Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 542
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Нашата родителска мина в началото на месеца. През юни събрахме по 30. Не бяха задължителни, но решихме да купим помагалата по математика и БЕЛ накуп и от папчиците с копче. Трите помагала са ни по 11.70 на дете, трите папчици са 1,50. Останалите за чистене (препарати, парцали, ръкавици) и украса на стаята (цветя в саксии, балони, панделки, подаръчета и глезотийки). Учебници по език за сега няма да купуваме, защото няма. Учебника по информационни технологии - отказахме да го купим на миналата родителска среща, но явно и госпожата не държи на него. Не сме събирали за училищното настоятелство (мерси Касита).
Предупредиха ни, че на родителската среща през септември ще събираме по 28 лева за учебен театър (не зная какаво е това животно, но е в сградата на училището). Канцеларски материали като резервни моливчета и принтерна хартия се разбрахме кой да ги донесе "без пари".

Радвам се че нашата класна не залита да събира пари за всичко. Помагалата ни предложи сами да си ги купим, или който иска, да съберем пари и да ги поръчаме наведнъж. По същия начин и за всичко останало. Сами решихме да съберем точно по 30 лева, за да не се занимава всеки със всичко. Но не беше задължително. Който иска да си купи помагалата и папчиците сам. Но явно на никого не му се занимаваше. И така близо 1/3 от парите останаха в касата на класа.

# 31
Благодаря за новата тема   bouquet
Ние получихме по и-мейл списък с основните неща. Родителска среща-след като започнат.

# 32
  • Някъде на път....
За униформите се изказвах вече доста и все негативно. Вчера купих пола, пуловер с дълъг ръкав и вратовръзка за 55 лв Mr. Green. Засега няма да ги пера, за да не се вбеся още повече. Купих с доста перспектива, така че се надявам да изкара поне до 4 клас.  Магазинът отвори с 15 мин закъснение, пред вратата имаше опашка при отварянето, а продавачката се опита да ме засрами от размера, който купувам и от това, че отклоних предложението да ме сдобие и с бяла риза. Е, трудна работа за нея. Вратовръзката се промушва, така че се получава примка, в която се пъхва шията Shocked. точно като въже за бесене! Ако краят се закачи някъде и се обтегне....... Бих искала да сигнализирам за опасен за деца продукт, но не знам къде. Ако някой знае, бихте ли ме упътили, моля?
ra2, в коя паралелка е детето ти?

# 33
  • София
Записвам се и аз и благодаря за новата тема   bouquet Не сме събирали още пари за помагала, това ще стане като започне учебната година. Всичко друго съм подготвила, чакаме 15-ти септември  Simple Smile

# 34
Благодаря за новата тема.
Моето дете е сред участниците в откриването на учебната година. Много е щастливо от факта и от това че ходи на репетиции.

# 35
  • София
и нашата РС мина вчера.Събирахме по 90 лв. - 50 за помагала(то 23 от тях за АЕ),20 за училищно настоятелство,по 10 за шкафчета и 10 за вода .Класната ми се стори много мила .Впечатленията ми се много добри за сега. Simple Smile

# 36
  • Варна

Обядът на сина ми ще струва 3.20лв...сериозна разлика.
Събрахме по 80лв.
За помагала и учебник по английски и ИТ - 65лв
За настоятелство - 15лв
С разликата, която остава от отстъпката ще се платят застраховките и останалото в касата за текущи, дребни нужди.....

Wink И ние сме в същото училище...Кой клас сте вие? Габи е в 1Б. Останах с добри впечатления от класната и възпитателката  Grinning
И на мен ми се видя множко 3.20 за обяд, но нашата класна каза, че храната е добра и много от учителите се хранели там.
Чудя се как ще успеят да продадат купони на всички желаещи само за един час. На 14-ти ще ходим да купуваме Rolling Eyes
Аз не разбрах колко време им е почивката за обяд и в колко часа им започва занималнята...
Специална бутилка за вода няма да купувам засега.
След малко отиваме да накупим повечето неща, извадихме раницата и вълнението расте  Laughing

Последна редакция: ср, 09 сеп 2015, 15:53 от shhht.secret

# 37
  • Разград
Благодаря за темата!
Нашата родителска среща е днес. Не знаеха колко пари трябва да носим. Ще нося 100лв. в себе си, ако не стигнат ще си получат остатъка после.
Всичко съм закупила от списъка. И ние започваме с тетрадки с малки квадратчета.
Купих рокля на Юнона, от големите намаления. Излезе ми 29.00лв, намалена от 81.00лв.
Взех и обувки за нея. Отчет за родителската ще дам като мине.

# 38
  • Варна
Wink И ние сме в същото училище...Кой клас сте вие? Габи е в 1Б. Останах с добри впечатления от класната и възпитателката  Grinning
И на мен ми се видя множко 3.20 за обяд, но нашата класна каза, че храната е добра и много от учителите се хранели там.
Чудя се как ще успеят да продадат купони на всички желаещи само за един час. На 14-ти ще ходим да купуваме Rolling Eyes
Аз не разбрах колко време им е почивката за обяд и в колко часа им започва занималнята...
Специална бутилка за вода няма да купувам засега.
След малко отиваме да накупим повечето неща, извадихме раницата и вълнението расте  Laughing
Във "в" клас  Grinning

# 39
Хоп,мина родителската среща,само 35 лв събираха за помагала по АЕ и СИП-БЕЛ-някаква учебна тетрадка.Отидох с първолака...то не беше тропане,местене,пикае му се,даже леко май и подремна...абе ужас.Питам го,как ще изкара, цял ден ще е на у-ще-май като се сблъска с реалността,малко му се дръпна..иначе не му дремеше много,не знам точно какво му се върти в главата,непукист го раздава,дано влезе в час бързо. Като цяло г-жата ми се видя ок.Влязоха и г-жата от занималнята-целия клас се е записал и хубавото е,че няма да има от други класове,тя ще си вземе само нашият клас-24 бр.Представи се и г-жата по изящни изкуства-рисуване,такъв е профила на паралелката.Първият срок ще имат по 2ч рисуване,2ч плуване.Даде ни и програмата за 16-ти.Следващата среща ще е началото на октомври.Стаята като база е ок-прилична,само лампите половината не работят,обърнахме внимание-каза г-жата,че предстояло ремонт-кога..не се знае.В общи линии-това е.

# 40
Да ни е честита новата тема!
Нашата РС беше на 03.09.Събрахме по 35 лв.за помагала и по 27 за учебник и тетрадка по англ.ез.,та от отстъпката останаха пари за класа.Облякох тетрадките и помагалата,сега чакам учебниците.Вчера с няколко мами и класната вързахме учебниците с панделки и украсихме стаята.Тържеството на 15.09. ще започне в 9.40ч.В миналата  тема някой беше писал за някакви успокоителни.Може ли да ми препоръчате нещо ,за да не се окажа най-голямата ревла на тържеството. Cry

# 41
Ъ? Успокоителни!  Hug

Бррр, моите страхове са свързани с това какво ще бъде времето. Само се моля да не е като днес, че ще трябва да извадим зимните официални дрешки и ботички.

# 42
  • Майничка
При нас го дават 12-26 градуса, но ни викат в 8,30, та ще е по-скоро 12. Mr. Green В униформата не е предвидена връхна дреха, което е добре, от една страна, но от друга - май ще трябва да помисля за нещо по-официално, с което да съчетая. Надявах се да започнат по-късно.

# 43
Защо "Ъ"?Все пак не питам за някой силен наркотик...До колкото се познавам ще падне голям рев,а не искам детето да ме гледа така.

# 44
  • Майничка
Мента, глог, валериан. Ама ги започваш от предния ден. Wink

Общи условия

Активация на акаунт