някакви хибридни сортове от Гърция и още са ми живи, но на магия!!! Нискостеблени са и е почти невъзможно да ги размножа.  Confused

Сега чакам да ми поникне един вид от семка. Поръчах си ги от нета. Бяха 6-7 семенца в пакетчето. Покълнаха само две. Едното май спря да се развива, а другото има вече 4 листенца, макар че е миниатюрно. Надявам се все пак да порасне да го видя какво ще се окаже!  Crazy

# 574
Много е трудно с тези семенца.
Аз си купих 5 от цветарски магазин. В една капсулка имаше 5 семенца. Засях ги, то половината лято мина докато почнат да цъфтят. Първата година са добре, но след презимуването не ми харесаха.
Сега се оглеждам за вкоренени с цвят. Дали са от семе или не, няма значение.
Моите от семена бяха различни и шареши и едноцветни, но много редки цветчета.

# 575
Добри, те от това правих супа:
Скрит текст:
Киселец ли е?

Подцених си градинката дето 2 дни я копах Simple Smile Поисках 10 бр разсад за доматите, а то има място за още, та вчера пак поръчах на бабата да ми донесе Simple Smile
Скрит текст:
Имам притеснения сега със застудяването да не измръзнат  newsm78

Засадих си няколко теменужки и парички, купих си ги от една баба на пазара за по 0,50 лв Simple Smile
Скрит текст:

Това дали е "изгубената" ми хортензия?
Скрит текст:

# 576
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на последното - да  Laughing
на първото - може би  Blush
следващия път откъсни от листенцата и опитай как е на вкус, ако киселее, значи си имаш киселец  Peace

аз не се сещам за друго с такива листа  Thinking

# 577
Не е киселец със сигурност, може би е лопуш.
На киселеца листата са заострени в долната си част.

# 578
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не е киселец със сигурност, може би е лопуш.
На киселеца листата са заострени в долната си част.

Joy ще го разгадаем, сигурна съм  Hug
реа писа, че е брала нещо (това на снимката), но според мъжа и, то не е лапад.
пък нали се разбра, че лопуша е лапад.
остава да познаем какво е сготвила  Peace

# 579
Добри, те от това правих супа:
Скрит текст:
Киселец ли е?
Не съм сигурна дали не е лапад/лопуш/щафел  Grinning Но вчера го добавих към сварения ориз заедно с попарена коприва  Grinning Беше вкусно.

# 580
# 581
  • Бургас
Миналата седмица видях, че чимширите ми са нападнати от някакви гадни зелени гъсеници. напръсках със смес от Би 58 и актара в конски дози, но тази седмица пак си бяха живи и продължават да глозгат  #2gunfire Явно са голяма напаст, защото миналата есен видях в парка около двуметрови растения изгризани до клонче.
Дайте идея с какво ефикасно нещо да ги напръскам?

# 582
Не съм сигурна дали не е лапад/лопуш/щафел  Grinning Но вчера го добавих към сварения ориз заедно с попарена коприва  Grinning Беше вкусно.
Щом все още сте живи, давай смело! Joy Joy
Ами, ако е в твоята градина наблюдавай го. Лопуша пуска в средата една хурка и после семена.

# 583
Ами, ако е в твоята градина наблюдавай го. Лопуша пуска в средата една хурка и после семена.
Joy Joy
Подозирам, че няма да има време да пусне хурката, защото ще бъде изяден  hahaha

# 584
Ей, не намерихме време да напръскаме против кърлежи и ето, че втори ме ухапа вчера.  Sad Пък почти никаква трева нямаме още из двора.
Взех да се панирам...............  Cry

Общи условия

Активация на акаунт