ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 599
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Стейси за улеснение    http://gtvarna.free.bg/liniq7.htm

Децата са си направили група и си пишат,дано да се разбират.
Класната е по английски,харесват си я.Раздавали им моркови за добре дошли!

# 286
  • Варна
Стейси за улеснение    http://gtvarna.free.bg/liniq7.htm

Децата са си направили група и си пишат,дано да се разбират.
Класната е по английски,харесват си я.Раздавали им моркови за добре дошли!

Hug Към 6и45 идва и на нашата спирка.
При нас морковите са били раздавани от големите на втория учебен ден. Нарязани били.

Много са ми сладки зайците как си искат униформата. Малко ми приличат на служители към фирми и на стюардеси.  Grinning
Ние ще купим още ризи.

# 287
  • София
При нас нещата са яваш-яваш, дори още не са се запознали с всички учители. Било много забавно, всички били готини. Очаквам утре или в понеделник да им приключат ваканцията и да ги приземят набързо.  Laughing

ra2, много ти се е насъбрало. Hug

# 288
      Мили мами, няма ли начин да се отбелязва някъде къде са приети вашите деца? През 2011 г. осмокласната тема започваше със списък на майката и детето и в кое училище е то. Предполагам, че вие се познавате отдавна, но тези, които надничат във вашата тема, за да се ориентират каква е ситуацията в гимназиите, се чудят доста, докато разберат за коя гимназия, че и за кой град става дума /ако го няма в подписа/. Ако не искате да съобщавате името на детето, пишете поне училището, всъщност това е важното за нас. Надявам се да помислите за това Hug

# 289
  • Варна
И аз вчера разбрах за родителската - в сряда каза младежът.
Вчера взех учебниците и терадките по мат и учебници по бел и литература.
Стейси, нашите по БЕЛ ще са с някакъв г-н, нов в училище. Днес ще имат за пръв път, иначе имаме отзиви от ,,е'' клас за него.
Вчера са взели всички държави и националности/доста страници бяха/, днес ще имат петминутка. Имаше и такива, които не знаеше, та ше видим днес какво е направил.
Казали са им,че от другата седмица трябва да имат тетрадка-речник. Ама няма указания каква да бъде. Аз взех една 200л с дебели корици с 3 полета, обаче е малък формат. Та се колебая дали да не взема от 200л, голям формат  и да я разчертаем ние. Казах му днес да пита, ама не вярвам,че ще го направи. И дали трябва думите да се номерират? newsm78

belaa, полезен сайт си дала. Добре,че погледнах - по нашата линия са направили един автобус сутрин до гимназията и един да ги връща. Засега се водим и прибираме,че има възможност, но ще е полезно за втория срок като резервен вариант.

Мари дьо ла Фер, то навремето имахме такъв списък, полезно ще е за другите да се актуализира наистина. Ако don domat успее за другата тема, нас ни знае къде сме. Hug

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 08:13 от julisa

# 290
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Добро утро!
Като ви чета за ентусиазма, чак завидях. Мойто момиче хич не е очарована. А така чакаше да се срещне с нови клас. ooooh! Нито добро утро казвали, нито поздравявали, всеки в земята гледал, други две пък всяко междучасие пушили. Учителите какви биле...И изобщо едно голямо мрънкане. постоянно виси на телефона и чати със старите съученици. Снощи чак се наложи да викам. първото за тази учебна година.  Embarassed Казвам й ще свикнете, ще се нагодите, ще се опознаете.... Ще се наредят нещата, ама за сега е недоволна от избора си. Аз пък съм доволна, че си е неин избор, а не мой. Щото иначе още повече щеше да натяква. Wink

# 291
Вчера мина РС, харесаха ми учителите, засякохме се с няколко майки от старото училище, всички бяха доволни. Снощи до 23 часа писа домашни, днес продължава.

vivianka, спокойно ще си намери средата, минали са само няколко дни.

# 292
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен

vivianka, спокойно ще си намери средата, минали са само няколко дни.

И аз това й разправям.  Laughing
Добре че идват почивни дни, да си поспим сутрините малко и да преговорим уроците  Laughing
Ние ще сме и на другарска среща в Плевен, та ще си направим и малка екскурзийка. Wink
Тази сутрин се успахме. Не си чула алармата. Но моя биологичен часовник се настройва вече. В 6 се събудих, бутнах девойката, за 5-10 минути се оправи и изфуча от нас. На време е де, ама се стресна рано-рано.

# 293
  • Раковски
Мойта вчера закъсняла, катастрофирал автобуса в който се движела (блъснал някаква кола) и трябвало да се качи на друг на следваща спирка...... Cry Закъсняла с две три минутки, и госпожата като първи закъснял от зайците, като почна ла да чете едно конско,  който закъснее , да стои вън 15 минути.... и детето от стрес и притеснение не и казала причината за закъснението, даже не са я попитали. А и има всеки ден два часа път отиван и двачаса път връщане! Вчера всяко междечасие ми е звъняла да се чуем!   Е имаме първото 1/3 неизвинено закъснение.

# 294
Благодаря на всички за добрите думи Hug
Мари дьо ла Фер дава добра идея, съгласна /че то и аз малко вече се пообърках кой къде беше приет Embarassed/
Всъщност май наистина паралелките химия и химия/биологие с АЕ са 2 еднакви паралелки Grinning
На обед ще ходя за резултата от скенера, стискайте палци! Станала съм суеверна, вчера пътувахме много бързо, не сме чакали по спирките, на място не чакахме много, всичко мина много лесно, отделно беше празник Вяра, Надежда, Любов- значи очаквам хубав резултат?! Praynig

# 295
>daha< вие в ОМГ ли бяхте? Ако дъщеря ти пътува от друго населено място можеш да пуснеш молба, за 10 мин. закъснение първия час през първа смяна и 10 мин. по-ранно тръгване последния час през втора смяна.Вчера на РС класната го обясни.

