ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 623
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Честит празник!
Впечатленията от първия учебен ден са страхотни! Харесали са класната, която е по английски език и е нов преподавател в училището. Естествено вчера са имали ЧКР и този час е преминал в час по англ.език Mr. Green. Казаха, че съучениците им са готини, дори вече имаме и приятели от другите класове. РС сигурно ще има в края на месеца, но аз не страдам от липсата на такава. Учителите им казват изискванията си в движение, така че всичко е наред. Единствено чакам да се уточнят всички учебници, за да ги поръчам от е-книжарницата и да се приключи.

# 271
Здравейте, чета ви доста често, но имам един проблем и искам да попитам за съвет.
Моят син тази година е осми клас и много искаше преди да почне учебната година да учи в езикова гимназия, но понеже ние сме от малък град и аз и баща му не му позволихме да отиде, защото си мислехме, че не е достатъчно отговорен да живее сам. Училището в което учи е СОУ и там той учи руски език който никак не харесва. Дори многократно е казвал, че мрази езика и държавата. А и от децата в училището не един път се е оплаквал че го тормозят както и другите. Когато си мислеше, че ще се премести се сприятели с някои, но вчера на 16.09.2015г. идва и ми казва че мрази всички, че иска да ги унищожи и тн. Днес идва и ми казва че е откраднал тиксото на едно момиче което също е било тормозено и го е сложил под чина на тези които се дразнели с него с цел да ги натопи и щял да продължава аз нищо не казах, защото не знаех какво, каза ми също че те са селяни и не са на неговото ниво. опитах да му обясня, но нищо не разбра, о и момичето на което е откраднал тиксото му предложило да съберат пари и да си купят учебник по руски на нея е казал, че става, но на мен каза, че дори и тетрадка нямало да си купи, защото не харесвал руския и не му трябвал такъв боклук! В това СОУ няма голям избор на паралелки след 8 клас!
 Благодаря, предварително!

# 272
^^^Тинка^^^, колко сина имаш? И всички те ли учат руски насила?

# 273
Няма ли с английски тогава? Според мен е най-добре да се измести в друго училище, но явно това не е опция щом няма избор на училища във вашия град.  Поне в друг клас, ако е възможно.

# 274
Тия дни хвърча  по домашен стационар Sick.
Мъж ми се разболя, стиска зъби на 15.09 за първия учебен ден, но не достиска, посред тържеството хукнахме за Пирогов. Сега лежи, на системи, венозен антибиотик и пълна програма, стига с температурата до 39,5. Отказа да остане да лежи в болница и разбирам го, въртя се тука на пета около него, да му е по-комфортно. Та първи учебен ден не видяхме. Днес ходих с баща ми за контролен скенер, утре за резултат......
Ученикът е доволен от съучениците, от училището, от обстановката. Започва втора смяна, от 13,30. Имало стол, в който предлагали готвена храна, порции салати, сандвичи - всичкото това и в голямото междучасие следобед- за пръв път чувам такова нещо! Класен му е мъж, преподавател по биология. ЗИП химия 2 часа, ЗИП биология х1 час седмично. Английски 18 часа, 3 учебника на обща цена около 110 лв. Не разбрах кога трябва да се събират парите, че тичам на няколко фронта тия дни. По рисуване можело и без учебник, по ИТ също. По математика съм го уцелила, остава да видя българския и ще почвам с фолиото на потвърдените учебници. Пише си домашните съвестно, казва баща му, завел е сестра си на училище, изобщо- дано все така.
Ако не бях взела отпуска тия дни, какво щях да правя ooooh!

p.s всеки ден има х7 часа, до 19,20. Успява да стигне до училище за ок 30 мин, реално може и за 15, но с толеранса за чакането на метрото /вози се за 2 спирки/ и срещите с тоя оня да вървят заедно...

# 275
Ра2,
така като те чета май са съученици, или не - в съседни паралелки.Не знаех за стола, аз още обмислям ка да стане изхранването.
Иначе - моят е много ентусиазиран, каза че много си харесва училището, класа също бил чудесен, изобщо е в едно приповдигнато настроение.. Heart Eyes

Съжалавам за мъжа ти, дано се оправи бързо! Hug

# 276
Ра2,
така като те чета май са съученици, или не - в съседни паралелки.Не знаех за стола, аз още обмислям ка да стане изхранването.
Иначе - моят е много ентусиазиран, каза че много си харесва училището, класа също бил чудесен, изобщо е в едно приповдигнато настроение.. Heart Eyes

Паралелка химия. Благодаря за пожеланието, дано.

# 277
Ра2,

Паралелка химия. Благодаря за пожеланието, дано.
Химия и Биология..Wink)

# 278
  • Варна
Довечера съм на родителска среща.
Моята нищо не казва за родителска среща. Нищо не са им казали засега.

Май за английските паралелки ще е другата седмица.
Da, излезе днес на сайта датата-23.09, от 18ч.  Simple Smile
Девойката писа днес поне 3 часа домашно по английски. По БЕЛ госпожата  "влязла с бутонките", с фрази от типа:мразете ме колкото си искате и т. н.  Sunglasses
Вчера моята за малко пак да се контузи както си знае  ooooh!-звъни ми, че паднала през голямото междучасие на двора. Прибра се с оток на дланта и друг близо до глезена. Пак стъпила накриво. Но днес върви добре и даже ръката изобщо не я боли. Вбесих се-не е като да не ми е била два пъти в гипс заради стъпване накриво.
Класът много си го харесва. Имат едно рускинче, което не знае добре български и моята ѝ обяснила, че ще се запише на курс по руски, за да си приказват.  Grinning

ra, трудни моменти имаш!  Hug

# 279
  • Варна
Цял следобед е писал домашно и пак не го написал докрай.
Ядосва се, че не могъл да си научи думите.
Видях и аз за родителската, че ще е в сряда.

По БЕЛ госпожата  "влязла с бутонките", с фрази от типа:мразете ме колкото си искате и т. н.

В съседния клас е г-н :Прилича на хипи" Grinning

# 280
  • София
Моят се обади днес след училище да каже, че няма да ходи на тренировки,  защото имал много да учи Simple Smile Трябвало да научи 81 думи и правилата за писане и четене на буквите ooooh!Чакаше ме с нетърпение да се прибера от работа, за да съм го изпитвала Crazy
С никой още не се бил запознал, защото нямало кога. Междучасията са по 5 мин, а в голямото всички се разбягали на някъде  Party

# 281
  • София
Мдаа, няма лабаво. Моята се прибра с 3 страници думи и изрази. Сигурно и те гонят 50-60. Беше потресена как се пише "мосю". Даже се чудеше дали да почва от тая вечер да учи, че утре преди обед нямало да и стигне времето. С приятелката си от стария клас, която сега е в друг клас на същата гимназия си менкат по вайбъра снимки от тетрадките, за да сравняват кой клас до къде е стигнал. Голям ентусиазъм, голямо чудо Simple Smile  Позапознала се е с девойките от класа, ходили даже в голямото междучасие да си купуват фрешове навън.

От сега се застрахова, че можело утре да не си подреди стаята преди да излезне.

# 282
  • София
Тия дни хвърча  по домашен стационар Sick.
Мъж ми се разболя, стиска зъби на 15.09 за първия учебен ден, но не достиска, посред тържеството хукнахме за Пирогов. Сега лежи, на системи, венозен антибиотик и пълна програма, стига с температурата до 39,5. Отказа да остане да лежи в болница и разбирам го, въртя се тука на пета около него, да му е по-комфортно. Та първи учебен ден не видяхме. Днес ходих с баща ми за контролен скенер, утре за резултат......
Ученикът е доволен от съучениците, от училището, от обстановката. Започва втора смяна, от 13,30. Имало стол, в който предлагали готвена храна, порции салати, сандвичи - всичкото това и в голямото междучасие следобед- за пръв път чувам такова нещо! Класен му е мъж, преподавател по биология. ЗИП химия 2 часа, ЗИП биология х1 час седмично. Английски 18 часа, 3 учебника на обща цена около 110 лв. Не разбрах кога трябва да се събират парите, че тичам на няколко фронта тия дни. По рисуване можело и без учебник, по ИТ също. По математика съм го уцелила, остава да видя българския и ще почвам с фолиото на потвърдените учебници. Пише си домашните съвестно, казва баща му, завел е сестра си на училище, изобщо- дано все така.
Ако не бях взела отпуска тия дни, какво щях да правя ooooh!

p.s всеки ден има х7 часа, до 19,20. Успява да стигне до училище за ок 30 мин, реално може и за 15, но с толеранса за чакането на метрото /вози се за 2 спирки/ и срещите с тоя оня да вървят заедно...

И аз така, поне нямам твоите проблеми. Но навъртам по 10-ина км на ден пеша, тичайки по институции. Отделно по 20-30 км с колата. Луда станах.

Днес с Мери Чери събирахме пари за учебници в училището - над 100 хиляди лева само за една гимназия. ooooh!

А моят синковец засега смята, че съучениците му са смотани. Поне сред момичетата каза, че имало и готини.
Извинете, ако не владея тийн жаргона. Wink

# 283
  • No Line On The Horizon
Току що установих, че съм забравила да поръчам учебната тетрадка по испански език и че вместо втори диск към първи учебник, съм поръчала втори диск към втори учебник. Не че е фатално, но сигурно, ако ги поръчам утре, ще дойдат в средата на другата седмица.

# 284
  • Варна

По БЕЛ госпожата  "влязла с бутонките", с фрази от типа:мразете ме колкото си искате и т. н.

В съседния клас е г-н :Прилича на хипи" Grinning
Laughing
Моята ми ги сервира на порции бисерите на госпожата.
"И мамо, госпожата каза, че въобще не я вълнуват сълзи заради ниска оценка от миловидни руси момиченца с очила". Разбирам я госпожата, ама девойката се разтревожила, че от 2-3-те руси момичета в класа май само тя носи очила.  hahaha tooth Демек лично го е приела.
ОтлИчен ли? Правилното било ОтличЕн.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт