Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 534
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Скрит текст:

задачата с влака, колата, детето, дървото и супер дребната къща
Прилича ми на задача, в която предметите трябва да се подредят по големина, но не както са нарисувани, а в действителен размер. Детето да си представи кое колко е голямо реално.
Къща, влак, дърво, автомобил, човек.
Или по височина: къща, дърво, влак, кола, дете  newsm78
Съдейки от горната задача голямо - малко това ми идва на ум.

# 301
  • Пловдив
И нашата домашна работа е с влака и къщата Simple Smile
Според мен се подреждат по големина в действителност, а не според рисунката.

# 302
  • София
Нещо, откраднато от мрежата.  Mr. Green
https://www.facebook.com/idiotova/posts/10153708638912932

# 303
  • София
Моята история е дълга.
Записах сина ми в предучилищна група. Учителката още на 15ти не го хареса, защото бил дребен. "Да не е за 5-годишните?" И няколко пъти ме пита кога бил роден.
Октомври месец ми каза "защо не го отложат?" (за тръгването в 1ви клас). До момента не беше ходил на градина.
- Нищо не знае, нищо не може, дребен е, прилича на 5-годишен. Говорел по бебешки (проблема с говора не съм го отричала).
Искаше ресурсен учител.
Заведох го веднъж при училищната психоложка. След това го водих на психиатър. Никой не ми обясни процедурата за назначаване на ресурсен учител. Добре че беше една приятелка. Имахме среща и с ресурсните, които казаха че не е за тях.
Психиатърката каза, че се нуждае от интензивни занимания с логопед. Още през октомври започна да посещава логопед. Изчисти много от липсващите звуци.
Не съм ходила в РИО.
Това е накратко.

(на сръбски лаптоп съм, "ч"-то от време на време не работи. Ако съм го пропуснала някъде да знаете от какво е Simple Smile)

# 304
  • София

Т.е. в зелено човечето и колата, а в червено влака, дървото и къщата?

ПП За втори път вървя по тази програма и това помагало и още не мога да схвана смисъла на задачите  ooooh!. Добре, че нямам трето дете.

# 305
  • Луната ни пази
Никога не съм виждала деца да се присмиват на друго заради плод,мое впечатление е,че повечето обичат ябълки и банани.
 В кутията и слагам нарязани ябълка, круша и нектарина на този етап. Не само, че никой не се подиграва, ами и тези, които нямат плод, се редят при нея и приятелката и за по парче.    Peace
Вчера и направих солен кекс със сиренце и колбас. Сложих повече парчета в кутията, ако някой пожелае. Почерпила с две от парчетата, другото изяла.
Имат достатъчно време за всичко. Това, което ме радва е, че след бягане на двора сама се сеща да се преоблече. Тя доста се поти и съм и сложила в шкафа допълнително тениски и потничета.
Все още стола не работи, но и да заработи, като гледам готвача, май няма да го ползваме!
Има голямо желание за училище. Иска телефона и да е на аларма, да не пропусне часовете. Дори и в дните, в които става по- рано заради моите първи часове, пак не ми се сърди, става, облича се и тръгваме. А тръгваме в 7 и 10.
До този момент има 4 Отлично по писане, едно по математика и едно по роден край. Домашни у дома не остават за дописване. Не я карам да се упражнява допълнително, а я извеждам на игра на вън. Като се приберем вечеря, после половин час ТВ, през банята и в леглото. В 8 и половина до 9 е заспала.
Отделно от школата по английски има 6-7 шестици, а вчера са правили тест, който е направила без грешка. Колегата, който им е на занималнята, ми каза за нея и още едно дете, че са абсолютно готови и психически, и физически за училище.

# 306
  • Пловдив

Т.е. в зелено човечето и колата, а в червено влака, дървото и къщата?

ПП За втори път вървя по тази програма и това помагало и още не мога да схвана смисъла на задачите  ooooh!. Добре, че нямам трето дете.

Сега като го погледнах ми се стори, че момченцето е замислено  Thinking
Възможно е то да не се оцветява, а все едно то преценява по-голямо и по-малко от влака и колата от едната страна и дървото и къщата от другата  newsm78
Щом още от първата седмица правим форумски консултации работата е сериозна  hahaha

# 307
  • София
Е, ти вече разби цялата ми концепция  Joy

Ако преценява от дървото и къщата, то има дървета, които са по-големи от някои къщи и къщи, които са по-големи от някои дървета, какво правим  Joy

Знаех си, че не харесвам първи клас, но бях забравила защо  Mr. Green

# 308
  • София
Мдаа, а моето решение на задачката е съвсем друго. Детето и дървото са живи, а влакчето и къщата - не.  smile3534
Ще ме накарате да снимам днес и нашата задача, за да ви измъча. Да се чуди човек как сме изкласили училище, университет, че и други специализации като не можем да преборим задача за първолаци.

# 309
  • София
Мдаа, а моето решение на задачката е съвсем друго. Детето и дървото са живи, а влакчето и къщата - не.  smile3534
Ако беше по Роден край можеше и да е такава логиката, но това е по математика.
При нас са избрали други помагала  Mr. Green

# 310
  • Варна
А на мен ми направи впечатление, че липсва условието, т.е. вляво на всяка задача е даден молив (писане) или четка (оцветяване) и някакви указания, а тук няма нищо. Да не би задачата да е устна, госпожата да ги пита - кое е по-голямо влак или кола, а между влак и къща и т.н. И как се сравнява влак и къща - на дължина или височина  newsm78.
Алтернативно условие - кои предмети са на преден план, кои - на заден.
А може и задачата да е просто оцветяване на предметите кой както прецени.

Въобще многопластова се оказа тази задача. Поздравления за авторите на помагалото.  Mr. Green

# 311
  • Плевен
Ние сме на преходната страница, другата седмица ще я правят тази в клас. И аз подозирам, че е устна задача.

# 312
  • около Варна
Така показана задачата може има различни условия,когато няма указание в помагалото не е подходяща за домашна работа.

# 313
А може и задачата да е просто оцветяване на предметите кой както прецени.
Точно това направихме и ние. Просто оцветихме картинките..... нали и на предните две страници има картинки за оцветяване....... та решихме, че и тези са такива. newsm78

P.S. Явно много сме по това "умно" помагало.....Подскажете моля, какво точно се иска на първата задача вдясно - онази с лодката. Да се покаже накъде да тръгне лодката ли? newsm78

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 11:04 от Diraq

# 314
  • Луната ни пази
На нашето помагало (Просвета) има съдържание отзад, което подсказва какво се изисква от задачите на съответната страница. В момента са на по- малко/ по- голямо. Ако и вашите деца са на такъв тип урок, значи трябва да ги подредят по големина на реален размер. Иначе за къщата и дървото сте прави, но това дърво изглежда като старо и високо.

Общи условия

Активация на акаунт