# 296
  • Варна
daha, то ако стой 15-мин навън ще и пишат цяло отсъствие, но пък те могат да бъдат извинявани, а закъсненията са до 15 мин и са неизвинени винаги доколкото знам.

ra2, късмет пожелавам! fingerscrossed

Стейси къде ще я записваш на руски и учила ли е преди това?

И да попитам нещо. Искате ли да си направим поща за осмокласниците? Миналогодишната ми беше много полезна. Сега са в различни у-ща, но по различните предмети може да обменяме тестове, смятам че ще ни е от полза.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 09:36 от julisa

# 297
Довечера съм на родителска среща.
Моята нищо не казва за родителска среща. Нищо не са им казали засега.

Май за английските паралелки ще е другата седмица.
Da, излезе днес на сайта датата-23.09, от 18ч.  Simple Smile
Девойката писа днес поне 3 часа домашно по английски. По БЕЛ госпожата  "влязла с бутонките", с фрази от типа:мразете ме колкото си искате и т. н.  Sunglasses
Вчера моята за малко пак да се контузи както си знае  ooooh!-звъни ми, че паднала през
голямото междучасие на двора. Прибра се с оток на дланта и друг близо до глезена. Пак стъпила накриво. Но днес върви добре и даже ръката изобщо не я боли. Вбесих се-не е като да не ми е била два пъти в гипс заради стъпване накриво.
Класът много си го харесва. Имат едно рускинче, което не знае добре български и моята ѝ обяснила, че ще се запише на курс по руски, за да си приказват.  Grinning

ra, трудни моменти имаш!  Hug

Направи и прищапулник, без майтап  Wink може и да помогне да не се контузвате често  Peace

# 298
  • Пловдив
И аз съм впечатлена от ОМГ към този момент.
1. Минаха всички учители. При нас са по всички предмети. Заключение : исакма да уча география   Crazy Екипът на този клас е основно от мъже. Има трима млади учители, с бръснати глави  Laughing Това е противопоказно за девойките на тази възраст, ама току виж им потръгнат разказвателните.   Joy По история ще работят със смартфони и таблети, щели да правят нещо си в гугъл не знам си къде  Shocked Добре дошли в МГ.  Simple Smile Затворена фейсбук група на родителите и класната.
Учителят по МАТ ми хареса. Дупе да й е яко на моята мързелана. Човекът ще води школа за състезателна математика, но определено девойката няма амбиции в тази насока. Иначе се надува, щото учителят им казал, че в този клас са 26-те най-добри математици в града от този випуск. Да видим кога ще слезе на земята. Като старт 8 задачи с подусловия за домашна.
Госпожата по английски имала нужда от хартия за разпечатване. За цялата година - 2 кашона.  Shocked Това са 5 000 листа. Ще пада изпитване. Първия ден само сладки приказки, от вчера 60 думи да се напишат по 20 пъти всяка.  Mr. Green Дойде на моята, ама едно време кога започваше да учи английски, като й разправях какво трябва да прави, ме гледаше лошо и подминаваше писането. Сега ще види за какво иде реч.
2. мина полицай от криминална полиция от районното управление.
3. Електронният дневник се попълва редовно. В правилника на училището има едни куп правила, които ги нямаше в предишното. Класната извинява отсъствия само след обаждане от родителя.   
Входните нива ще са последната седмица на септември и началото но октомври. Вече имат инструкции за преговор по биология и физика.

Искаше най-доброто, ами получи го. За сега и тя е доволна от избора си. Да изкара 8 клас. В 9-ти били на модулно обучение. Казвали им "нашите студенти". Никой не й е обещавал лесно преминаване през гимназията.  Peace

# 299
  • Варна
И аз се обърквам с училищата, че и с градовете на моменти.
ra2, бързо възстановяване на мъжа ти! Peace И хубави новини от изследванията.

Мина и нашата родителска сраща. Класната ми хареса като първо впечатление. Събрахме  пари за учебниците по немски /143,20лв/ + 20лв за училищното настоятелство. Имат шкафчета в които ще си държат част от нещата, в стаята други класове не влизат, самата стая е приятна.
Ще имат екскурзия сега в началото на ноември 3 дневната ваканция до Румъния, две нощувки. Опознавателна в неформална обстановка така да се каже.
Класната каза, че минимума който трябва да отделят на ден за подготовка на езика е 3 часа, две контролни седмично, проверки на речниците и уч.тетрадки при поискване. Думите в речника не се номерират всяка а по страници / 1-30;31-60 и т.н. например/.
Има някакви курсове по езика, платени, веднъж седмично /събота/ по 6 часа. Провеждат се във 2ри корпус на ВИНС ... май не слушах внимателно по нататък.

Моята дъщеря е в стрес. Английския към момента и пречи, надявам се бързо да почне да превключва и не смесва езиците. От години не съм изпитвала, следила и т.н какво учи и кога и как. Снощи изтърпях стоически четене на текст, думи, звуци и не знам още какво на немски. Щом трябва ... ама се надявам да не се налага още дълго време.
Отделно стаята и още не е готова и в момента дрехите и са в куфар и живее в хола ... този хаос ни побърква. Но му се вижда края вече ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт